Sayfalar

14 Mayıs 2018

Marifetullah nedir





Marifetullah Cenabi Allahi bilme.. Insan Allahi tanidikća acizligini de bilip sadece kul olma davasinda olur..

Boyle yaparsam Rabbim razi olur mu.. bu durum samimi mi ?
Allahin rizasini arkaya atip da rizasini gozetmeye oncelik verilen ne varsa puttur..
Yalniz sana kulluk ederiz derken Fatiha suresinde.. gerćekten yalniz Sana kulluk ediyor muyum Rabbim..
Hakikati yaşadigimda.. konustuğumda .yaßamak  istediğimde kimler alınir kimler karşi cıkar.. ya da maddi manevi dünyalik nasil bir zarara uğrarim.. o kaybedis bende Senin rizani kazanis olacaksa.. sen razi ol Allahim.. diyebilmek asil marifet..


İste o zaman dik bir duruşla marifet kalpte kök salip.. meyveleriyle birlikte samimi bir şekilde artarak.. özü sözü bir kuran ahlaki ile kemale erme yolunda adimlar atar..
O zaman dunyayi arkaya atip, ahiret ekinleri atarak yol alir. Hem dunyasi hem ahireti güzellesir.



Marifetin sonu yok.. hiçbir zaman kendimizi yeterli görmeden her gun daha iyi olmak için.. kurani öğüt alarak icimizdeki putlardan arınarak  yaşamak için çaba gosterecegiz.

Oldum diyen hüsranda.. cunku hep daha fazlasi var..


 Bu Kur’an; kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak tek ilâh olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara bir bildiridir. Ibrahim Suresi 52 ayet..

Cenabi Allah kalplerimizi nuru ile aydinlatsin her gun daha çok idrakımızi arttirsin cumlemizi marifete eren kullardan eylesin inşaAllah.

Gülümce

14.05.2018
  

2 yorum:

  1. Hocam ben Rabia numaranızı kaybettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim buradan numara yayınlamam mümkün değil Rabiacım..instigram hesabımdan mesajla ulaşabilirsin facebookdan da. ya da buradan sen kısacık bahsedersen ben yorumunu yayınlamadan öğrenmiş olurum.

      Sil