Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

23 Şubat 2016

İsra Suresi / Fatih Çollak

İsra Suresi.. insanın yüreğini titretiyor subhanAllah 
ALlah razı olsun Fatih Çollak Hocamızdan..
İmanımız güçlensin.. buyrun kardeşlerim.. o gün çok zorlu.. o gün ah dememek için.. bugün hiç ALLAHın rızasından ayrılmayalım.. 








19 Şubat 2016

Müslümanın Kendisini İlgilendirmeyen Şeyleri Terk Etmesi


Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur:
“Kişinin kendisini ilgilendirmeyen (mala yani) şeyleri terk etmesi iyi bir Müslüman olmasının alametlerindendir.” (İbni Mace,3976)
İyi bir Müslüman daima iyi ve faydalı şeylere yönelir; lüzumsuz ve faydasız olan şeylerden ise daima yüz çevirir. Malayani ile meşgul olan kişiler işsiz güçsüz, heva ve heves peşinde gezen kişilerdir. gerçek mahrum, Rabbinin rızasından mahrum kalan kişidir. (Abdülkadir Geylani, Müslümanın Kendisini İlgilendirmeyen Şeyleri Terk Etmesi- Medine yayıncılık )
Her an ALLAH ile olmak, ALLAHın rızasını kaybetmekten korkmak.. kişiyi en güzel ahlaka götürür..
Kişinin kendisini ilgilendirmeyen şeylerle uğraşması ayrıca çok küçük dürüşücü, toplumda saygınlığı yitirecek bir huy, bir karakterdir.. hatta toplumumuzda, maydonoz olma deyimi vardır.. tam da bunu anlatır, meraklı tiplere..
ALLAH Resulü bir başka hadisi şeriflerinde buyuruyorlar: 

18 Şubat 2016

Gerçek Yaşamdan Örtünme Hikayesi..

Örtünme hikayesini , az önce bizimle paylaşan kardeşimizin ( izniyle ) olduğu gibi sizlere tebliğ etmek istiyorum..
İnsaşALALH,örtünmek istiyorum ama, örtünemiyorum diyen kardeşlerimize ışık olsun..



Ben ilk umreye 2008 de gittim daha sonra hacca gittim sonra iki defa daha umreye gittim ama hiç kapanmayı düşünmedim.Ama tamamen kapali giyiniyordum hacdan sonra sadece basim acikti


4 sene once kuran okurken birden icime ahhh keşke kapansam diye bir his doğdu.ve sure bitti diğer sureye başladım.İlk kelime ey örtünenben şok olmuştum.(müzzemmil suresi) ağladım.sureye devam ettim cuzum bitti.ama bu arada cüzü okurken yapabilirmiyim cevrem ailem çok açık ne derler diye düşündüm.sonra tekrar müzzemmil suresinin açıklamasını okudum ey örtunen başkalarının ne dediğine bakma onları sen bize bırak  cok ağladım. Ama o dönemde yapamadım.Yapamadım ama namazlarımda çok ağladım.Rabbim bana nasip et her duamda Rabbim yardımcım ol ben nasıl senin emrine karşı gelirim diye.Derken bir cuma günü sohbete giderken rabbim neolur bana tesettür nasip et diye örtümü takip duaya gittim.Hoca benim kapanmak istediğimi bilmiyordu . Beni gördü gel yukari çıkıp bir dua edelim dedi belki örtünmeyi Rabbim nasip eder sanada pek yakışmış dedi.
Dua okuyup tekbir getirdi ve ben nasil ağlıyorum anlatamam odada hiç bir seyden habersiz insanlarda ağlamaya basladı.Ben ağlarken tekbir sesleri kendimi tabutta hissettim ve evlatlarım arkamdan sanki tekbir getiriyordu. 



O gün benim bu iş bu kadar deyip bir daha örtümü hamdolsun çıkarmadım.2 ay oldu Rabbim herkeze nasip etsin.Çok guzel bir duygu..


17 Şubat 2016

Tasavvuf nedir?


Tasavvuf, Cenabı ALlahı kalben bilmek, Allah resulünün çok güzel ahkalını örnek almak, İlahi aşk sırrına vakıf olup.. şu an benim yaptığımdan Rabbim razı olur mu, Efendimiz as olsa bu davranışı yapar miydı... işte bu ihlasa, bu kemalata erebilme sanatıdır..
Tasavvuf başka bir şey değildir..
Sadece belli bir zümreye (tarikata ) mal edilen bir simge, ya da düşünce tarzı değildir.. yaşam sanatıdır..
Nasıl ki, sevdiklerimiz incinmesi diye.. kelimeleri ifşa ederken özeniyorsak Rabbim incimesin diye de.. bir ömrü feda ediyoruz inşaALLAH uğrunda.
İşte tasavvuf budur.. hakikat sırrına vakıf olmaktır.. Allah’da yok olabilmektir..
Kalpteki haset, kin.. nefret... gibi kötü hasletlerin hepsini bir kenara bırakıp.. ALLAH için yanmaktır..
Herkese göre farklı tanımı olsa da, bizim penceremizden bakınca.. böyle..Rabbim ilahi aşkı (tasavvufu ) yaşayan kullarından eylesin cümlemizi..
Din ilimdir
Edeptir..
Ama aşk yoksa hiçbirisi yoktur..
İlle de aşk, ille de aşk heart ifade simgesi
Gülümce Yıldız 17-02-2016
(Tasavvuf nedir? diyen kardeşlerimize ışık olsun inşaALLAH )


16 Şubat 2016

Kahrında Hoş Lütfunda Hoş !

Tahammül kullar için olur.. Sabırsa ALLAH için..
Tahammülde, bardak bir yere kadardır ve dolduğu an taşar.. Ancak sabır öyle değil.. Rabbim razı olsun.. her şeyi o yapıyor, değil mi ki, O beni imtihan ediyor,  Rahman beni benden daha iyi bilir dediğiniz an.. o sabır insanın içini kaplayan bir huzura dönüşüyor..
Sabretmek hiç zor değil, hele de sabrın karışılığında ALLAHın rızasını kazanabilme ihtimali varsa..
Üstad ne güzel söylüyor.. '' Mevlam neyler, Neylerse güzel eyler ''
Güzel ALLAHımız seviyor kardeşlerim ve imtihan ediyor..
ALLAH buyuruyor:
 “İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Fakat iyilik, o kimselerin iyiliğidir ki, Allah’a ve ahiret gününe, meleklere, kitaplara ve nebilere iman etmişlerdir. Mal sevgisine rağmen onu yakınlarına, yetimlere, düşkünlere, yolda kalmışlara ve kölelerin kurtuluşuna vermişlerdir. Namazı kılmış, zekât vermiş, ahitleştikleri zaman, ahitlerini yerine getirmişlerdir. Zorda, darda ve savaştasabırlıdırlar. İşte doğruyu söyleyenler onlardır; takva sahibi olanlarda onlardır.” Bakara 177 ayet
Cenabı ALLAHın sevdiği kullarının imtihanı ağır olur.. Ya imtihan olmasaydı?
Ya unutup da unutulanlardan olsaydık.. Sonsuz şükür Yaradan'a..
 Münafık erkekler ve münafık kadınlar (sizden değil), birbirlerindendir. Onlar kötülüğü emreder,iyilikten alıkor ve cimrilik ederler. Onlar Allah'ı unuttular. Allah da onları unuttu! Çünkü münafıklar fâsıkların kendileridir. Tevbe- 67 ayet
Cenabı ALLAH bir çok ayetinde sabredenleri müjdeliyor..

15 Şubat 2016

Yürekten İste ! Bulur, Buldurur, Oldurur Cenabı ALLAH


Cenabı ALLAH öyle buyuk ki.. Ol emriyle olur her şey.. kalkar gaflet perdeleri. Bir söz, bir görüntü.. vesile olur yeter ki, yürekten istensin.. bulur, buldurur.. oldurur, subhanALLAH
Vaktiyle biri , Şeyh Şibli’ den sordu:
“Bu yolda ilk önce kim Kılavuz oldu sana?”
Şibli dedi  ki:
“Bir gün su kıyısında bir köpek gördüm. Öyle susuzdu ki bir zerrecik takati kalmamıştı. Suda kendi aksini gördüğünde başka bir köpek sandığından sudan korkuyor, su içemiyor, su kıyısından kaçıyordu. Nihayet susuzluktan perişan bir hale geldi ve dayanamadı, birden bire kendini suya attı. Öbür köpekte  bu suretle görünmez oldu. O köpek, bu suretle gözünün önünden kalktı. Zaten o perde kendisiydi, o an ortadan kalkıverdi. Bu hakikat bana böyle apaçık görününce iyice anladım ki ben, bana perdeyim. Bunun üzerine kendimden fani oldum ve işim yoluna girdi. Hasılı bu yolda ilk önce bana bir köpek kılavuzluk etti.”

Her nereden okunuyorsak, ışık olsun inşaALLAH
15-02-2016
Gülümce Yıldız

4 Şubat 2016

Hiç kimse ALLAH'tan uzak yaşayarak mutlu olamaz..


Nereye gidersem gideyim, dert de benimle birlikte geliyor..
Tanıdık geldi değil mi bu söz..
Tatil yapınca, yorgunluklarınızın geçeceğini zannedersiniz.. Yurt dışına ya da şehir dışına çıkıp bir nefes alayım dersiniz..
Güzel mekanlarda arkadaşlarınızla vakit geçirince huzuru mutluluğu yakalayacağınızı sanırısınız..
Ama bir türlü mutlu olamazsınız..
Çünkü İnsanı mutlu eden mekan değildir, içinde bulunduğu şartlar değildir..
Eğer insan ALLAh’dan uzak ise.. nereye giderse gitsin asla gerçek anlamda mutlu olmaz..
O içinde büyüttüğü dertler onu yer bitirir..
Ruhu daralır..

3 Şubat 2016

İlmin izzeti, onuru vardır !




Bugün Çok sevdiğim ahlakını  takdir ettiğim  bir  kardeşimle konuşuyoruz.. Biz de diyor: yaşça küçük olsa dahi ilminden dolayı hürmet edilir... Üstünlük takva iledir.. Tıpkı ayette buyrulduğu gibi.. 
Hz Alinin bir sözü var. . bana bir harf öğretenin kölesi olurum..
Bir harf değil tabii ki burada mevzuu..  zira gösterilen o saygının kaynağı Kur’ân-ı Kerim’dir.
O Kur’ân ki, “Allah’a karşı kulları içinde ancak âlimler saygı duyarlar.” (Fâtır, 35/28) demektedir.

"Resulullah as  buyurdular : "Allah Teâla Hazretleri, melekleri, semâvat ehli, deliğindeki karıncaya, denizindeki balıklara varıncaya kadar arz ehli, halka hayrı öğretene mağfiret duasında bulunur." (tirmizi )

Kitaplarda her türlü bilgi var ancak, hal yaşayanlardan alınıyor..
İlim her şeyden önce edeptir.. haldir..

Osmanlı padişahlarına dair bir çok anektod vardır bilirsiniz..


 Fâtih Sultan  bir gün vezîri Mahmut Paşa’yı yanına alıp hocası Akşemseddin’i ziyarete gitmişti. Yaşlı Şeyh,Pâdişah içeri girdiği halde yerinden kalkmamıştı. Bundan bir süre sonra da Akşemseddin, Pâdişâh’ın huzuruna gitti. Pâdişâh’ın yanında Mahmut Paşa da bulunuyordu. Hocası huzuruna girince, Fâtih hemen ayağa kalkarak ona yer gösterdi. Bu iki olay Mahmut Paşa’nın garibine gitmişti. Özür dileyerek sordu:

-“Hünkârım, hocanız geldiğinde siz ayağa kalktınız.Hâlbuki siz onun yanına gittiğinizde o ayağa kalkmaz… Sebebi ne ola? ”Fâtih şöyle cevap verdi:
-“Hocam Akşemseddin’e saygı göstermemek elimde değil… O yanıma geldiğinde gayri ihtiyârî beni bir heyecan kaplar ve farkında olmadan kendimi ayakta bulurum. O ise, ilmin izzetini korumakiçin bana ayağa kalkmaz”. Gerçekten de Akşemseddin’in Fâtih’e ayağa kalkmaması ilmin izzetinden, hocalık hakkından geliyordu. Fâtih’in Akşemseddin’e ayağa kalkması ise, hocasına ve ilme olan saygısından doğuyordu. Yapılan her iki hareket de yerinde ve doğru idi. (alıntı )

Özetle: İlmin izzeti vardır, onuru vardır.. O ilim ALLAhdan alınmıştır.. ilmi   olanlara gösterilen saygı da.. Kurana hürmettendir.. İlmi olanın vakarı da, Allahın verdiği nimete  şükür ve  ilimin izzetini korumak içindir...

''Edeple gelen lutufla gider '' (Mevlana )

Allah , hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilirse ona çokça hayır verilmiş olur. Ama sadece akıl sahipleri düşünüp ibret alır. Bakara- 269 ayet

Ey Rabbim, benim ilmimi arttır ( Taha- 114, Resulullah (as)'ın duası )



Gülümce Yıldız, 02-02- 2015