Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

29 Temmuz 2015

Salih amel çok önemli..



Ameli, salih eden de ''İhdine's sırata'l Müstakim !! yolundan gitmedir..
Süleyman (as)Ya Rabbi beni salih amel işlemeye nasipkar eyle diye dua etti.salih amel işlemiyor muydu? işleyip duruyordu.İşte bu kadar önEmli
“Fakat) iman edip salih ameller işleyenlere gelince, Rableri onları imanları sebebiyle, hidayete erdirir. Nimetlerle dolu cennetlerde altlarından ırmaklar akar.” Yunus su.9.
“İman edip, salih ameller işleyen ve Rablerine gönülden bağlananlara gelince, işte onlar cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.” Hud su.23.
“İnanan ve salih ameller işleyenler, Rablerinin izniyle, ebedi kalacakları ve içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokulacaklardır. Oradaki esenlik dilekleri "selam" dır.” İbrahim su.23.
Aytelerden sadece bir kaçı..

Salih amel , katıksız .. yalnız ve yalnız Allahın rızasını gözeterek yapılan amel oluyor..
Birilerini hoşnutluğu için değil.. karşımızdaki iyi olduğu için değil.. hak ettiği için de değil.. işte bu anlamda müminler ne iş yaparlarsa yapsınlar bir tek ALLAHın rızasını gözetmeliler.. yarın kazanan olmak için..
Eğer yapılan iyilik de, ALLAHın rızası değil, kulun rızası öncelik ise.. o amel sadece yük olur.. boşa gider..
Ancak ALLAHın rızası gözetildiğinde, yapılmak istenen ama tüm çabaya rağmen yapılamayan bir salih amel dahi çok üstündür çünkü o ALLAH ki, şah damarından yakındır ve kalplerden geçeni bilir..
Buradan kalbim temiz söylemi çıkarmayalım.. ALLAH bizden salih amel istiyor.. kulluk istiyor. Şartlı iyilik istemiyor... Sadece ve sadece Kendi rızasını gözetmemizi istiyor..

Gülümce.. 29-07-2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder