Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

1 Kasım 2016

Sefer Ayı -Uğur ve Uğursuzluk !

Değerli kardeşlerim, sefer ayı ile birlikte.. çevremizde, sosyal medyada bu aya özel dualar namazlar ibadetler yayılmaya başladı..
Sefer ayı uğursuzmuş, kaza belaların olduğu aymış..
Kim diyor ? filan hoca , filan komşu..
Allah Rasulü (as) size iki şey bıraktım, onlara sarılırsanız sapıtmazsınız buyuruyor
Kuran ve sünnete hadislere bakmadan.. her söylenene inanırsak hem yoldan saparız hem de hayatı kendimize zindan ederiz..
Dinimiz akıl dini..
Sizce hiç ALLAHın yarattığı bir gün ay, yıl hayırsız uğursuz olabilir mi? bir düşünelim..
Bidatlere hurafelere aldanmayalım.. Her gün çok güzel, her yeni güne doğan güneşle uyanıyoruz..
Asıl tehlike, bu hurafelere inanmak..
Kuranda haram aylar vardır.. bu aylarda savaş yapmak yasaklanmıştır.. ancak eskiden arapların kendi içlerinde savaşları bitmezdi..Muharrem ayını sefer olarak adlandırıp ALALhın haram kıldığı üç ayı ikiye indiriyolar..
Konu bundan ibaret kardeşlerim..
Buyrun Kuranda tevbe suresi
Haram ayları başka aylara ertelemek küfürde ileri gitmektir. Bu uygulamayla inkar edenler saptırılırlar. Allah'ın haram kıldığı ayların sayısına uydurmak için bir ayı bir yıl helal ve bir yıl haram sayıyorlar. Böylece Allah'ın haram kıldığını helal kılıyorlar. Onlara kötü işleri güzel gösterildi. Allah kâfirler topluluğunu doğru yola erdirmez. Tevbe Suresi- 37
ALLAH Rasulü bizleri uyarıyor:
Hastalığın kendiliğinden sirâyeti yoktur; uğursuzluk ve baykuş ötüşünün olumsuz etkisi yoktur; Safer ayının hayır ve şerle bir alâkası yoktur; bunlar cahiliye hurafeleridir. Cüzzamlıdan, aslandan kaçtığınız gibi kaçınız! (Buhârî, Kitâbut-Tıp, H. No: 1927)
Resulullah, gördüğü şeyleri hayra yorar, hiçbir şeyi uğursuz saymazdı (İ. Ahmed)
Işık olsun İnşaAllah her nereden okunuyor isek..
Gülümce Yıldız.. 01-11-2016 

1 yorum:

  1. MaşaAllah kardeşim, size gerçeği yansıtabilmekten mutlu olduk.Tüm okurlarımıza da ışık olsun inşaAlah.. ben teşekkür ederim, dua ile.

    YanıtlaSil