Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

11 Ekim 2014

ÖRTÜNMEK İSTİYORUM AMA ÖRTÜNEMİYORUM DİYEN KARDEŞLERİM İÇİN !




Örtünmek istiyorum ama örtünemiyorum nefsimi yenemiyorum diyen kardeşlerime ışık olsun inşaAllah..

Bugün 11- Ekim benim de örtünme emrine itaat ettiğim günün yıl dönümüdür.. bu anlamda önem arz ediyor.
Cenab-ı Allah biz bayanlara örtünmeyi emrediyor, dileyen örtünsün demiyor.. emir hepimize!

 Örtünmek bir bütündür  başörtüsü de bu bütünün içindedir..
Bugün bir çok insan örtünmek istemesine rağmen  nefsini yenemiyor..  örtünürse çevresinin  yadırgayacağı endişesini taşıyor, güzelliğinin yok olacağını düşünüyor.

El-alemi düşünürken, Allah’ın rızasını göz ardı ediyor.
Oysa ki, Allah razı oldu mu, herkes düşman olsun önemi yok..

Ben biliyorum ki, anne baba eş, evlat.. hepsi  bize kabir kapısına kadar eşlik edecek.. Bir başına hesabımızı vereceğiz.
Bugün o çekindiğimiz kimse yanımızda olmayacak, hiçbirisi bize yardım edemeyecek.

Yaşamda hiçbir şey, farz olan emri yerine getirmek kadar mutlu etmiyor.
Rabbimiz Kendi yolunda, eksiklik hissedince mutlaka nasip ediyor yeter ki Hak olduğunu bilelim..

Bir başınıza olabilirsiniz, hiç kimse örtüme emrine riayet etmiyor olabilir lakin bunlar sizi bağlamaz..  Siz istedikten sonra, Rabbimiz doğru yolu gösterir,  kalbe ilham eder..
"Kuşlara dahi bir yol çizen Allah, insanı yolsuz mu bırakacaktı? Beni Yaratan elbet yolumu gösterir." - Şuara - 78.

Resulullah Efendimiz (as)'ın bir hadis-i var.. Erteleyenler helak oldular..
Nefis erteler.. daha gençsin der, yarın örtünürsün der.. tıpkı sonra kılarsın namazı dediği gibi.. İş bulamazsın der.. sana rızkı verenin Allah olduğunu unutturur..
Allah’a şükürler olsun bugün ülkemizde devlet kurumlarında başörtüsü serbest..
Şeytanı dinlemeyeceğiz,  önemli olan ALlahın rızası..
Allah herkesin ne zorluk yaşadığını bilir, merhemetlilerin en merhametlisi zerreyi zayi etmez..

Ahir zamandayız, herkes gülüp eğlenirken sen Rabbinin emrini yerine getir.. üç günlük yalan dünyaya aldanmak akıllı işi değil.

ÖRTÜN emrini veren RABBİMİZ yarın ‘’Niçin örtünmedin? ‘’ diye de sorar elbet..
Örtünmek istiyorum ama örtünemiyorum diye bir bahanemiz olmamalı..
ALLAH emrediyor!  yetmez mi, emri yerine getirmeye?

Örtünmek insan fıtratına uygundur, ayrıca sen örtünerek sonsuz güzelliklere talip olacaksın, bu dünyada ayetin anlamını bilmeyenlere kendini beğendirmek gibi bir yanlışa düşme.

Bekar isen de, seni kafasında bir ton jöle ile dolaşan , yarın gezmeye bara götürecek bir delikanlının istemesini değil, camiden çıkan nur yüzlü birinin evliliğe talip olacağını bil.

Sen değerlisin güzel kardeşim, Allah senin hain bakışlardan korunmanı istiyor.. Hz, Hatice annemiz, Ayşe annemiz, Fatıma annemiz.. hangisi başı açık idi?

Namaz kılıyorsun örneğin, ALlah'ın huzuruna başını kapatıp çıkıyorsun değil mi? Öyleyse, o secdeden ayrılınca da, az önce  Fatiha ile verdiğimiz sözü yerine getirmemiz gerekiyor..
‘’ Ancak Sana kulluk eder ve yalnız Senden yardım dileriz. ‘’ (Fatiha- 5 ayet )
Kula kul olmak Müslümana yakışmaz.. El kaygısı taşıyan Alllahın rızasını erteler..
Allah sana hayat veren, şu anda aldığın nefesin Sahibi..  ÖRTÜN diyor.. ÖRTÜN !

Kuran'da buyruluyor:

Mü’min kadınlara da söyle: Hain bakışlardan sakınıp, zerâfetlerini koruyarak önlerine baksınlar. Namus ve iffetlerini muhafaza etsinler, bellerine sahip olsunlar. Açık olması zaruri olan yerleri (el ve yüzleri) hariç, cezbedici güzelliklerini göstermesinler. Başörtülerini, gerdanlarını, gerdanlıklarını açıkta bırakmayacak şekilde göğüslerinin üzerine sarkıtarak örtsünler. Zînetlerini, cezbedici güzelliklerini yalnızca kocalarının, babalarının, kocalarının babalarının, oğullarının, kocalarının oğullarının, erkek kardeşlerinin, erkek kardeşlerinin oğullarının, kız kardeşlerinin oğullarının, hemcinsleri olan kadınların, meşrû şekilde sahip oldukları, üzerlerinde meşrû hakları ve otoriteleri, kendileriyle düzgün insanî münasebetleri olan câriyelerin, kadına ihtiyacı kalmamış cinsî güçten düşmüş erkek hizmetkârların, yahut henüz kadınların mahrem yerleriyle ilgilenmeyen, farkında da olmayan çocukların yanında açabilirler. Gizlemekte oldukları güzellikleri, takıları anlaşılsın diye ayaklarını yere vurarak erkekleri tahrik etmesinler. Ey mü’minler, hepiniz birden günah işlemekten vazgeçip Allah’a itaate yönelerek tevbe edin ki, kurtuluşa, ebedî nimetlerle mutluluğa eresiniz. Nur Suresi- 31

Nasıl örtünmemiz gerektiği gayet açık ve net.. O halde, sana düşen emri yerine getirmek güzel kardeşim..



Dipnot olsun: Bir gün kabre ziyarete giderseniz, ya da karanlıkta yürürken gördüğünüz bir bahçeye bakın.. sizin de o  kara toprağa  gireceğinizi derinden düşünün, o zaman nefsinizin nasıl dizgine geldiğini göreceksiniz.

Örtünmek ALLAHIN emridir: http://www.gulumceninkaleminden.com/2013/10/ortunmek-allahin-emridir.html

Gerçek yaşamdan: örtünme ve namaz hikayesi: https://www.youtube.com/watch?v=20YJ2CjmzZY


Ali Kücük Besairul Kuran tefsirinden 👇

Müslüman seçimini Allah'tan yana kullanan kimsedir.. Allah emretti bitti ! 


Örtünmek isteyen kardeşlerimize  ışık olsun inşaAllah yazımız.. Örtünen kardeşlerimin yaşadıkları güzellikleri bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum..

Facebook örtünmek istiyorum sayfamızdaki yazı ve yorumlar için: 

Her nereden okunuyor isek.. sevgi ve ışık ile..


Gülümce Yıldız , 11-10-2014

25 yorum:

  1. Hocam Allah razı olsun. emeğinize sağlık. samimi ve akıcı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı olmuş inşAllah Allah nasip eder de ben de kapanırım. Ama bir şey paylaşmak istiyorum bazı kapalılar var ki ben kendimi daha kapalı hissediyorum ve soğutuyorlar kapanmaktan... Allah inşAllah onlara doğruyu yaptırsın hayırlısıyla inşAllah

    YanıtlaSil
  3. Bende kapanmayı çok istiyorum eşimin ailesinde herkes kapalı benim ailemde ise herkes açık ve ailem kapanmamı istemiyor ve ben allahın emrini unutup onları dinledim ama kapanıcam karar verdim allah inş yardımcım olur teşekkürler yazdıkların için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim, maşaALlah ALLAH içinize bu isteği vermiş.. karar da vermişsiniz maşaALlah, seçilmiş olduğunuzu bilip hemen derhal kapanın.. erteleyen hiç kimse kapanmıyor.. Emreden ALLAH olunca, kimsenin sözü ALlahın önüne geçirmiyoruz.. Örtününce her an farz olan emri yerine getiriyoruz... tıpkı, oruç gibi, namaz gibi ibadetteyiz.. ayrıca ALlah bizi değerli kılıyor örterek.. ne diye kirli bakışlara hedef olalım.. yeryüzündeki en büyük mutluluklardan biri, yaşayın ve görün.. Allah yardım etsin, nasip olsun inşaALlah.. sonra bizimle de paylaşın..

      Sil
  4. Çok çok açık iken kapalı lardan nefret ederken yediğim merhamet tokati ndan sonra Rahman a döndüm elhamdullillah temmuzdan beri carsafliyim aradığım bişi vardı yıllarca ama ben ne olduğunu bilmiodum...aradigimi buldurdu Rabbim....kapalı olmak tam manası ile insanı özel hissettiriyor yüzüm elim bile kıymetli benim ki mahrem ler göremiyor elhamdullillah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay maşaALlah kardeşim, örtünüz cennete taşısın sizi.. teşekkür ediyoruz yorumunuza. ALAHın hangi emrini yerine getirdik de, mutsuz olduk ki.. Örtünene herkes biliyor ki, örtünmek de en az namaz kılmak, kuran okumak gibi büyük mutluluk.. İnsan sadece ALLAhı razı etme çabasında olduğunda mutlu oluyor.. aksi takdirde hep bir eksiklik ve mutsuzluk hakim.. Tabi idrakı olanlara.. Eğer kapanma hikayenizi anlatırsanız, isimsiz olarak yayınlamak isteriz.. belki siz de başka insanlara vesile olursunuz.. ayrıca burada da yayınlıyoruz: https://www.facebook.com/OrtunmekIstiyorum

      Sil
    2. Ben yazınızı yeni gördüm😊vesile olmayı çok isterim ben 18 yaşında üniversite yi antalyada kazanmış biriydim antalya maalesef ki yalnız yaşayan bir kız için çok tehlikeli aslında imamhatipte okudum ben 8 yaşımdan beri de kapaliydim ama işte gaddar nefis önce ilk eşarp imi çıkardığım da uzun bir süre çantamda taşıdım fakülte nin wc de kimse yokken bikaç saniye örtüyordum sonra açıyordum sonra buda geçti önce uni kazandigimda ilkkez pantalon giymeye başladım sonra makyajsız dışarı adım atmamaya başladım sonra kısa kollu thisirt giyen kolsuzda giyerdi mini etek giyen short ta giyerdi bunları giyen denizede giderdi mayo ile....sonra bana göre ben en güzeldim sana bana ait gibi....haşa...hersey Rahman in emanetiyken ben sahip çıkamadım emanetleri ne Rabbimin sonrası okul bitti yukseklisans yapiodum çevrem vardı dunyalik yaşamın zirvesindeydim iyi bir firmada bölge sorumlusuydum hicbirsey ihtiyacım yoktu ama ben çok mutsuzdum aradığım birsey vardı ama ben aradığımin neoldugunu bilmiodum bu his sanki dipsiz bir kuyudan düşüyor hissi ydi. ..ruhum çok mutsuzdu ama ben aşırı havalı kimse ile muhattap olmayan insanları etkileyen biriydim bana görede beni herkes kıskaniodu cahillik işte....sonra birgün artık dayanamiyorum deyip kendimi 8.kattan atmaya kalkmisim hatırlamıyorum 50gun hast yattim durmadan agliyordum sankinlestiriciler ile ağlamam duruyordu bigün uzakta biri Risale okuyordu bisekilde ağlaya zirlaya oraya gittim 5 kişiye risaleyi nur okuyordu 40 gün boyunca bana Risale okudu sonrasında hast çıktım Risale derslerine devam ettim önce sıkma baş kapandim sonra hiç isim olmaz dediğim etek giymeye başladım sonra ferace giydim sonrasında nasıl oldu bilmiyorum ama elhamdullillah 3 hafta kadar peçe taktım sonra Risale ders hocam Güner teyzem artık hazırsınız çarşaf giymeye dedi nasıl oldu bilmiyorum ama elhamdullillah çarşaf giymeye başladım nasip etti Rabbim aradığım buymus ben bilmiomusum şimdi 8 aydır carsafliyim bu okadar güzel bir his ki koruyor resmen yüzümü haramlar göremiyor ellerimi de öyle zaten bisure sonra çekiniyor insan yüzümü haram biri görecek yada uygun olmayan bir kıyafetle birisi görecek diye... Rabbimin emrini yapior olmak zaten en büyük huzur mutluluk...binlerce kez şükürler olsun

      Sil
    3. Edibe kardeşim, hay maşaAllah insan fıtratının aslında sadece dini yaşadığında emirlere itaat ettiğinde mutlu olacağına çok güzel ışık tutumuşşsunuz yorumunuzla Allah razı olsun. Örtünüz sizinle birlikte kabre kadar daim olsun cennete taşısın inşaALlah. Bir çok insana vesile olması duası ile.

      Sil
    4. Bende çok çok çok açık bi insandım ama çok huzursuzdum 2gün önce kapandım ama nefsin ve şeytan rahat bırakmıyor ama Allahın izniyle başaracağım Allahım affetsin beni bunca zaman kendime baktırmışım çok pişmanım bana dua edin nefsini yenmem için

      Sil
    5. Allah nasip etmiş maşaAllah, sıkı sıkı sahip çıkın kardeşim tesettürünüze, hiçbir şey yaradanımızı razı etmekten önemli değil, çok şükredin, tesettürümüz çok kıymetli “ Rabbim senin rızan için örtünüyorum deyince ne şeytan ne nefis aldatamaz, biiznillah.. dua ile

      Sil
  5. InsaAllah ölene kadar daim olur inşallah kabirde de benmle olur elhamdullillah nasip edene bin şükür

    YanıtlaSil
  6. Yaziniz cok guzel.. elestirilecek tek bir harfi yok. Ancak bu kor nefsi ne yapacagiz? Nasil yenecegiz.. 4 yil once aynen dediginiz gibi kendime sorgulama emrolunmus yap diyerek kapandim. Calisiyorum.. 4 yildir disari cikmak azap oldu. Bir turlu alisamadim..oyle acik olayim suslu olayim derdinden degil zira acikken de hic bi zaman gosterisli bi goruntum olmadi.. adeta boguluyorum aynadaki sanki baska biri gibi geliyor.. Sosyal hayattan koptum zaruri olmadikca disari cikmak dahi istemiyorum. Isledigimiz gunahlar yaptigimiz ibadetlerden lezzet almayi engellermi. Surekli kendi kendimi yiyorum ben ne gunah isledim de bundan birakip lezzet almayi bu derece tovbe hasa azap duyorum..ferace giymiyorum ama dikkat cekici bi giyimim de yok ve surekli elestiren bir guruh.. bu tesettur zaten farz kilinan tesettur degil sen daha cok gunaha giriyorsun peygamber efendimizin a.s lanetledigi giyinik ciplaklardansiniz siz diyenler ferace giymedigim icin.bosuna mi yani dedirtiyor insana...ve bu sorular sorgular tovbe hasa icinden cikilmaz hal aliyor.. Rabbim kimseye tasiyamayacagi yuku yuklemez.. Ben neden alisamiyorum diye isyana goturuyor.. tesettur sevabi alayim derken isyan gunahini isliyorum surekli.. bana sizler de dua edin. Ne yapacagimi sasirmis vaziyetteym..

    YanıtlaSil
  7. Kardeşim selamunaleykum. Gayet samimi olarak anlatmışşsınız. Öncelikle ALLAH emrettiyse konu kapanmıştır. Tesettürü emreden benim Rabbim. Çevrenin sözlerine aldırış etmeyiz hiçbir zaman çünkü ayet çok açık. Eğer çoğunluğa uyarsanız sizi saptırırlar buyruluyor. Allah nasıl emrettiyse de bizim için en güzeli odur, aynaya bakınca gelen o iç sesiniz hep şeytandandır. Ah kardeşim o kadar insan var ki tesettüre girmeyi istediği halde giremeyen sayısız mesaj geliyor . Allah size bu nimeti vermiş, hiç kimseye aldırış etmeyin. Yapabildiğinizin en iyisini yapın ve örtünüze sahip çıkın, laf ettirmeyin.
    Nasıl namaz kılarken farz emri yerine getiriyorsak, tesettürde olduğumuz her an da farz emri yerine getiriyoruz. Siz Hz Hatice, Hz Ayşe, Hz Fatma... annelerimizin taşığı ayeti taşıyorsunuz. en iyisi için çaba gösterin. Allah layık kılmış çok şükredin. Şükrederseniz arttırırım ( İbrahim suresi7 ) buyuruyor Cenabı ALLAH..dinimiz bir bütün . Sahip olduğumuz bütün nimetler şükürle artar. İnsan değerini bilmediği şeye şükretmez ancak değerini bilirse şükreder ve o nimette artar.. mesela şu an olduğu gibi değil, o tesettür ile gurur duyar sabah akşam şükredersiniz ALLAh da sıcaklığını verir.
    İbadetlerden neden zevk almaz insan? Kalbi arındırmak gerekir zikirle, ayrıca haramlardan sakınmak..Yediklerimize dikkat etmek. Zikirden uzaksınız muhtemelen. Zikir deyince sadece tespih anlamayalım. Kuran okumak zikirdir. Namaz kılmak zikirdir, tespih zikirdir..
    Kalp zikirle arınır günahlardan sıyrılır ve pişmanlık başlar. Sonrasında adım atsa şimdi bundan Rabbim razımıdır diye düşünür.. bu hal ihlastır ve Rabbim incinmesin benden derdiniz olur. O zaman bütün dünya düşman olsa önemi yok.
    Ben size naçizane blogdaki yazılara zaman ayırmanızı tavsiye ediyorum. Mutlaka sorunuzun cevabınızı yakalayacağınız birkaç anahtar cümle bulacağınıza inanıyorum. Konu olarak da ismimle birlikte google’dan aratarak bulabilirsiniz. Tavsiye ettiğimiz zikirler başlığına da bakın mutlaka faydasını görürsünüz. Yeter ki adım atın bütün güç ALLAHın..

    Işık olsun dua ile kardeşim.


    YanıtlaSil
  8. Allah razi olsun samimiyetle yanitiniz icin.. namazimi kiliyorum elhamdulillah. Ancak dediginiz gibi muhakkak eksik bisey varki imtihan bu kadar cetin geciyor..rabbim insallah bir gun lezzetini almayi nasip etsin. Tek duam bu... dua ile..

    YanıtlaSil
  9. Allah neden goguslerimize kadar ortunmeyi emrediyor. Goguslerimizin belli olmamasini istiyor ve bu gogusleri neden yaratti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardesim oncelikle iman eden olarak işittigimizde itaat ediyoruz. Allah emretti daha uzerine söz olmaz. Ayette görünen yerler mustesna .. açik olmasi zaruri olan yerler disinda her yerin örtunmesi var ve vucut hatlari belli olmadan...insanlar neden diş giyimle disari cikiyor? sizin sorunuza gore o zaman neden yaratti vucudumuzu mu diyecegiz..korunmasi gereken yerler korunacak tesetturle.. kainattaki her seyde tesettur vardir.teefekkur edelim. Allah bizi koruyor deger veriyor ama biz kendi degerimizi bilmiyoruz ne yazık ki.. insaAllah ışık olsun duasıyla.

      Sil
  10. Örtünmek istyrm ama tesettür giyim yok oldugum yerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim eğer kalbinize girdiyse ertelemeyin.. alışveriş sitelerinden de bakabilirsiniz. Ölüm hepimiz için an meselesi.. Örtünmeden kabre girmek var. Allah nasip etsin inşaAllah emre itaati

      Sil
  11. Bende deniyorum ama yapamiyorum nefsime yeniliyorum birde esim cok baski yapiyo baski yaptikcada kapanamiyorum ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  12. Şimdi yazıya bir resim ekledim kardeşim.. Ali Küçük Kuran Tefsirinden (yukarıda ).. O rahmetli Allah dostu ne kadar güzel söylemiş.. Müslüman seçimini Allah'tan yana kullanan insandır. Değerli kardeşim, Kuranın emri bize örtünmek. Eşin de size tebliğ etmesi görevi.. Yarın mahşerde hesap ince.Örtün diyor Allah neden örtünmedin dediğinde.. Rabbim nefsim benim çirkin olacağımı söylüyordu, Rabbim etrafım kınar mı diyordum vs gibi sözler samimiyetsiz olur. Allah emrediyor, daha üzerine söz olur mu? Rabbim emrin başım üstümde değil mi ki Sen emrediyorsun şeytana aldanmayacağım diye kendinizi telkin edin. Şu an bu konuşma dahi Allahı incitiyor mu diye düşünüyoruz. Allah'ın sözü üzerine söz olur mu.. ALLAH emrediyorsa konu kapanmıştır. Siz müslümansınız ve itaat edeceksiniz. Ayrıca tesettüre girmek o kadar huzur verici, insan sokağa çıktığında o kadar Allahın gücü ile kendini o kadar güvende, o kadar saygın hissediyor ki.. kelimelerle anlatılmaz kardeşim. Yaşayın ve görün. Misal: Açıktaki meyvenin üzerine ne kadar sinek varsa konar. Muhafaza edilen meyve öyle mi.. Hayırlı haberlerinizi almak duasıyla.

    YanıtlaSil
  13. Allahın iziniyle bende örtünecem bu vesile olduğunuz içinde allah razı olsun Sizden 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MaşaAllah kardeşim benim, ne güzel Allah'ın ayetini üzerinizde taşıyacaksınız. Allah sizden de razı olsun. Tesettürün bir güzelliği de tıpkı namazdaymış gibi hep farz emir üzerinde olmak. Rabbim hemen nasip etsin çok mutlu oldum :)

      Sil
  14. Yorumlarınızı okudum. Ben 38 yaşında 3 çocuklu bir anneyim. Bugüne kadar hiç kapanmadım 😔inanın örtünme isteği içimde hep oldu. İki gündür baş örtüsü takıyorum ALLAH nasip ederse yavaştan giyim tarzımı değiştirecem örtüyle birlikte RABBİME laik bir kul olmak istiyorum. Örtünme isteği hep aklımda olduğu için benimde içimde, ruhumda hep huzursuzluk vardı 😔ama şimdiden huzura doğru ilerlediğimi düşünüyorum. Rabbime binlerce şükürler olsun .ALLAH içindekkapanma isteği olan herkese nasip etsin.

    YanıtlaSil
  15. Allah razı olsun bu yazı çok iyi geldi bana. RAMAZAN DA bende kapanmak istiyorum. Dua edin kardeşlerim bana da nefsimi yeneyim.

    YanıtlaSil
  16. Hayırlı haberinizi almak duasıyla kardeşim, sakın ertelemeyin.

    YanıtlaSil