Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

24 Ekim 2014

İnsanlar ahiretleri için uğraşırken, sen aldanan olma !




Allah insanın içine bir ışık yaktı mı, dünyayı bırakıp.. ahiret hesapları yapmaya başlıyor.. acaba Rabbim benden razı olur mu? tek derdi düşüncesi bu oluyor..
Aldanmıyor yalan dünyaya, aldansa da hemen toparlanıyor.. çünkü bu dünyada sahip olunan ne güzellikler ne de dertler bizimle birlikte gelmeyecek..
O karanlık kabirde bize dost olacak sadece salih amellerimiz, kalplerimizdeki niyetler. 
Allah izin vermese yaprak kıpırdamıyor, o halde insanın acizliğini bilip şükretmemesi ne büyük gaflet ve nankörlüktür..
İnsan ancak elindeki nimetin değerini bilince, teşekkür ediyor..
Değerini bilmediği şey için niçin teşekkür etsin ki? 
teşekkür etmek için bir sebep görmüyor çünkü..

Maneviyata yönelen insanların hikayelerini okumayı çok seviyorum.. geçen gün bir spikerin yönelişini okudum, günde 3-4 saatimi kuran okumaya ayırıyorum.. geri kalan zamanda da çalışıyorum diyordu..
Dün de bir yazı okudum, 40 yaşından sonra namaz kılmaya başlayan bir kardeşimizin kaza namazlarının hesabı yaptığını..   

Görüyorsunuz insanlar nasıl ahiretleri için uğraşıyorlar..
Ben şahsım adına düşündüm.. 
Bir defter tutup, kaza namazları hesapları yapabilir miyim diye.. (bu kararı ben aldım inşaALLAH ) 
Bazı alimler kaza namazı var, bazıları yok dese de, benim kalbim kaza namazı kılmaktan yana.. ( Allah affedicidir, kabul edicidir.. hiçbir emeği zayi etmez..

Düşündüm de, birleri ahiret derdindeyken, bazıları da, sanki hiç gitmeyecekmiş gibi dünyaya bağlanıyor..

Allah'ın dinini yaşamayan kalmasın istiyorum, bir tek benimle mi değişir bu dünya demiyorum.. Rabbimin rızasını gözeterek hepimize şevk vermesi için de tebliğ yapıyorum.
Bu dünya hayatı geçici, gerçekten de geçici.. tamam hepimiz biliyoruz geçici olduğunu dediğinizi duyar gibiyim.. Daha çok gayret edelim derim..

Kuran okuyalım.. her bir harfinin ecri çok büyük.. Bilmiyorsak da öğrenelim.. Öğrenmenin yaşı yok..Bir kaç ay önce Ümre hocamızı ziyarete gittiğimizde, bir kalp cerrahı profosör,  hocadan Kuran ders alıyordu.. Bir ayda, sadece hafta sonları ders alarak Kuranı öğrendiğini ifade etti hocamız..

Camiler hafta sonları da açık, günde bir saat ders alınabilir..

Ben geçen hafta arkadaşıma, üç kere gösterdim.. neredeyse Kuranı öğrendi.. 
İnanın Kuran öğrenmek hiç zor değil.. Ayrıca Kuran okumanın verdiği mutluluğu kelimelerle anlatmak imkansız, Kuran okudukça kendine çağırıyor..

Konudan konuya geçmiş gibi olsam da.. asıl söylemek istediğim, dünyaya aldanmayalım, ahiret hazırlığı yapalım.. 

Karanlık kabir bizi bekliyor.. eğer biz istersek, Rabbimiz de izin verirse, o kabrimiz cennet bahçesine dönüşebilir..  (doğrusunu Rabbimiz bilir )



Geçici olana aldanmak, bize kazandırmayacak..

Cenab-ı ALLAH buyuruyor: 
Bazı yüzlerin ağaracağı, bazı yüzlerin de kararacağı gün... Yüzleri kapkara-kesilecek olanlara: 'İmanınızdan sonra inkar ettiniz, öyle mi? Öyleyse inkar etmenize karşılık olarak azabı tadın” (denilir). Al-i İmran 106

Her nereden okunuyorsak ışık olsun inşaALLAH.. 
Gülümce Yıldız 24-10-2014


4 yorum:

  1. Işık olmaz olur mu?
    Ertelediğimiz onca şey var. Dünya safsatalarına dalıp gidiyoruz gibi zaman. Ayıkmamız zor oluyor. Kendimiz geldiğimizde hesaplar başlıyor zaten. Ben ne kadar Rabb'ime kulluk edebildim. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim, teşekkür ediyorum değeri yorumuna.. İnşaAllah hep birlikte ahireti kazananlardan olalım, Rabbim razı olsun..

      Sil
  2. Bende kaza namazlarımı hesapladım 5 senelik kaza namazını nasıl bitireceğim bilmiyorum bide Kur'an-ı Kerimi yavaş okuyorum tecvidlere uymaya çalışıyorum ama bir sayfayı 5 dakika gibi bir sürede okuyorum böyle yavaş okuyunca da moralim bozuluyor çünkü ben senelerce Kur'an kursuna gittim bu yüzden kendimi kötü hissediyorum böyle yavaş okuduğumdan dolayı günah olur muyum.Yürümeyi öğrenmeden koşmayı aklınızdan çıkarın derdi hocam ben yürümeyi öğrendim ama koşamıyorum...

    YanıtlaSil
  3. Kardeşim, insanın içinde şevk oldu mu, Allahın izni, yardım ile başarır.. o şevk içinizde oldu mu, beş yılda kılınır kolaylıkla..
    Rabbi Yessir Duasını bol okuyalım inşaAllah
    "Bismillahirrahmanirrahim"

    Rabbi Yessir ve la tuassir
    Sehhil aleyne bi fadlike ye muyessir
    Rabbi zidne ilmen ve fehmen nafian
    Ve temmim bil hayri

    ( Türkçe Anlamı)

    Rabbim! Kolaylaştır zorlaştırma!
    Fazlınla bize kolaylaştır en kolaylaştıran.
    Rabbim! İlmimi artır, Anlayışımızı faydalı kıl ve Hayırla bitir.
    Ey Alemlerin Rabbi olan Allah..

    Kuran okumanız ne kadar güzel, yavaş okumakla günah olmaz.. Bilakis:

    Rabbimiz ayetinde buyuruyor: Ey örtünüp bürünen! Gecenin yarısında, istersen biraz sonra, istersen biraz önce bir müddet için kalk ve ağır ağır Kuran oku. Muzzemmil Suresi (1-4)

    Emir hepimize.. ağır ağır, üzerinde düşüne düşüne okumak lazım nitekim bir ayet de şöyledir: “Onlar Kur’an’ın manasını düşünerek okumazlar mı?” (Nisâ, 4/82)

    Kuranı anlaşılır ve tevcid kurallarına uyarak okumalıyız.. Kuranı okuması ile ünlenen sahabe İbni Mesut için, Resulullah Efendimiz (as) şöyle buyurmuştur:

    "Kim Kur'an'ı ilk indiği şekilde okumayı severse, İbn Mes'ud'un kıraatini okusun." (İbn Mâce, Mukaddime, 11, I, 49, no: 138). buyurmuşlardır.
    İbni Mesutun şu sözlerini de dikkate almalıyız: "Kur'an'ı tecvîd ile okuyun, güzel seslerle onu süsleyin ve Arapça kurallara uygun olarak okuyun." (İbnü'l-Cezerî, en-Neşr fî Kıraati'l-Aşr, I, 210)

    Kardeşim, hiç mütessir olmayın, çok güzel yoldasınız.. Yolunuz açık olsun

    YanıtlaSil