Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

5 Nisan 2013

DİNİ YAŞAMADAN GEÇEN HER GÜNE YAZIK..




Şimdi okuduğum bir mesaj üzerine bu yazıyı kaleme almak istedim.. Yaş olmuş,20, 30, 40, ya da 50.. ne fark eder ki insan dini yaşamadan bir ömür sürüyor..ancak ortada yapılmış hiçbir şey yok.. ne yaşarsanız yaşayın bir türlü mutlu olamıyorsunuz... isterseniz dünyanın en güzel yerine gidin içinizde hep bir eksiklik duygusu hissediyorsunuz..

Neden çünkü insanoğlu doyumsuz, bugün istediğiniz bir şeye sahip olduğunuzda mutlu olurken, yarın bir başka şey istiyorsunuz..gerçekleştiğinde mutlu, gerçekleşmediğinde mutsuz.. bu böyle devam edip gidiyor..

Fakat bir gün bir bakıyorsunuz Alllah'ın takdiri kimi zaman bir tek cümle, kimi zaman bir resim, ya da karşınızdaki insanın bir konuşması sizin gaflet perdelerinizin açılmasına vesile oluyor ve Allah Kendi yoluna döndürüyor sizi..
Yüce Allah içinde eksiklik duygusu hissedip, gerçekten Kendisine yönelmek isteyen herkesinin yolunu aydınlığa çıkarır..
Tüm güç O’nundur. Eğer isterse gaflet perdeleri nedeniyle gerçekleri göremeyenlerin perdesini kaldırır, rahmetinin güzelliklerinin farkına vardırır. 

Rabbinden uzak yaşayan bir insan, sanki derin bir uykudan uyanmış gibi, O’na yönelip hem bu dünyada hem de ahrette mutlu olur.
Allah’ın sonsuz gücünün farkında olmak, tarifsiz güzellikte bir duygu..
O mutluluğu hangi kelimeye sığdırmaya çalışsam yetersiz kalır.
İnanan, Müslümanım diye herkes O’nun gücünü bildiğini söylüyor..

** Fakat farkında olmak apayrı bir durum..**

İnsanlardan öyleleri vardır ki: "Biz Allah''''a ve ahiret gününe iman ettik" derler; oysa inanmış değillerdir. (Sözde) Allah''''ı ve iman edenleri aldatırlar. Oysa onlar yalnızca kendilerini aldatıyorlar ve şuurunda değiller. (Bakara Suresi, 8-9)
Gerçekten farkında olan insan O’nun gücünü, varlığını gereği gibi takdir eder.
Yaşamını O’nun istediği şekle göre düzenler. Allah'ın istediği sınırlarda yaşar..

"... Allah Kendi (dini)ne yardım edenlere kesin olarak yardım eder..." (Hac Suresi, 40)
Rabbimiz samimiyetle yönelip, hep şükredenlere rahmet kapılarını açar, yolunu aydınlığa çıkarır.

Allah şükrün karşılığını verendir, bilendir. (Nisa Suresi, 147)

---

Dini yaşamanın güzelliğinin farkına varan insanın söylediği sözler; boşa geçen bir 30, 40 yıl,,ya da 50..yıl eğer Allah sizi seçtiyse o kişinin dine yönelmesine vesile olarak '' Şimdiye kadar yaşadığım hayat yaşam değilmiş.. Allah her zaman sizden razı olsun, '' duaları oluyor. Bu içten duayı almak da mutlulukların en büyüğü oluyor.

Sevgi ve ışıkla..

Gülümce Yıldız İlk yayın (28-01-2012
)

5 yorum:

  1. Allah sizden razı olsun hocam iyiki karşıma çıkmışsınız

    YanıtlaSil
  2. Ey o bütün iyman edenler! Allahdan korkun ve ona yaklaşmağa vesile arayın ve onun yolunda mücahede edin ki felâha irebilesiniz.. Maide- 35

    Siz yürekten istediniz, Rabbimiz vesile etti.. Allah sizden de razı olsun kardeşim benim..

    YanıtlaSil
  3. Allah razı olsun hocam tüm kalbimle..��

    YanıtlaSil
  4. Allah razı olsun.. Baku'dan selamlar..21yaşındayım hala namaz kılmıyorum:( dualarımda arasıra Allah'dan asl müslüman olarak,Allah'ın sevdiği kullarından biri olarak,günahları bağışlanmış,güzel,sevap amelleri çok olarak(vs.gibi)ölmeyi diliyorum ama yaptığım iyi tek bişey yok:(( üsulunü,sözlerini bilmeme rağmen,bu güzel sözlerinizi okumama rağmen,bir çok sayfada namazın önemiyle ilgili bir sürü uzun vede açık aydın mekaleleri okuyub anlamama rağmen,namaza başlamak çoğu zaman zor geliyor gözüme.. bazen çok istiyorum başlayıp kılmayı,bu fikirden vazgeçmemek için kendi kendime birçok güzel sözleri hatırlatıyorum,mecburen istemeyerek bile olsa kılmalısın diyorum ama bana çok yazıklar olsunki nefsime söz geçiremiyorum:( dün sabah hariç 4vakit,bugün de sabahı kıldım(yani yeni başladığımdan kıldım gibi..) devamını getirmedim ama.. hala nefsimi yenerek başlayamadığım için bazen ağladığım oluyor biliyorum, ne olur olsun nefsime,şeytana uymamak tek çözüm.. iyice düşündükde kolay ve aslında zor olamadığı fikri geliyor. Allah'ı razı etmenin,seslenişine gitmenin,isteğini yerine getirmenin ne kadar güzel ve herşeyden önemli olduğunu,zamanla zevk de alıcağımı hepsini düşünüyorum ama malesef yine günleri bomboş geçirerek ne Allaha layık bir kul olabiliyorum ne kendine nede başkasına faydalı olabiliyorum:( Allah hepizin yardımcısı olsun inşAllah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykumselam kardeşim.. Dini yaşamdan geçen her gün yazık.. yazımızda anlattığım gibi. bir içten tevbe ile dönün yüzünüzü ALLAH'a..

      Zikirden ayrılmayın.. sürekli kelimei tevhid çekin, salavat okuyun..ALLAH yardım etsin inşaALLAH, dua ile..

      Sil