Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

20 Nisan 2013

ALLAH İLE OLUNCA HER ŞEY ÇOK GÜZEL..ALLAH VAR, UMUTSUZLUK YOK..





Hayat her zaman istediğimiz doğrultuda gelişmiyor.. kimi zaman hüzün kimi zaman mutluluk.. Yaşadığımız her şey, ama her şey Allah'ın izni ile gelişiyor. O izin vermezse yaprak dahi kıpırdamazken bizlerin yaşanılan olumsuzluklar (bizim öyle görmemiz) karşısında ''neden ben?, niçin böyle? '' sorularını sormamız kadar yanlış bir şey olamaz..

Burası üç günlük gelip geçeceğimiz konakladığımız yer.. Gerçekten bugün varsak, yarın yokuz..
Ama ya ahret öyle mi? Sonsuzluk orada.. asıl yurdumuz orası. Burada ne kadar acı çekersek çekelim hepsi geçici..
Tamam elbetteki zorluklarla başa çıkmak kolay değil, ama önemli olan da zoru başarmak değil miydi?
Biz eğer karşılaştığımız zorluklara sabredersek yarın kazanan olacağız..işte imtihanın sırrı da burada.. yaşanılan zorluklarda Allah'ın her şeyi hayırla yarattığını bilip sabretmek.. güzellikler karşısında şımarmamak..her ne yaşanırsa yaşansın hep sabır ve şükürle karşılık vermek..

Bizim tek gerçek dostumuz Allah.. gün olur en çok sevdiğimiz yakınımız dediğimiz arkasını döner, ama Mevlamız öyle mi? O her zaman bizimle birlikte..

Ayette buyrulmuyor mu?

Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona verdiği vesveseyi de biz biliriz. Çünkü biz, ona şah damarından daha yakınız. Kaf-Suresi- 16

Ve yine Cenab-ı Hak buyuruyor;

''Allah kuluna kâfi değil midir?..'' Zumer-36

Yaşadıklarımızın hepsi imtihan.. Allah her şeyi hayırla yaratmıştır.. biz bilemeyiz ama O bilir.. o yüzden neden böyle sorusunu artık bir kenara bırakıyoruz..

Biz her zaman Yaradan'a sığınıyoruz. O neyi verirse şükrediyoruz.

Andolsun, eğer şükrederseniz gerçekten size arttırırım ve andolsun, eğer nankörlük ederseniz, şüphesiz, benim azabım pek şiddetlidir. (İbrahim Suresi, 7)

Sözün özü;

'' Eğer Allah size yardım ederse, artık sizi yenilgiye uğratacak yoktur ve eğer sizi 'yapayalnız ve yardımsız' bırakacak olursa, ondan sonra size yardım edecek kimdir? Öyleyse mü'minler, yalnızca Allah'a tevekkül etsinler. '' Al-i İmran 160

Allah ile olunca her şey çok güzel.. Allah var, umutsuzluk yok..
Sevgi ve ışıkla..

Gülümce..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder