Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

27 Nisan 2013

ALLAH'IN HİDAYETE ERDİRMESİ..



Bugün bir çok insanın kafasındaki soru; Allah kimleri hidayete erdirir? Bilindiği üzere,Rabbimiz hidayette ulaşanlar için cenneti, delalettekiler için ise cehennemi yaratmıştır.

 * Biz hiç bir elçiyi, kendi kavminin dilinden başkasıyla göndermedik ki, onlara apaçık anlatsın. Böylece Allah, dilediğini şaşırtıp saptırır, dilediğini hidayete erdirir. O, üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. ( İbrahim Suresi, 4)

 * Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun göğsünü İslam’a açar; kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar (ve) sıkıntılı kılar. İşte böylece Allah, iman etmeyenlere pislik verir. (En'am Suresi Ayet:125)

 Bu ayetlerden anlaşıldığı; Yüce Allah’ın dilediğini doğru yola ulaştıracağı dilediğini de saptıracağı. Ancak aşağıdaki ayetlere baktığımız zaman Allah’ın en büyük sıfatlarından birisi; adil olması, kullarına zulmedici olmaması.. 

 *Rabbin kullara zulmedici değildir ( Fussilet 46)
 * Ben kullara zulmedici değilim ( Kaf 29)

 Allah’ın insanları saptırmasıyla ilgili ayetlere baktığımız zaman ise; delalette olan insanların kendilerinin saptıklarını, inkar edip, iman etmediklerini görüyoruz. Kuranda bu konu şöyle bildiriliyor;

  * Allah'ın âyetlerine inanmayanlar yok mu, kuşkusuz Allah onları doğru yola iletmez " (Nahl- 104)

 * " Sizin başınıza gelen kötülükler ancak elinizle kazandıklarınızın, yaptıklarınızın sonucudur. " (Şura 30)

 * Kötü olarak işledikleri kendisine çekici-süslü kılınıp da onu güzel gören mi (Allah Katında kabul görecek)? Artık şüphesiz Allah, dilediğini saptırır, dilediğini hidayete eriştirir. Öyleyse, onlara karşı nefsin hasretlere kapılıp gitmesin. Gerçekten Allah, yaptıklarını bilendir. (Fatır Suresi, 8)

Hidayete ermekte başarılı kılmak, Yüce Rabbimize ait. Ancak Allah buyuruyor; 

 Yüce Allah, zalim, kafir, haddini aşan, yalancı gibi delalette olanları kimseleri hidayete erdirmekte muvaffak kılmayacağı bildiriliyor. Muhakkak ki Allah haddini aşan, yalancı bir kimseyi hidayete erdirmez. (Mümin  28)

 Onlar yoldan sapınca Allah da, kalplerini saptırmıştı. Allah fasıklar güruhunu hidayete erdirmez. (Saff 5)

 Onların hidayete ermelerine ne kadar hırs göstersen de, muhakkak ki Allah delalete sapanı hidayete erdirmez. (Nahl 37)

Sevgi ve ışıkla efendim .. her nereden okunuyorsak..

 Gülümce Yıldız- (ilk yayın: 28-04-2012 )

27-04-2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder