Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

14 Nisan 2013

İnanmayanlara, ateistlere mektup, Gülümce'den

Cenab-ı Allah'ın varlığı tartışılmayacak kadar nettir.. O görünmese de, inanan bir insan baktığı her yerde varlığını hisseder.. İnanmak, iman etmek kalp işidir.
Cenab-ı Allah’ın varlığının en büyük delili, bizlerdeki yaratılış fıtratı..
İnsan fıtratı ile, kainatın bir yaratıcısı olduğunu hissedip, bu düzenin bir sahibi olduğunu akleder..
Şu an kullandığım bilgisayarın dahi sahibi varsa, kainat kendi kendine var olup sahipsiz değildir.
Her gece uykuya dalmışken sabah bizi uyandıran Allah’tır.. 

İnsanların kalbinden, gaflet perdesini kaldıran Allah’tır.. O’nun eşsiz gücü, bizleri Kendisine yönlendirir.
İnanmayan bir insan ne kadar mutluyum derse desin, asla gerçek mutluluğa erişemez..



Rabbimiz ayetinde Rad- 29 kalplerin O’nun zikri ile tatmin olacağını belirtmektedir..
Bir kalp sadece ve sadece samimiyetle yönelince gerçek mutluluğa erişir.. Yoksa insan nereye giderse gitsin, isterse dünyanın en güzel yerinde olsa, hep bir eksiklik duygusu yaşar, kalbi bir türlü tatmin olmaz. Bu da Yüce Yaradan’ımızın hikmeti, varlığının delilidir.
Dünyayı bir saat gibi düşünelim, bir düzen içerisinde sürekli dönüyor. Saat varsa, elbette bu saati döndüren bir sahibi de mutlaka vardır.
Ya da bir diğer örnek en basitinden, siz bu yazıyı okuyorsanız, bu yazıyı yazan biri mutlaka vardır.. Bu yazı buraya kendi kendine gelmiş olabilir mi?
Cenab-ı Allah’ın varlığı inkar edilemeyecek kadar nettir..şu an benim varlığım da Allah’ın varlığının delilidir.. O izin veriyor nefes almama.. vermese burada olamam.
Ben Alllah’ın varlığının yüce gücünü kalbimin en derinlerinde hissedip, dua ile O’nunla iletişme geçebiliyorum ve O bana karşılığını veriyor. Ruhuma varlığını hissettiriyor daha ne olsun.
Ben varım diyor, her zerrende ben varım diyor..
Ben biliyorum ki, O beni sadece Kendisine kul olmak için yaratmış ve ben yaşadığım her an, ama her an O’nun rızasını gözetmeliyim.
Eğer ben yaşadığım tek bir anda O’nun rızasını gözetmezsem, O yüceler yücesi rabbim benim vicdanıma, huzursuzluk , pişmanlık veriyor.. Bundan daha büyük varlığına delil olabilir mi?
Ki.. Allah’ın varlığının inanalar için asla ve asla ispata gerek yoktur..
Ben ellerimi Allah’a açtığımda, O’nu görürüm.. O bana izin veriyor dau edebiliyorum derim.
Cenab-ı Allah bizlere Kendini, yine Kendisi ile bildirir.
Ünlü düşünür dekart Allah’ın varlığını şöyle dile dile getirmiş "kendimde hissettiğim eksiklik beni kamil, eksiksiz bir zatın varlığı fikrine götürmektedir. beni inanmaya zorlayan bu duygu bütün güzel sıfatlarla donanmış olan zat tarafından bana verilmiş bir duygu dur. işte bu zat Allah (cc)tır."
Evet.. yukarıda da ifade ettiğim gibi, Allah kendini, yine Kendisi ile bildiriyor..
Bizler inanıyoruz, varlığını hissediyoruz.. İnanmak akıl ve kalp işidir..Allah’ın kullarına verdiği en büyük nimettir. İnanmayan insan binlerce ispat yoluna gidebilir, inanan insan içinse Mevlana’nın değidi gibi, tek bir su damlasına bakmak yeterli olur..
Allah’ın varlığı da, ahiret günü de apaçık ortadadır.. Hepimiz belirlenmiş bir gün dünyada yaşayıp, ahirete intikal edeceğiz..
Ve..o zorlu gün geldiğinde her ne yaptıysak, hepsiyle tek tek karşılaşacağız.. hiç karşılaşmamamız mümkün olabilir mi? Herkes yaptığının hesabını verecek..
Allah’ın dinin yaşayan insan, ahret bilinciyle günahlardan uzak durur.. Dünyanın geçici süslerine aldanmaz..yaşıyoruz bir takım hedeflerimiz olması çok doğal .. okula da gideceğiz, çalışağız da..ancak her ne yaşarsak yaşayalım önceliğimiz Allah’ın rızası olsun. Dini her yerde yaşayalım, Allah’ın istediği Kuran ahlakını her yerde gösterelim..Sadece menfaatlerimiz doğrultusunda değil..

Dinimiz sevgi dini.. her zaman söylüyoruz ama, inançsız bir insan madem ki sevgi dini, neden bunca kötülükleri Müslümanlar yapıyor diyecektir mutlaka.. doğru da söyleyecektir ayrıca..
Müslaman iman eden kişidir, ancak samimiyetle dini yaşamak çok daha farklıdır.
Samimi Mümin sadece Allah’ın rızasını gözetir, asla ve asla bilerek kötülüklere yanaşmaz. Bir kere içinde kin barındırmaz, nefret barındırmaz.. karşısındakini kardeşi bilip, Allah için Kuran ahlaknı yaşayıp, yaşatmasına vesile olur..
Dinimiz güzellikler dinidir.. 

Allah bizlere ayetinde ‘’ affedin, siz affedilmek istemez misiniz ‘’ buyurur.. (nur- 22 )
İnanmayan bir kişi, hidayeti Allah veriyorsa, beni de böyle yaratmış o halde derse çok yanılır..
Çünkü Cenab-ı Allah ayetinde;
Onlar yoldan sapınca Allah da, kalplerini saptırmıştı. Allah fasıklar güruhunu hidayete erdirmez. (Saff 5)

Burada bir sır vardır.. kader de Allah’ın sırrıdır.. Bizler akıl erdiremeyiz, Allah ne kadarına izin verire bizler o kadarını bilebiliriz.
Şeytan ( içimizdeki nefis, en büyük düşmanımız ) Allah’a and içmiştir, bizleri yolumuzdan döndürmek için..
Değerli arkadaşlar siz siz olun, sakın şeytanın kandırmasına müsaade etmeyin.
Ben Allah’ın izin verdiği kadarıyla anlatmaya çalıştım, inşallah kaleme aldığım bu yazım, bir kardeşimin kalp gözünün açılmasına vesile olsun. Amin..

Sözü Özü, Cenab’ın Allah’tan;
{ ALLAH… O’ndan başka İlah yoktur. Diridir, Kaimdir. O’nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. İzni olmaksızın O’nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) DİLEDİĞİ KADARININ DIŞINDA, O’nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O’na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.} Ayetel Kursi.

Gülümce Yıldız İlk yayın ( 03-11-2012 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder