Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

14 Ağustos 2014

Çeverenizdeki Dostlarınız kim? Gerçek Dost Size ALLAH'ı Hatırlatandır..








Sevgili Peygamberimiz (as);

“Birlikte oturduğunuz dostlarınızın en hayırlısı, görünüşüyle size Allah’ı hatırlatan, sohbetiyle sizin güzel amellerinizi arttıran, salih ameliyle/güzel fiil ve davranışlarıyla size ahireti hatırlatan kimsedir” buyuruyorlar..
(Suyutî, Camiu’s-sağir, 2/14)


Allah dostlarındaki güzel hasletlerin hepsi Hak'kın sıfatlarının yansıması..
Merhametleri, sevgileri.. her şeyden önce güvenilir olmaları, takvaları Allah'ı hatırlatır..

Etrafımıza bakalım kaçımızın böyle dostları ya da  dostu var?
Onları gördüğümüz zaman Allah'ı hatırlıyor muyuz?

Yoksa sadece bizi günlük eğlencelere mi çekiyorlar?

Düşünelim bakalım, o arkadaşlarımızın bize bir faydası oluyor mu? ya da bizim onlara? Ne veriyoruz, ne alıyoruz hiç karşılıksız ?

 Gerçek dost sizi dünya hayatına çekmez.. Size ALLAH'ı hatırlatır..

 Gerçek dost sizin ahiretinizi düşünür, çünkü gerçekten de bu dünya hayatı sadece oyalanmadan ibaret..Bugün çevrenizdeki o sahte kalabalıktan hiçbirisi inanın yanınızda olmayacak..

Eğer dini yaşamıyorlarsa anne babanız evladınız bile yarın sizinle birlikte olmayacak.. Ancak gerçek müminler birlikte olacaklar..

Hz. Nuh'un kıssasını bilir misiniz?

Hz. Nuh oğluna, “Ey oğlum, bizimle birlikte bin ve kâfirlerle birlikte olma.” (Hud Suresi, 42) diyerek gemiye çağırmış ancak oğlu Allaha değil, dağlara sığınmayı tercih etmiş ve diğer kafirlerle birlikte boğulmuştu..





Baba yüreği dayanmamıştı oğlunun kafirlerle birlikte heba olmasına ve ALlah'dan afetmesini istemişti..

Allah “Ey Nuh!” dedi. “O senin ailenden sayılmazdı; çünkü iyi ve doğru olmayan bir şey olan inanmamayı tercih etti. Artık içyüzünü bilmediğin bir şeyi benden isteme! Bilgisizlerden olmayasın diye sana öğüt veriyorum.” Hud Suresi- 46


Ve.. Hz. Nuh da Rabbine karşı gelmekten sakınıp tevbe etmiş af dilemişti..




Ve.. Efendimiz (as)'ın bir hadisi şöyledir: ''Kişi sevdiği ile birlikte '' bugün kimleri seviyorsak  yarın onlarla birlikteyiz.. Allah dostları mı, yoksa günü birlik dostlarla mı birlikteyiz.. iyi düşünüp ona göre hayatımızı düzenlememiz gerekiyor..
Çünkü o gün keşke demek bize fayda sağlamayacak..


Cenab-ı Allah  buyuruyor:

27. O gün zalim kimse, (çaresizlik içinde) ellerini ısırıp şöyle diyecektir: "Ne olurdu ben de peygamberle beraber aynı yolu tutsaydım!" 


28. "Yazıklar olsun bana, keşke falanı dost edinmeseydim!" Furkan Suresi..


ALLAH dostları yaşamlarını Allah'a adadıkları için onların dostluklarındaki tek amaç da..Allah'ın rızasıdır.. çıkarsız menfaatsiz bir tek ALlahın rızasını kazanma amaçlı..


Yarın keşke dememek için bugün dostlarımızı da Allah yolundaki insanlardan seçmemiz gerekiyor..

Dostunuz sizin elinizden tutup eğlence merkezine götüren değil, camiye götüren olsun.. tutup elinizden sizi ahirete taşısın ve o muhteşem maneviyatı yaşamanıza vesile olsun.. 

Dahası hem dünyanız, hem ahiretiniz kurtulsun inşaALlah .. Mümin dostluğundan ALlah dostluğu olsun inşaALlah..





Her nereden okunur isek sevgi ve ışıkla efendim..

 Gülümce Yıldız
 14-08-2014

2 yorum:

  1. Amin.. Amin.. Ne güzel bir yayın daha .. Yayınlarınızın hepsi ne kadar güzel ne kadar faydalı. İnşaAllah bir gün bende böyle güzel doğru olan konuları güzelce dilimde bağ olmadan söyleyebilirim elimle kolum birbirine dolanmadan yazabilirim. Rabbim inşaAllah sohbetinizde bulunmayı da nasip eder bana gerçekten çok isterim :)

    YanıtlaSil
  2. Esen kardeşim, yürekten gelenlerin hepsi Söyletenle güzel.. Bir de şu var ki, Allah'ın nasip ettiği güzel kullarının kalplerine nakşediyor.. Sizin yüreğinizin güzelliğidir.. çok teşekkür ediyorum.. İnşaALlah yüreğinizden geldiği gibi yazın, siz istedikten sonra nutku verip konuşturur, yazdırır Mevlamız.. Dualarınıza içtenlikle amin diyorum kardeşim.. Allah'a emanet olun.. :)

    YanıtlaSil