Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

27 Ekim 2014

(Gerçek yaşamdan Allah'a Yöneliş ) ALLAH İZİN VERİRSE, AÇMAZ DENİLEN ÇİÇEK AÇAR..





Cenab-ı ALlah  buyuruyor ki: 

Ey iman edenler, Allah'tan korkun, O'na yaklaşmaya vesile arayın, O'nun yolunda cihad edin ki, mutluluğa erebilesiniz. Maide- 35


Allah ki, O'ndan başka gerçek ilah yoktur; her zaman diridir. Bütün varlıkların tek yöneten ve gözeteni O'dur. Ne uyuklama tutar O'nu, ne de uyku. Yeryüzünde ve göklerde ne varsa hepsi O'nundur. O'nun izni olmadan kendisinin yanında kim kime şefaat edebilir? O yarattıklarının geçmişlerini ve geleceklerini bilir.
 Oysa O dilemedikçe, insanlar O'nun ilminden hiçbir şey edinemez, hiçbir şey kavrayamazlar. O'nun sonsuz kudret ve egemenliği gökleri ve yeri kaplamıştır. Göklerde ve yerde olanların tümünün korunup desteklenmesi O'na ağır gelmez. Gerçekten yüce ve büyük olan yalnızca O'dur. Bakara 255 

----

Her şey Cenab-ı ALlahın izini ile, bizler izin verdiği kadarını bilebiliriz, anlayabiliriz..
Ancak vesile aramak farz.. sebepler bizler için, Allah ol der ve olur.. Allah'a yönelmek istiyorum dersiniz de Allah Kendine yöneltmez mi?




(Kardelenin güzelliğine bakar mısınız, Mevlamız izin vermiş o karda, o ayazda, ben de buradayım diyor )

ALLAH yürekten Kendisine yönelmek isteyene bir vesile ile yol gösterir..  hiç açmaz denilen çiçek dahi mart ayazında açar.. ancak biz de hep umut içinde olmalıyız..


Allah size yardım ederse, sizi yenecek hiçbir kuvvet yoktur. O sizi terkeder, yüzüstü bırakırsa, artık size kim yardım edebilir? O halde, mü'minler sadece Allah'a güvensinler. Al-i İmran - 160 
--
Facebook aracılığı ile, sayfamızda yaptığımız çalışmaya gelen ''namaza nasıl başladım? '' yorumunu aşağıda paylaşıyorum..  inşaALlah bir kardeşimizin hidayetine vesile olsun.. 


NAMAZA NASIL BAŞLADIM? (Gerçek yaşamdan-bir okurumuzdan namazla birlikte ALLAH'a yöneliş  ..)

SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞLAR BENIM NAMAZA BAŞLAMAM TAMAMEN RABBIMIN HIDAYETI ÜZERE OLMUŞTUR. 
ŞU VEYA BU SEBEPDEN DEĞIL TABIKI HERKESIN NAMAZA BAŞLAMASI ALLAH'IN HIDAYET VERMESI ÜZERINE OLMUŞTUR.
Ben bundan 7 ay öncesine kadar içki-uyuşturucu-zina- ve kebair günahların tamamına yakınını işliyordum.
Şayet kısa bir süreliğine çalıştığım güvenlik işinden çıktım ve 1ay kadar boş gezdikten sonra evime çok yakın olan bir site projesinde tekrar güvenlik görevlisi olarak işe başladım. Buraları pek fazla bilmediğim için sıkılıyordum ve bize tahsis edilmiş olan binanin altındaki sığınaktaki boş ve tenha odaları geziyor ve en iyi nerede uyuşturucu içebilirim diye sürekli keşif yapıyordum.
Cebimde para olmadığı için uzun süre uyuşturucu ve alkol alamamış ve çıldırmak üzereydim.
Yine birgün gece nöbetine geldiğim sırada babam yanıma geldi ve nasıl gidiyor ? Diye sordu bende eh işte dedim. Sonra bana, burada çok boş vaktin var evden kitap al Gel ve burda oku dedi. Bende tamam dedim. Ertesi günki gece nöbetime getirmek için bir kaç kitap aldım roman tarzında ve farkında olmadan birde "Kıyamet-Ahiret ve Namaz" isimli birde di ni kitap almışım. Nöbete geldim okumayıda sevmediğim için romanları göz ucuyla inceledim canım sıkıldı ve sonra o dini kitabı gördüm açtım okumaya başladım çok ilginçti her satırda tüylerim diken diken oluyodu çok ilgimi çekmişti ve soluksuzca bu kitabı okuyordum. Ve tam namaz bölümüne Gelmıştim ki şu satırları okudum " 1 VAKIT NAMAZIN CEHENNEMDEKI AZABI DÜNYA VAKTI ILE 80 SENEDIR." okudum ve beynimden vurulmuşa döndüm elim ayağım titriyor kalbim yerinden fırlayacak gibi çarpıyordu neredeyse düşüp bayılacaktim ki sabah ezanı okundu o esnada gözlerim yaşlarla dolmuştu. Çünki inanamadım kitabı okumaya başladığımda saat gece 12 sıralarıydı.. ve ne zaman saat 5 olmuştu inanamadım ve bir süre Ezan-ı Muhammedi dinledim yaşlı gözlerle ezan biter bitmez lavaboya gittim, abdest aldım ve bir karton buldum sonra sabah namazını yaşlı gözlerle tamamladım.
5 saat önce uyuşturucuyu içmek için keşif yaptığım yereden 5 saat sonra gözlerim yaşlı RAHMAN'a binlerce hamd ve sena'lar ederek ayrıldım.
Şükürler olsun ki 7 aydır 5 vakit namazımı ve yanında 5 vakit'de geriye dönük kaza namazlarımı kılıyorum.
RABBIM HERKESE HIDAYET IHSAN EYLESIN.. 
Hayırlı geceler selamun Aleyküm.




(Bir araştırma yazımıza gelen yorumdur.. tamamen gerçek yaşamdan..) İnşaAllah namaz kılmak isteyen ama bir türlü nefsini yenemeyen bir kişiye dahi ışık olsun bu paylaşımımız.. Amin.
Araştırma, Gülümce..





Buradan linke ulaşabilrsiniz:





 https://www.facebook.com/HzMuhammed.ve.AllahAsiklari/photos/a.316013798487120.76804.133567616731740/316013821820451/?type=3&theater


Bir insanın  yeniden doğuşu okuyabilirsiniz.. 



Facebook tebliğ sayfamız:  https://www.facebook.com/GulumceYildiz/?fref=ts

Twitter adresimiz: https://twitter.com/gulumce
27-0-2014 Gülümce Yıldız

7 yorum:

  1. Elhamdülillah. Rabb ile ne güzel buluşmadır öyle. O kılınan ilk namaz ne de içtendir.

    YanıtlaSil
  2. Sayın hocam Allah sizden milyonlarca kez razı olsun bende sizlere namaza bu kadar içtenlikle bağlanması anlatacağım.

    Hayatımda sürekli olmasada özel dini günlerde cuma namazlarinda ve belli aralıklarla namaz kiliyordum.ancak bazen tam namaz kilacakken rabbime yonelecek ken aklıma vesvese len geliyor ve bosluyordum.yarın namazı kılarim yok bir saat sonra kilarim şimdi abdest alamam sonra yaparım diyordum.bu ramazan ayında bir gece evde oturup yasin okuyordum ama Türkçe mealini . Sonra facebook ta dolaşırken bu arada kuran okumayı çok istediğim bir gerçek sayfalara bakarken hocam gulumce ile tanışma fırsatım oldu yazılarını okudum paylastiklarini inceledim.ve o kadar hoşuma gitti ki sanki dünyaya yeniden geldim.bir gün hocam sagolsun bana bir yazı gönderdi ve bu yazıda diyor diki NAMAZ KILMAZSAN RABBIN INCINIR.Bu cümleyi okurken gözlerim yaşlarla doldu.kendi kendime dedimki ben bunu yapamam ve hakkım yok o yüzden rabbimizi topu topu 10 dakika için incitemem diyerek bismillah deyip namaza başladım çok kısa bir süredir kılıyorum.ama aldığım huzur ve mutluluğu size anlatamam.bunun için sizinde yaşamak için namaz kilmaniz lazım.
    Alan senden razı olsun hocam çok sağol çok varol teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Kardeşim Erdal Bey, Allah sizden de razı olsun.. ne kadar samimi olarak anlatmışsınız.. İnşaALlah değerli katnız bir çok insanın da namaz kılmasına vesile olsun..

    Yaşamak için namaz kılmak lazım.. başka söze ne hacet.. Rabbim hepimizi namazda sabit kılsın inşaALlah.. Ben teşekkür ediyorum, dua ile.

    YanıtlaSil
  4. Ben de size namaza başlama hikayemi anlatacağım umarım okuyan başkalarına da vesile olur .
    Benimde deli dolu yaşadığım günah işlediğim zamanlar oldu . Ramazan ayında oruç tutuyor arada türkçesinden Kuran okuyordum. Tabiri caizse mevsimlik ibadet ediyormuşum gibi hissediyordum.
    Ve bunları yapmama rağmen eksik ve Allah'a uzak hissediyordum kendimi. Ailem arkadaşlarım olmasına rağmen kendimi yalnız hissediyordum.
    Böyle düşünürken; Allahım Nolur sana yaklaşayım. Nolur Bana yardım et. diye dilime bir dua düştü.
    Çok geçmeden kendimi niçin namaz kılarız? namazdaki hareketlerin anlamı? namazın dinimizdeki yeri gibi konuları araştırırken ve videoları izlerken buldum.
    Allaha inanıyorum diyoruz. Müslümanız diyoruz. Dinin direği namazı kılmıyoruz. Neden Namaz kılmıyoruz? Biri bize birşey verdiğinde yada yardım ettiğinde teşekkür ederken. Kainatın yaratıcısına, önümüze hernimeti verene neden bunu yapmıyoruz. Neden namaz kılmıyoruz?

    Ve bir akşam rüyamda Azraili gördüm. Geldi benimle konuştu. Açık olan kollarıma bakarak Sen böyle mi geleceksin dedi. Bilmiyorum Ben Namaza yordum.
    Ve başlamam Uzun sürmedi,namaz kılmayı tam olarak bilmeden yanıma namaz hocasını alarak kılmaya başladım. Birkaç defadan sonra Namaz Hocasına gerek kalmadı.
    7-8 aydır bırakmadan kılıyorum Çok şükür.

    Allahım herkesin namazlarını daim etsin, Başlayacaklara da yardım etsin.
    Birkere bırakmamak üzere başlayın gerisi Allahın izniyle gelecektir

    YanıtlaSil
  5. ...Allah, ona dilediğini seçer. İçtenlikle kendine yönelenleri de ona ulaştırır. ŞURA 13
    MaşaAllah kardeşim, siz istediniz Allah yol açtı.. son nefese kadar daim etsin. İnşaAllah Kuran da okuyun arapcasından, tesettür yoksa onda da acele edin.. Değerli katkınız için teşekkür ederiz, başka kardeşlerimize de vesile olması duası ile.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel anekdotlar, Allah herkese nasip etsin...

    YanıtlaSil