Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

1 Aralık 2014

Nur Yüzlü Olmak !





Ruh maneviyat ile, ALLAH aşkı ile  can bulur..
Müminler kendilerini Allah ile meşgul ettikçe, maneviyatta ilerledikçe, namaz arttıkça, takva arttıkça... Cenab-ı Hakkın boyası ile nurlanıp.. yüzleri ışık ışıl parlar.. Bu parlaklık da hemen hemen herkes tarafından fark edilir..
İşlenen günahlar da kalbi kararttığı gibi, zamanla bakışlara , yüze yansır.. ne kadar güzel giyinirse giyinsin.. boyanırsa boyansın.. Allah'dan uzak ise, o ışıl ışıl parlama, o nur  yüzünde olmaz.

Cenab-ı ALlah ayetlerinde buyuruyor:


“Yüzlerinde secde izinden nişanları vardır.” (Fetih, 29).

“Yüzlerinde nimetin parıltısını tanırsın.” (Mutaffifîn, 24)

Muhammed, Allah'ın elçisidir. Ve onunla birlikte olanlar da kafirlere karşı zorlu, kendi aralarında ise merhametlidirler. Onları, rüku edenler, secde edenler olarak görürsün; onlar, Allah'tan bir fazl (lütuf ve ihsan) ve hoşnutluk arayıp isterler. Belirtileri, SECDE İZİNDEN  yüzlerindedir. İşte onların Tevrat'taki vasıfları budur. İncil'deki vasıfları ise: Sanki bir ekin; filizini çıkarmış, derken onu kuvvetlendirmiş, derken kalınlaşmış, sonra sapları üzerinde doğrulup boy atmış (ki bu,) ekicilerin hoşuna gider. (Bu örnek,) Onunla kafirleri öfkelendirmek içindir. Allah, içlerinden iman edip salih amellerde bulunanlara bir mağfiret ve büyük bir ecir va'd etmiştir.

Fetih- 29 




İnsanı güzel yapan,..ne mevkii,  ne şık- dekolte  kıyafetler, ne makyaj , ne de.. estetik ameliyatları değildir.. İnsanı güzel yapan, Allah'ın ruhundan yansıtmaları, Kuran ahlakı.. Ameli- salihin , takvanın verdiği güzelliktir..
Nurlu yüzlü olmak, yüzünden nur damlamak değim yerindeyse.. Allah yolunda olmakla olup maneviyatta yükselmekle olur.... Ruh maneviyatla ile canlandıkca:  yüzünde nur, heybet oluşur..

Her nereden okunuyorsak, ışık olsun efendim.. 


Gülümce .. 01-12-2014

2 yorum:

  1. ne güzel bi yazı yazan ellerine sağlık ablam .. Rabbim bizlere de o nurdan nasip eder inşaAllah. Selamlar çokca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de dua eden gönlüne sağlık kardeşim benim.. içten selam ve sevgilerimle.. dua ile.

      Sil