Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

23 Mart 2017

EYÜP SULTAN HAZRETLERİ ZİYARETİMİZ




Bugün ziyaretimiz, hicret sırasında Efendimiz as'ı evinde yedi ay misafir eden sahabe Eyüp Sultan Hazretleri oluyor.. Bahçeden içeri girer girmez maneviyatı hissediyoruz.. 

Allah Resülü ile aynı yolda yürüyen, Bedir, Hendek, Uhud savaşlarında birlikte cihad eden sahabeyi ziyaret etmek nimetlerin büyüklerinden.. Sevmeyi nasip eden ALlaha sonsuz şükrediyoruz..


Eyüp Sultan Cami hocasının fetvası ile ziyaretimiz başlıyor..
İslamda garipliği anlatıyor..

Caminin yanında o kadar esnaf var diyor.. herkes katılsa bu cami dolup taşar ama nasip diyor Allah Rasulünün dostunu ziyaret etmek .. Yanıbaşındaki insan cemaate katılmıyoR  Bursa'dan gelip namaz kılıyor ziyaret ediyor mümin kardeşim  diyor.. İşte camilerin garipliği..

İkinci gariplik : Kuran diyor hoca . Bir evde Kuran okunmazsa o evde bereket olur mu diyor ve devam ediyor..Öncelikle evlerinizdeki duvarlardan Kuranları indirip bir açıp bakın sayfalarına. 
Kuran sizinle konuşur . Yarın o Kuran sizden şikayetci olacak diyor. 

Üçüncüsü.. Zalim eşin hanımı gariptir. Firavunun yanında Allah dostu Asiye yetişiyor işte o hanım gariptir ya da Salih bir erkeğin zalim bir eşi.. o da gariptir diyor.

Dördüncü olarak: değeri bilinmeyen alimleri anlatıyor hoca. Hoca ilmi var ama tanınmıyor, onun konuşması gerekirken etrafındakiler öyle çok konuşuyor öyle çok biliyor ki.. alime sıra gelmiyor. 
Ayrıca  Allah dostları gizlidir herkes değerini bilemiyor diye anlatıyor.. 

Sohbetin bir kısmını videodan dinleyebilirsiniz inşaALLAH.. ışık olsun.. 

İslamda gariplik : Peygamber Efendimiz as buyuruyorlar: 


Garipler dörttür: Zalimin göğsündeki Kur'an, içinde namaz kılınmayan mescid, bir evdeki okunmayan mushaf, kötü kimseler arasında bulunan salih kişi.  Hadisi Şerif [Deylemi]






Allah razı olsun bu güzel sohbet ile camiye giriyoruz.. İçerisi sanki Medine cennet bahçesi gibi o kadar kalabalık..  Öğle namazımızı kılıp ardından imamın duasından hepimiz nasipleniyoruz.. Ülkemizin birlik ve beraberliğine bütün müminlerin selametine dualar ediyor.. Bülbül sesli müezzinlerin Kuran ziyafetinin ardından  Eyüp Sultan Hazretlerinin türbesinden içeri giriyoruz..
İstanbul'u İstanbul yapan Allah Rasülünün dostu, manevi büyüğümüzü ziyaret edecek olmamız heyecanlandırıyor, onur duyuyoruz ayrıca.. 

İçerisi kalabalık gözyaşları ile dualar ediliyor.. Önce  Kutsal emanetlerin olduğu yere gidiyoruz.. Salavatlar okuyoruz.. öyle mahzun mahzun bakıp sırayı arkadan gelene veriyoruz.. 




Sonra Eyüp Sultan Hzlerinin kabrine doğruluyoruz. Sesli Kuran okunuyor baş ucunda  

Sessiz bir çığlık hakim sanki.. Yaşananlar kelimelere dökülmüyor .. davet edilmenin şükrü ile duamızı gözyaşlarımızla  yapıyoruz..  . İnşaALlah herkesin kalplerindeki hayırlısı ile kabul olsun , bizi takip eden bütün kardeşlerimizi duamıza katıp bahçeye çıkıyoruz..  Bahçe sanki bayram yeri.. Ziyaret yapanların ikramları.. başka şehirden gelenlerin ayrılışlarının hüznü.. hepsi birbirine karışmış.. 



Veda etmiyoruz, tekrar tekrar gelmek üzere duası ile ayrılıyoruz..  İnşaALlah okuyan kardeşlerimizin hepsine de nasip olsun Eyüp Sultan Hazretlerini ziyaret etmek.. 




Her nereden okunuyorsak sevgi ve ışık ile efendim...

Gülümce 23-03-2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder