Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

3 Mayıs 2013

NAMAZ KILIYORUZ AMA KÖTÜLÜKLERDEN DE UZAK DURMUYORSAK ORADA BİR DURUP DÜŞÜNELİM..



Namaz kılanlar bilir..bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk NAMAZ kılmakdır.. Kişi namazla birlikte maneviyatını güçlendirip, Allah’a daha yakın hissediyor kendini.
Gerçekten inanarak huşu içinde namazını kılan insan O’na kulluk bilinciyle yaşamını idam ettirme çabasında olup, asla ve asla kötülüklere yanaşmıyor.



Rabbimiz Ankebut; 45 ayetinde ''... namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor. 'buyuruyor..

Dinimizin özü; samimiyet ihlas.. huşu içinde gözyaşları ile namazını kılıp Allah’a yalvaran, her namazla birlikte Rabbine söz veren bir insanın kötülüklere yanaşması mümkün olabilir mi hiç?
Elbette ki olamaz.. lakin;

Bugün özellikle namaz kılmayanların söyledikleri söz; ‘’ Ben nice namaz kılan biliyorum, her türlü kötülüğü yapıyorlar ‘’
Doğru da söylüyorlar ayrıca.. hepimiz namaz kıldığını söylemesine rağmen haramlardan sakınmayan insanlara şahit oluyoruz.

Eğer bir insan hem namaz kılıp hem de haramlardan sakınmıyorsa ‘’ ben ne kadar samimiyim? ‘’ diye durup bir düşünmesi lazım.
Namaz dinimizin direği, amellerin en faziletlisi, mümin’in miracıdır. Bu yüzden de Rabbimiz kitabında dosdoğru namazınızı kılın buyurmuştur.

Bizler namazla birlikte sadece Rabbimiz’e boyun eğip, O’nun karşısında el pençe duruyoruz..
Manevi arınma olan namaz, insanın ruhunu yükselten, ahlakını güzelleştiren, Rabbiyle yaklaştıran, tüm kötülüklerden uzaklaştıran ibadettir.

Allah namaz kılan kullarını müjdeliyor;

İman edip güzel amellerde bulunanlar, namazı dosdoğru kılanlar ve zekatı verenler; şüphesiz onların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (Bakara-277)


O bizi muhatap kabul edip her beş vakitte bir davet göndiriyor. Biz de hakkıyla eda eden olursak müminler olarak hem bu dünyada hem de ahrette kazanan olacağız inşallah.

Rabbimiz namazlarımızı hakkıyla eda etmemizi nasip eylesin. Kılmak isteyip de bir türlü nefsni yenmeyen kardeşlerimizi de namaz ile şereflendirsin.

Umarım bu yazımız bir kardeşimizin namaza başlamasına vesile olur ve samimiyetle namazını kılan herkesin yaşadığı büyük mutlululuğa erişirler.

Gülümce Yıldız (İlk yayın: 28- 08-2012 )
03-05-2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder