Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

16 Kasım 2013

Bir yılanın Hz. Muhamed (as)'a Aşkı




ALLAH Resulü ebubekir (sıddık-ı ekber )ile beraber mekkeli müşriklerden kaçarken sevr mağarasına sığınmışlar.
ALLAH Resulünün uykusu gelmiş ve sıddık-ı ekberin kucağına yatmış bu arada ebabekir allah resulüne bir zarar gelmesin diye mağara da ki bütün delikleri bez parçalarıyla kapamış ama bez yetmemiş bütün delikleri kapamaya.

Bunun üzerine ebabekir elleri ve ayaklarıyla kapamış delikleri bu sırada ALLAH Resulü uyurken bir yılan ebabekir in ayağını sokmuş.
Sıddı-ı ekber ALLAH Resulü uyanmasın diye acıya dayanmaya çalışmış ama gittikçe acı bütün bedenine yayılmış sıddık-ı ekber kendini iyice kasmış ve gözünden bir damla yaş o güzel ve nur yüzlü MUHAMMED(s.a.v.) in yüzüne damlamış ALLAH Resulü uyanmış bakmış sıddık-ı ekber acı çekiyor.
-ne oldu ebabekir
-yok bişey ya Resulallah
-tekrar ne oldu ya ebabekir demiş.
Sıddık-ı ekber bayılmış bu sırada bakmış ki ayağından kan akıyor hemen ayağına o şifalı tükürüğünü sürmüş bu sırada onünde kocaman bir yılan belirmiş.ALLAH Resulü yılana demiş ki: sen ne haya ile ebabekirin ayağını ısırdın demiş.
Bunun üzerine yılan dile gelmiş: ey allahın rasulü ben 600 senedir bu mağara da seni bekliyorum demiş.
Allah resulü demiş ki: benim buraya geleceğimi nerden biliyordun demiş.
Yılan da, senin buraya geleceğini bana hz. İsa söyledi ya resulüllah ben senin ismini ilk duyar duymaz ismine aşık oldum hz isa buraya 600 sene sonra ahmed adında bir peygamber gelecek dedi ve ben 600 sene boyunca senin gelmeni bekledim.
Seni görmeme ebabekir in ayakları engel oldu bende bu nedenle ebabekir-i ayağından ısırdım
***


iste ask, iste muhabbet, iste sevda..
Bir yilan nasil yanmis Rasullah'in s.a.v askiyla,
muhabbetiyle, yanmaya varmiyiz canlar...
Yandim ben, ben yandim ya Rasulll

2 yorum:

  1. Allahu ekber.yarabbim insallah nasip eder bizede beygamberlerimizi gormeyi.hep hayal kuruyorum hz muhammed ( s a v) 'e kavusmusum simsiki sarilmisim ona hayalini bile guzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin can.. binlerce kez.. Aynı duayı yapıyoruz.. inşaAllah kendisine layık ümmet olalım, en kısa zamanda da ziyaretini nasip etsin Rabbimiz.

      Sil