Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

5 Eylül 2014

MÜMİN DOSTLUĞU !



Müminler kardeştir.. (Hucurat- 10 ) ayetine riayet eden müminler arasındaki dostluk
dünyevi dostluklara benzemez.. Asla aralarında herhangi bir çıkar ilişkisi olmaz..

Bugün gerçekten ALlah'a yönelmemiş bir insanı dost edindiğinizde ufak bir menfaat çatışmasında arkasını dönerken.. müminler arasında dostluk, ALLAH rızasına dayalı olduğu için.. birbirlerinin hatalarını görmezler.. daha doğrusu aralarında gücü Allahtan alan bir sevgi bağı olduğundan.. acaba? gibi şüphe olmaz..

Kardeşim mümindir, o söylüyorsa doğrudur.. müminler birbrilerine bu anlayışla yaklaşır, dostluklarını sürdürüler.. Makam, mevki gibi ast,üst ilişkisi aralarında olmaz.. Allah rızası için selam alınır verilir.. varsa hata düzeltmek amacıyla söylenir..

Örneğin çalıştığınız kurumun ya da herhangi bir kurumun üst düzey yetkilisi arkadaşınız size.. üstlük taslamaz.. sizi mümin kardeşi olarak görür..
Ya da bu sanal alemde meslek konuşmaz, mümin kardeşliğinde..



Ancak tabii ki şöyle bir durum var ki: Dinden bir haber insanların, sizin yaklaşımınıza o nasıl olsa dini yaşıyor sesini çıkarmaz gibi alçakça bir davranışa maruz kalmak da.. müminin kaderidir..

Onlar her zaman her ortamda görülür.. Müminler bu insanlardan şiddetle kaçarlar, günaha yaklaşmamak için.. bu adaletsizlik değildir..
Bu toplumun ıslahı için gereklidir..

Mümin kardeşliği kan bağı ile değil, can bağı ile bağlılıktır.. Her zaman bir arada olunmasa da.. sizi düşünen, dua eden bir kardeşiniz olduğunu bilmek insan güven verir.. Ancak güven tek taraflı olmaz, güven iki taraflıdır..

Kendinize "ALLAH" yolunda kardeşler edinin.. Çünkü onlar dünya içinde ahiret içinde lazımdır.. Hz. Ali (ra)

O zorlu gün geldiğinde anne baba,eş, kardeşten kaçacağız.. emir böyle..
Ancak mümin kardeşler bir arada olacak inşaALlah..
Kişi sevdiği ile birliktedir buyuruyor güzeller güzeli (as).. Şimdi burada kimleri seviyorsak inşaALlah ahiretde de bilikteyiz.. o yüzden dost seçimi arkadaşlık da çok önemli..

Bize dünyayı sevdirecek değil, tutup elimizden ahirete götürecek dostlar lazım..
Dünyevi dostluklar çok dersek o bile doğru olmaz.. Çünkü dünyevi dostluklar menfaatsiz olmaz.. kısa sürelidir.. Ancak ALlah rızası için yapılan dostluklar ahirete kadar inşaALlah..

05-09- 2014

Gülümce Yıldız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder