Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

3 Mayıs 2015

Çocuklarınızı Kuran ile yetiştiriyor musunuz?

Evladını İslam terbiyesi ile yetiştirmek.. ona dinini öğretmek, anne babanın görevi..bugün dinden uzak yetiştirilen çocuklar..  eğer doğru yola ulaşamadıysa, ahirette vebali olur.. zira, emanet olan evlatlara nasıl davranıldığı  konusunda hesaba çekilecekler..

Okuttum, adam ettim.. eline mesleğini verdim.. bir de yurt dışına gönderdim demekle görev bitmiyor.. sadece dünyalığını düşünmekle anne babalık olmuyor.. asıl olan ahiretini düşünmek..

Nitekim Kuran'da bir ayette:  İslamî terbiyeyi ailesine vermeyip de onların cehennem ateşine düşmelerine sebep olan kişinin kıyamet gününde en bedbaht kişi olacağı şöyle belirtilmektedir:

"De ki: Asıl ziyan edenler, asıl hüsrana uğrayanlar hem kendilerini hem de ailelerini kıyamet günü hüsrana uğratanlardır. Haberiniz olsun ki apaçık hüsran işte budur. Onların hem üstlerinde hem altlarında ateşten kat kat örtüler vardır. İşte Allah böyle bir azabın varlığını bildirerek kullarını bunlardan sakındırıyor. Ey kullarım! Bana karşı gelmenizden ötürü azabıma uğramaktan sakının."(Zümer, 39/15-16)

Ve Resulullah (as) Efendimiz buyuruyorlar:

"Hepiniz bir sürünün çobanı gibisiniz. Çoban sürüsünü koruduğu gibi siz de evlerinizde ve emriniz altındakileri cehennemden korumalısınız! Onlara Müslümanlığı öğretmelisiniz. Öğretmezseniz mesul olacaksınız." (Buhârî, Vesâyâ 9; Müslim, İmâre 20)



Tabii önce anne babanın Kuranı yaşaması gerekiyor ki, evlatlarını da Kuran ile yetiştirsinler..
Evde namaz kılındığını görmeyen bir çocuğa, namaz kıl evladım, namaz ALlahın emridir denildiğinde etkili olabilir mi?

Ayrıca kendisi namaz kılmayan bir anne baba.. çocuğuna namaz kılmasını  söylemeyi akleder mi?

Oysa ki ALlah bir ayetinde: (Taha suresi- 132 ayet )

'' Ailene namazı emret; kendin de ona sabırla devam et! Senden rızık istemiyoruz; biz seni rızıklandırıyoruz. Güzel sonuç, takvâ sahiplerinin olacaktır. '' buyuruyor..

Ya da kendisi örtün  emrini yerine getirmeyen bir anne.. kızım Allah'ın örtün emrini yerine getir .. diyebilir mi?


Bu dünya hayatı geçici kardeşlerim.. kendimizden de,  ailemizden de sorumluyuz.. Ahirette zerrenin hesabı var, hem biz dinimizi öğrenip yaşayalım hem de ailemizi Kurana göre yetiştirelim..

Bu bir tavsiye değil.. ALlah öyle emrediyor.. farz !

Örneğin, Sabah ezan okunduğunda tüm aile saf tutsa.. o evde nur üstüne nur olmaz mı?

Bugün Kurana uygun yetiştirmediğimiz evlatlar, yarın : anne baba.. neden dünyamı düşünüp ahiretimi düşünmedin dediğinde.. cevap veremeyiz.. bugünden tezi yok.. bu konuyu derin derin düşünüp.. neler yapmamız gerekiyorsa yapalım inşaALLAH.. Yarın ahirette  vebal var.. o gün pişman olmadan bugün evlatlarımızı Kurana uygun yetiştirelim..

Her nereden okunuyorsak ışık olsun..

Gülümce.. 03-05-2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder