Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

30 Temmuz 2015

Namaz, Namaz.. Uçacaksın !


Abdullah B Abbas rivayetle: Resulullah (as) buyuruyorlar:
"Cennet ehli cennete girdiği zaman, onlardan biri/bazıları, anne - babasını ve çocuklarını sorar. Ona: 'Sorduğun kimseler, senin ulaştığın dereceye ulaşamadılar!' diye cevap verilir. O da: 'Ya Rabbi! Ben hem kendim, hem de onlar için amelde bulundum.' der. Bunun üzerine onların da onunla birlikte kalmaları için emir verilir."(Kurtubî, XVII/67).
Dikkat edilirse, bu hadiste, aile fertlerinden birinin şefaatiyle, cehennemlik olanların cennete gireceğinden bahsedilmiyor. Burada söz konusu edilen kişiler, zaten cennete girmiş, ancak farklı seviyede mükâfat almış olanlarla ilgilidir. Cennete girdikten sonra, aile fertlerinden bazıları yüksek dereceler kazanmışsa, ailenin bir arada yaşaması adına, daha aşağı mertebede olanlar, daha yukarı mertebedekilerin yanına yerleştirilir. Çünkü, yukarı dereceler kazananları, aşağı mertebeye getirmek Allah'ın merhametine uygun düşmez. O hep fazladan veren Kerîmdir. (Alıntı ) -- Eğer bir anne baba ya da evlat samimiyetle dini yaşıyorsa.. cennete gittiğinde, diğer aile fertlerinin de derecesini yükseltecek.. Tabii cenab-ı ALlah izin verirse.. O halde buradan anladığımız, bir insanın ailesinde dindar olan birisi varsa.. ona daha çok destek olmalı dinini yaşaması için.. Ancak Allah yolundaki dindar insanların, imtihanları da çetin olur.. bilakis en yakından başlamak üzere.. Uçacaksın namaz, namaz, kuran kuran... söylemi ile karşı karşıya gelmeyen var mıdır acaba? dini yaşamayanlar tarafından..
O uçacaksın denilenlerin kendi cennetlerinin derecelerini arttıracaklarını bilselerdi sanırım böyle bir şey demezlerdi.. dahası en başta kendileri dine yönelirlerdi..
Namaz kılmayan namazın değerini bilir mi? Yüce ALlah'ı inciten, seni mi incitmeyecek? 
Özetle, bugün dini yaşayanlara köstek olanlar.. yarın belki de onların sayesinde.. cennet ırmaklarında pınar başlarında olacaklar.. bir de bu tarafı var ! tabii iman etmişler ise.. 
Evlat anne babaya.. uçacaksın diyebilir mi? tabii bu söylem.. dindar olmayan anne babanın , yakın çevrenin evladına söylemi..
Unutmayın, dindar salih evlat nimettir.. bugün kınarsınız o evlat.. yarın sizin arkanızdan Kuran okur.. hayır duaları eder.. Allah buyuruyor: İman etmiş ve zürriyetleri de iman ederek onların ardından gitmiş olanlara gelince, işte biz onların zürriyetlerini de kendilerine kattık. Bununla beraber, onların amellerinden de hiç bir şey eksiltmeyiz. Herkes rehin gibi kazancına bağlıdır." (Tur, 52/21) Gülümce Yıldız 30-07-2015

2 yorum:

  1. Rabbim razı olsun ablamm.. bu hadisi serifi hiç duymamıştım vesile oldun elhamdülillah :) çok güzel bi haber bu asırlar ötesinden bizlere ulaşan... Rabbim cümlemize dinimizi yaşarken kolaylıklar nasip etsin .. zorluklar karşısında da sabırla durabilmeyi üstesinden gelebilmeyi nasip etsin inşaAllah... çokk selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablamm blog adresim artık esenkznyeri.blogspot.com seni de beklerim yeniden :) çok selamlarr

      Sil