Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

9 Ekim 2015

Dava Adamanın Özel Hayatı Olmaz

Ali Ulvi Kurucu Hatırlar setini okuyorum.. ara ara da paylaşıyorum.. Orada ALlah dostlarının güzel ahlakını gördükçe, özverisini vefasını gördükçe zaman zaman da gözyaşlarıma hakim olamıyorum..
Mesela, Eğinli Hacı Hafız Hasan Efendinin hikayesi bunlardan biri.... Kendisi Medine'de yaşayan bir ALLAH dostu.. ( o zamanlar )
Yarın için verilmiş icazet merasimi için bir sözü var.. lakin, evladı gece vefat ediyor.. Hanımdan müsaade isteyip, verdiği sözü tutmak üzere Kuran okuyacağı yere varıyor.. Görevi bittikten sonra, hane halkı yemeğe kalmalarını ısrar ediyorlar.. fakat gitmesi gerektiğini belirtiyor.. çok ısrar edince sebebi anlatıyor.. Nasıl yani hocam diyorlar cenazeniz var ama buraya mı geldiniz?
Cenaze benim oğlumdur bekler.. ancak burada verilmiş bir sözüm var, gelmesem demez misiniz?
Resulü zişana komşuluk yapmış bir Eğinli hoca sözünde durmazsa kime inanılır? (bu manada )
Buradan da görüyoruz ki, hayatını ALLAH'a adamış dava adamının (mümin, mümine ) özel hayatı diye bir durum söz konusu değil.. Onlar görevdeler.. her durumda Allah'a verdikleri sözleri yerine getiriyorlar.. Kendilerini anlatmayıp, ALLAHın dinine davet ediyorlar..


Ali Ulvi Kurucu Hatıralar (2) kitabından.
Tebliğde yaşanan zorluklar da güçlü imanın göstergesi.. .Kitabın kapağını belki de bir vefa borcu ile.. ALlah razı olsun duası ile kapatıyorum...
Kula Teşekkür etmek, ALlah'a teşekkür etmektir hadisini de hatırlayarak..


Tebliğ ile Gaflet içindeki insan gösterilen yoğun çaba ile dünya hayatının aldatıcılığını fark edip Allaha yönelebiliyor.. O güne kadar ALLAH'dan uzak iken bir anda perde kalkabiliyor.. Tabii hepsi ALLAhın dilemesi ve gücü ile.. Kullarını da samimiyetine binaen vesile ediyor..
Lakin, Allah dostlarının çabalarına karşılık zerre kadar bir beklentileri yok..
Kuranda bildiriliyor..
"Ben buna karşı yakınlıkta sevgi dışında sizden hiçbir ücret istemiyorum." (Şura, 23)
Sevgi nedir? vefadır.. bir ALLAh razı olsun duasıdır..

“Ben gerçekten ‘Müslümanlardanım’ deyip salih amel işleyip Allah’a çağıran kimseden daha güzel sözlü kim vardır? Fussilet- 33 ayet


Gülümce Yıldız

3 yorum:

  1. bu yazını okuyalı epey oldu ablam ama dediğim gibi yorumu yazamadım.. ama hala aklımda olan aklımda kalan bi yazı .. Hafız Hasan Efendinin olayı zaten içime işledi desem yeri.. Rabbim bizleri onların edebinden ahlakından nasiplenenlerden eylesin..

    YanıtlaSil
  2. Şartlar ne kadar zor olsada, niyette Allah rızasına kavuşmak varsa dünyalık hiç bir bedel beklemeden kendinden feda etmek emek vermektir gül yetistirmek..bir gun acma ihtimali olmasa bile vazgeçmemek..imanda gul gibi degilmidir..sevgiyle ilgiyle beslenir, açar..bir gün bakmasan küser solar..
    Rabbim cennet gülleri yetiştirmeyi nasip etsin..emeklerinizin karşılığını versin inşaAllah..
    Sevgi ve hurmetlerimle efendim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin can inşaALLAH, biz görevimizi yapacağız. Nasibi olan da nasiplenecek ALLAHın izni ile.. Kul bir adım atarsa on adım gelen Rabbimiz var yeter ki bu yolda teslim olalım ben gül olacağım diyelim. Azimle kararlılıkla edeple yürüyelim..Hak yola giren bu yola baş koyacakyoksa bahçevanın tek başına kendini feda etmesi ile olmaz. Kul bu yola girdi mi teslim olacak inşaALLAH. Çok selam ve sevgilerimle.

      Sil