Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

5 Kasım 2015

Mehmet Emin Tokadi Hazretleri ziyaretimiz (evliya ziyaretleri )

Nasibi olan gelip kabrini bulsun..
Çok şükür bugün bize nasip oldu..  



Allah dostlarını ziyaret etmeyi çok seviyorum.. Onların Yaradana yakınlığı.. sevmeye sebep.. huzur veriyor..Dün bir dostumuzun hatırlatması ile, çok uzak olmasına rağmen.. bugün bizzat gidip ziyaret ettik ettik..



Biz çok feyz aldık, Kendisi evliyaların büyüklerinden, mutlaka gidip ziyaret edilmesi gerektiğini düşünüyorum..
(Mehmet Emin Tokadi hz.lerinin duası ) 




(Burası yol kesişimi )


Hayatı hakkında kısa bilgi:

Mehmet Emin Tokadi Hazretleri, Mekke’de İmam-ı Rabbani Hz.nin oğlunun talebesine talebe olmuştur. 3 sene sonra hocası bu zat’ın İstanbul’a gitmesini istemiştir.

Hocası kendisinden son bir arzusunun olup olmadığını sormuştur. Mehmet Emin Tokadi Hz. ise o güzel kalbiyle hocasından şöyle dua istemiştir: “Benim vefatımdan sonra kabrime gelip bir Fatiha okuyanın vücudu cehennem ateşinde yanmasın inşallah!” Bu dua isteği karşısında hocası kendisine şöyle söyler: “Vasiyet etki vefatından sonra kabrini kolay bulunacak bir yere yapmasınlar. Virane zor bir yere defnetsinler. Ancak nasibi olanlar gelip senin kabrini bulsun, dua etsinler.”
Bir süre Eyüp Sultan’da, Ebu Eyüp Halid Hz.nin türbesinde türbedarlık yapmıştır. Bu görevden sonra kendisine Ravza-i Mutahhare’de Resulullah efendimizin türbesinde türbedarlık yapma şerefine nail olmuştur. Bu şerefli göreve geldiğinde, kavuştuğu nimete şükrederek şunları söylemiştir: “İki cihan sultanının türbesinde bekçi ve hizmetçi oldun. Onun yüksek kapısının süpürgecisini Mevla mahrum eylemez, zarara uğratmaz. Cihanın sultanı olan Resulullah’ın hizmetçisini kimse incitmez. Ey Emin! Sana müjdeler olsun; Resulullah efendimizin kapısında zahiren ve batinen hizmetçi olmakla şereflendirildin” diyerek, Allah’a dua etmiştir.
Bir defa Kâbe’de Rukn-i Yemani’de (Yemen Tarafı) yaslanmış halde iken, bir kere Mısır’da ve bir kere de İstanbul’da Fatih Camii civarında Hz. Hızır Aleyhisselam ile görüşmüştür.



İmâm-i Rabbânî'nin Mektûbâtının Müstakimzâde tarafından Türkçe'ye ter­cümesini sağlayan Mehmed Emin Tokadi Hzleri, İstan­bul Nakşibendî-Müceddidîliği'nin XVIII. yüzyıldaki en önemli temsilcisidir. Tekke şeyhliğine pek rağbet etmemesi, tekke şeyhi olduktan sonra tekke geleneklerinin bir kısmını gösteriş olacağı gerekçesiyle terketmesi, bu anlayışın bir tarikat ilkesi olduğu Bayramî-Melâmîliği'ne mensup La'Iîzâde Abdülbâki Efendi'nin sohbetle­rine devam etmesi (Müstakimzâde, Risâ-le-i Melâmiyye-i Şüttâriyye, vr. 75a) Nakşibendî-Müceddidîliği'nin kesinlikle karşı olduğu devran hakkında Sıyânet-i Dervîşân adlı bir risale yazarak bu uygula­mayı savunması onun Nakşibendî-Mü­ceddidî şeyhleri arasında özgün bir yer edinmesini sağlamıştır.(DİA, M. Emin TOKADİ Md.)


Mehmet Emin Tokadi Hz lerinin türbesine nasıl gidilir?

İstanbul Anadolu yakasından gelirseniz bizim gibi.. Kadıköyü merkez olarak aldığımızda:
Önce.. Zicirliku’ya ya da Beşiktaşa’a gidebilirsiniz.. Oradan ‘’Unkapanına ‘’ giden bütün otobüslere binebilirsiniz. Unkapanında ‘’Vefa ‘’ durağında iniyorsunuz. Karşısında İMC blokları var.
Siz karşıya geçmeyeceksiniz.. Duraktan aşağıya doğu 5 dakika yürüğünüzde, ana cadde ile yukarıya doğru uzanan bir eski sokak kesişimi var..  Oradan 30 metre yuları yürüdüğünüzde tam karşınızda.. Gerçekten de herkesin görebileceğini bir yerde değil.. adeta saklanmış, nasibi olan ziyaret ediyor..
Kabristanın giriş kapısında, edeple gelen lütufla gider yazısı var..

İnşaALlah Cenab-ı Allah ziyaretmizi dergahında kabul eylesin.. Herkese de gitmeyi nasip etsin..Kendilerine dua ettik, sevdiklerimizi, ışık olduğumuz tüm kardeşlerimizi de duamızı katıp hürmetlerine kabul olmasını Rabbimizden niyaz ettik.. 

(Buradan hemen sonra.. da  çok yakında bulunan Ebul Vefa Hz lerini ziyaret edebilirsiniz.. İndiğiniz duraktan aşağı değil bu sefer yukarı yürüyorsunuz 5 dakika.. Vefa semtinde.. onu da diğer yazımızda anlatacağız inşaAllah.. )

Gülümce.. 05-11-2015

5 yorum:

  1. Merhabalar beni çok etkileyen mübarek yerlerin başında gelir bir kadir gecesinin gündüzünde çilehanesine girip namaz kılmıştım ve tüm gece yapmış olduğum ibadetlerden aldığım aşkı muhabbeti hala unutamam sanki çilehanesinde ki feyzlerinden hissedar olmuştum.. çok şanslı görürüm oraya gidipte ziyaret namazı kılan kardeşlerimi.. Allah'ım orada yapılan duaları kabul etsin.. amiiin.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba kardeşim, maşaALlah çağırıldık gittik, öyle gördüm.. Herkeslere nasip olsun, ne güzel anlamışsınız yaşadıklarınızı.. Rabbim ziyaretlerimizi kabul eylesin, tekrarı da nasip olsun tez zamanda :) çok selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. çok etkilendim inan ki abla.. Rabbim nasip eder inşaAllah gidebilmeyi.. Ruhuna Fatihalar Yasinler okumayı.. Çok sevgiler ablam...

    YanıtlaSil
  4. MaşaALlah can, nasıl bir maneviyattır ki.. onlardan gelen tek söz bile kalbe etki etmeye kafi.. Rabbim nasip etsin inşaALlah.. Çok selam ve sevgiler benden de..

    YanıtlaSil
  5. S.A Allah C.C.Ailemi beni ve Allah dostlarını En başta Peygamberimiz Hz Muhammed S.A.V.Efendimizin Mehmet Emin Tokati Hz.lerinin tüm Allah dostlarının şefaatine mazhar eylesin İnşallah Amin

    YanıtlaSil