Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

5 Kasım 2015

Şeyh Ebul Vefa hazretleri ziyaretimiz

İstanbul Unkapanında, Vefa bozacısının olduğu sokakta Ebul Vefa hzleri yazan tabela dikkatimizi çekiyor.. böylelikle kendilerini ziyaret ediyoruz.. Türbe Şeyh Ebul Vefa Camiinin içerisinde 

İçeriye girer girmez, maneviyatı hissediyorsunuz.. ALlahı seven kulların bizzat yanlarında olmak, onlar ALlahı çok sevdiği için.. ziyaret etmek.. ALLAH sevgimizi daha da arttırıyor. Mutlaka ve mutlaka ziyaret etmenizi isterim içerisi hem çok sakin hem de çok feyizli..



 Türbe ziyaretimizden sonra, Ebul Vefa Camininden içeri girip namazımızı kıllıp tekrar gelebilmek duası ile ayrılıyoruz.. Rabbim kabul etsin, gitmek isteyen herkese de nasip etsin inşaALlah.. 



.

                       (Ebul Vefa Hzlerinin duası ve zikileri )

         Ebul Vefa Hazretleri hakkında kısa bilgi..


Şeyh Ebû’l-Vefâ hazretleri, İstanbul’un meşhur velilerindendir.

İsmi Mustafa bin Ahmed’tir. Lakabı. “Muslihuddin“dir. Şeyh Ebü’l-Vefâ diye meşhur oldu.

Konya‘da doğdu. Doğum tarihî kesin olarak belli değildir. İyi bir tahsil gördü. Tahsilini tamamladıktan sonra, Edirne’de Dabbâğlar Camiinin imamı Şeyh Muslihuddin Efendiye talebe oldu. Ondan maddî ve manevî ilimleri tahsil etti. Bir ara hacca gitti. Hac dönüşünde Hıristiyan korsanlar tarafından esir edilip Rodos adasına götürüldü.

Zamanın gözü pek kahramanlarından Karaman oğlu İbrahim beyin fidyesini ödemesiyle hürriyetine kavuştu. İstanbul’a yerleşti. Şimdi orada adıyla anılan “Vefa” semtinde irşâd ile meşgul oldu. Devlet ricali ve dünyaya düşkün olanlara iltifat etmezdi. Zamanın bir çok meşhur kimseleri kapısına gelir saatlerce bekler yine kabui etmezdi.

Hatta bir defasında Fatih Sultan Mehmed Han hazretleri bile kapısına geldi. Onunla görüşmek İstedi. Uzun süre bekledi. Şeyh hazretleri o yüce Hakanı kabul etmedi. Sultan çok üzüldü. Fatihi kabul etmediği için kendisi de üzülmüş ve hatta iki damla göz yaşı bile dökmüştü. Yanında bulunanlar: “Efendim! Neden Sultanı kabul etmediniz. Hem siz üzüldünüz ve hem de o üzüldü?” dediklerinde: Şeyh hazretleri: 

“Doğru söylersiniz. Ama inanıyorum kî, benim ona olan muhabbetim ve onun bana olan sevgisi ve ihtiyacı bize asıl vazifemizi unutturacak kadar fazladır. Dostluğumuz ve sohbetimiz birçok vatandaşın İşinin yarım kalmasını veya yapılmamasına sebep olabilir. O sohbetimize katılırsa korkarım sonunda padişahlığı bırakmak isteyecek…” 

Sultan İkinci Bayezid-i Veli hazretleri, kızını evlendirirken nikahını şeyhlerinin kıymasını istedi ve onun için ona kırk bin akçe gönderdi. Şeyh hazretleri, paraları kabul etmedi ve: “Muhyiddin Konyevî vardır. Fakirdir, bu paraları ona verin, o bereket bir zâttır. Onu getiriniz bu işi o yapsın.” dedi.  Böylece şeyh hazretleri bir başkasını kendisine tercih etti. Şeyh hazretleri. Astronomi ve Astroloji ilimlerine vakıftı. Bir çok kitap yazdı. Bir çok talebe yetiştirdi. 896 (M. 1490) yılında İstanbul’da vefat etti. 


Kaynak :Rûhu’l-Beyan Tefsiri Tercumesi: 3/35-36.

“Evliyâyı sevmekten daha kıymetli ibâdet olamaz. Evliyâyı sevmek, Allahü teâlâyı sevmeğe yol açar” Şâh Şücâ Kirmânî ks

Ruhlarına el- fatiha..

05-11-2015 

Nasıl gidilir? ( Unkapanı. Vefa Durağının karşısında IMC bloklarının olduğu tarfa geçilir.. 50 metre yürüdükten sonra:  köşe başında tabela gösteriyor.. Ebul Vefa Hazretleri diye.. sokkatan içeri girdiğinizde vefa bozacısından devam edin.. bir kaç adım sonra görülüyor.. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder