Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

2 Aralık 2015

Namazda Tesbihatın Önemi ! Sakın Bırakmayın..




Zaman zaman camilere gidiyorum .. Dikkatimi çeken bir duruma değineceğim.. Namaz bitti mi, cemaatin neredeyse yarısı alel acele kalkıyor..  (erkek kısmı ) Halbuki, namazdan sonra tesbihat o kadar kıymetli ki.. ve tabii ki, duamız.. salavatımız..

Birgün başta Ebu Zer olmak üzere Muhacirlerin fakirleri Peygamberimize gelerek şöyle dediler:

“Ya Resulallah! Varlık sahipleri yüksek dereceleri ve daimi nimetleri alıp gittiler. Çünkü onlar da bizim gibi namaz kılıyorlar, oruç tutuyorlar. Ancak onlar sadaka veriyor biz veremiyoruz, onlar köle azâd ediyor, biz edemiyoruz.”

Peygamberimiz onlara şu müjdeyi verdi:

“Ben size bir şey öğreteyim mi? Onunla sizi geçenlere yetişir, sizden sonrakileri de geçersiniz. Hem hiçbir kimse sizden daha faziletli olamaz; meğerki sizin yaptığınız gibi yapmış olsunlar. Her namazdan sonra otuz üç kere 'Sübhânallah', otuz üç kere'Elhamdülillah', otuz üç kere 'Allahu ekber' derseniz tamamı doksan dokuz eder; yüzün tamamında da ‘Lâilâhe illallâh vahdehûlâ şerîke leh, lehü’l- mülkü velehü’l- hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr’ derseniz, günahlarınız denizin köpüğü kadar da olsa bağışlanır.” (Müslim, Mesacid, 146)


Manen de olsa tüm müminler aynı anda, bir arada  tesbihat yapıyorsunuz..

Kastamonu lahikasında bildirilir..
Hatta daha ileri gitse bütün zaman ve mekânlardaki mü'minlerle beraber olarak, ortada Resûl-i Ekrem (a.s.m.) sağında enbiyalar, solunda evliyalar ve bütün müminler beraber tesbihat edebilir." 

Cenab-ı ALLAH buyuruyor:

“Namazı kıldıktan sonra; ayaktayken, otururken ve yan yatarken Allâh’ı anın.” Nisa- 103

"Resûlullah dua eden bir adamın, dua sırasında Hz. Peygamber (asv)'e salat ve selam okumadığını görmüştü. "Bu kimse acele etti." buyurdu. Sonra adamı çağırıp:

"Biriniz dua ederken, Allahu Teâlâ'ya hamd u senâ ederek başlasın, sonra Peygamber'e salât okusun, sonra da dilediğini istesin." buyurdu. (Tirmizî, Daavat 66; Ebû Dâvud, Salât 358)

Değerli kardeşlerim, çok şükretmeli ki, ALLAH namaz kılmayı nasip ediyor.. bir an önce namazı bitirip kalkmayı düşünmek şeytandır.. Yarın kabirde pişman olmak var.. Bu anları tekrar yaşamak isteyeceğiz ama o zaman o imkanımız olmayacak.. 

Namaz tesbihatının önemi nedir diyenlere ışık olsun inşaALLAH..Her nereden okunuyorsak..



Gülümce.. 02-12-2015 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder