Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

11 Aralık 2013

Kuran okunan yere melekler gelir mi?

Kur’an-ı Kerimin okunduğu yere melekler gelir.
Gece melekleri ile gündüz melekleri sabah ve ikindi namazlarında bir araya gelirler. Allah bu meleklere "kullarım ne yapıyorlar?" diye sorar. Melekler; "Onlara vardığımızda namaz kılıyorlardı, ayrıldığımızda da namaz kılıyorlardı" derler (Buhârî, Ezân, 31, Mevâkit, 16, Nesâî, Salât, 21). 
Bildiğini üzere namaz kılarken, Kuran okunmaktadır.


"Allah evlerinden bir evde, Allah'ın kitabını okumak ve aralarında müzakere etmek için toplanan kimselerin üzerine sekine iner, onları rahmet kuşatır, melekler etraflarını sarar ve Allah onları kendi katında bulunanlara överek anlatır." (Ebû Davud, "Vitr", 14; Tirmizî, "Kur’ân", 10)

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuduğu zaman, kendisini dinlemek için gökten meleklerin indiği sahabenin ismi ;
 Üseyd b. Hudayr'dır.

Nakledildiğine göre Üseyd, bir gece vakti atını yakınında bir yere bağlamış, Kur'an okuyordu. Bu sırada at birden ürküp şahlanmaya başladı. Üseyd okumayı kesti. O susunca at da sakinleşmişti. Üseyd tekrar okumaya koyuldu. At yine şahlanınca tekrar okumayı bıraktı. At yine sakinleşti. Üçüncü kez okumaya başladığında, at yine hırçınlaşınca, Üseyd okumayı kesti. Yakınında yatmakta olan oğlu Yahya'yı, atın zararı dokunmasın diye geriye çeken Üseyd, başını kaldırıp gökyüzüne baktığında, beyaz bulut gölgesine benzer bir sis içinde, kandiller gibi bir takım cisimlerin parladığını gördü.

Sabah olunca Hz. Peygamber (asm)'e gelip durumu anlattığında, Peygamberimiz (asm)ona:

"Oku ey Hudayr oğlu, oku ey Hudayr oğlu!" diyerek, okumaya devam etmesini bildirdi. Üseyd:

"Ey Allah'ın elçisi, atın Yahya'yı çiğnemesinden korktum. Çünkü çocuk ata yakın bir yerde idi. Bu sebeple okumayı kestim; o sırada başımı göğe doğru kaldırdığımda, gökyüzünde bulut gölgesine benzer bir beyazlık içinde kandiller gibi bir takım cisimlerin parlamakta olduğunu gördüm. Bu beyaz gölge tabakası, içindeki ışık manzumesi ile göğe doğru çekilip gitti. Nihayet onu göremez oldum." deyince, Hz. Peygamber (asm):

"O gördüğün şeylerin ne olduğunu biliyor musun?"buyurdu. Üseyd'in "Hayır!.." diye cevap vermesi üzerine de:

"Ey Üseyd! Onlar meleklerdi; seni dinlemeye gelmişlerdi. Eğer okumaya devam etseydin sabaha kadar seni dinlerlerdi." buyurmuşlardır. 


(Buhari, "Tefsir", 263; Müslim, "Misafirîn", 240-242; Tirmizî, " Kıraat", 3; Ebu Davud, "Salât", 343.)

***
Ayırca her daim yanımızda: günah ve sevaplara şahitlik yapıp yazan iki meleğimiz bizimle birlikte..

Peki biz Rabbimizin yolunda olup, tevbe edersek melekler bizim için dua ederler mi?

Rabbimiz şöyle buyuruyor:

“Arşı taşıyanlar ve onun etrafında bulunan melekler, hamd ile Rablerini tesbih edip O’na iman ederler. Ve müminlerin bağışlanmasını (şöyle) isterler: “Rabbimiz! Senin rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır. O halde, tevbe edenleri ve yoluna uyanların günahlarını bağışla ve onları cehennem azabından koru!”(Mumin, 40/7).

***
Kuran ile, sünnet ile geçen bir yaşam nasip eylesin Cenab-ı Allah hepimize..  
Biz her daim salih amelde yarışan olalım, meleklerde dua etsin  inşaALlah..amin.

Gülümce- araştırma..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder