Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

16 Aralık 2013

Ne olursan ol yine gel / Mevlana

Ne olursan ol yine gel / Mevlana

Ne olursan ol yine gel / Mevlana
Kapımız herkese açık ‘’Ne olursan ol yine gel ‘’diyor.. böylesi bir ulviyete sahip dinimiz..

Bakar mısınız manadaki derinliğe...
Gelmezsen gelme demiyor, ister gel ister gelme  demiyor.. Günahı çok olan gelmesin demiyor..
Kapımız herkese açık  ‘’Ne olursan ol yine gel ‘’diyor..  böylesi bir ulviyete sahip dinimiz..
Alman papaz bu sözden etkilenip Hak dini seçiyor..
Başlarken….
Tıp Fakültesi öğrencisi olan genç, kendisi gibi Türk olan arkadaşı ile birlikte yaz tatilini geçirmek için Almanya’ya gidiyor ve orada bir kiliseyi ziyaret etmek istiyor.
Lakin kilisenin papazı elindeki sopayla birkaç kez de vurarak  “Siz Müslümanların ne işi var bizim mabedimizde! Diye hakaretlerle kovuyor.. İstanbul’da Üniversite okuyan genç, papazın bu tavrına hem çok şaşırıyor hem de çok sinirleniyor. Çünkü İstanbul’da her camide her dinden ve ırktan insan sürekli dolaşmakta ve hiç kimse onlara tepki göstermemektedir.
Yaz tatili sonrası İstanbul’a dönen genç üniversite öğrencisi, Sultanahmet camisinde namaz kıldıktan sonra, orada Turist olarak dolanan birkaç Alman ile birlikte fotoğraf çektirmiş.. Çektirdiği fotoğrafın arkasına, Mevlana’nın meşhur, “Ne olursan ol yine gel!” sözünü Almanca olarak yazmış. Alman turistlerle Sultanahmet camisinde çektirdiği resmi bir zarfa yerleştiren genç Üniversite öğrencisi, zarfı kendilerini kiliseden kovan Papaza göndermiş
 “Siz bizi sopayla ibadethanenizden kovdunuz ama biz ibadethanelerimizi ve yüreğimizi herkese açan bir medeniyetin çocuklarıyız!” mesajını iletmek istemiş papaza.
Üniversiteyi bitirip doktor olarak göreve başladığı yıllarda, Konya ve Mevlana’yı ziyaret etmek için bir geziye katılır. Mevlana’nın türbesi etrafında dolanırken, kapıda oturan bir adam dikkatini çeker. Nerden tanıdığını hatırlamak için uzun uzun yüzüne baktığı adamın, Almanya’da kendilerini kiliseden kovan Papaz olduğunu anlayınca iyice şaşırır. “Hiçbir hoşgörüsü olmayan bu papazın Mevlana türbesinden ne işi var?” diye düşünür.
Papazın yanına gidip selam vermiş. Biraz Almanca konuştuktan sonra papazın Müslüman olduğunu öğrenmiş. Bu seferde neden papazken İslam’ı seçtiğini sormuş. “Yıllar önce Kiliseden kovduğum bir Türk bana Mevlana’nın bir sözünü göndermişti. O sözden o kadar etkilendim ki, bu sözü söyleyen insanın dinini merak ettim. Mevlana ile karşılaşınca önce Mesneviyi okudum. Mevlana’da böylesi bir yürek inşa eden dinin, kitabını da peygamberini de merak etmiştim. Hz. Muhammed’in hayatını ve Kuran okuyunca, yanlış yolda, yanlış dinde, yanlış mabette olduğumu anladım” demiş.
Mevlana’ya ait birçok söz, Mesneviden seçme hikayelerle dolu birçok kitap arşivinde olduğu halde Mesnevi’nin elinde olmadığını fark eden genç de, papazdan etkilenip Mesnevi almış..
Hak aşığı Mevlana’yı daha yakından tanımak, o yürekten beslenmek için nedense mesnevi almak pek aklımıza gelmiyor.. Bir papaz dahi tek cümle ile kendisini sorguluyor.. ben neredeyim? Ne yapıyorum diyerek kendine geliyor.
Sözün özü;
Herşey yüce Yaradan’ın hikmeti.. Bazen ciltler dolusu okunur hayatınıza tek değer katmazken, bazen de tek bir cümle hayatınızın anahtarı olur çıkar.. ve o güne kadar yaşadığınız eksiklik duygusunu
Allah sevgisi ile tamamlayıp tüm zamanı ruhsal huzuru ile geçirebilirsiniz..
Bu yol zorlu sabır sebat istiyor.. her ne kadar aramakla bulunmasa da, bulanlar hep yürekten isteyen, sabredenlerdir..
" Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır " /Bayezid i Bestami
Sevgi ve ışıkla
İlk yayın: 12- 06- 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder