Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

7 Mart 2014

Allah'a yöneliş

Her şey O’nun izni ile..
Yeter ki yürekten isteyin.. Allah yürekten isteyene kapısını açıyor..
O kapı bir kez açıldı mı, maneviyat iklimine adım attınız mı, öncesinde yaşayan bir ölü olduğunuzu fark ediyorsunuz..  Deyim yerindeyse, oh be gerçekten de şimdi yaşamaya başladım diyorsunuz.


Rahman kapısını açtığı kuluna, manevi lezzetleri sunuyor.. kelimelerle tarif edilecek gibi değil..Bambaşka bir dünyanız oluyor.. Allahın verdiği manevi güç size hediye oluyor.. Her an ‘’Rabbimi nasıl razı edebilirim? ‘’ düşüncesinde oluyorsunuz..

Şems-i Tebrizinin bir sözü var: bu yola girip de değişmeyen yoktur..
Gün be gün değişiyorsunuz, istenilen Kuran ahlakı için çaba harcıyor, sabrı öğreniyorsunuz.

Hiç zorlanmadan.. çünkü razı edilecek makam ‘’asıl sahibiniz oluyor ‘’
Korkmuyorsunuz kınanmaktan.. binlerce insanın rızasını gözetmek yerine ‘’Bir ‘’ olan Rabbe itaat edip, yalnız O’nun rızasını gözetiyorsunuz..
Herkes gününü gün ederken, siz Allah yolundasınız.. nasıl mutlu olmayasınız ki.
Tam teslimiyet ile, güvendesiniz.. asıl Yaratıcınıza bağlısınız..
Rabbim herkese Kendisine yönelmeyi nasip etsin.
.
Rahman müjdeliyor:

Bir insanın sahip olabileceği en büyük nimet: imandır.
Yaradan İman sahiplerini, hem dünya hem de ahiret ile müjdeliyor:
 "Müjde, dünya hayatında ve ahirette onlarındır. Allah'ın sözleri için değişiklik yoktur. İşte büyük 'kurtuluş ve mutluluk' budur." (Yunus Suresi, 64. ayet)
" Allah'ın izni olmaksızın, hiç kimse için iman etme (imkanı) yoktur. O, akıl erdiremeyenlerin üzerine iğrenç bir pislik kılar. " (Yunus Suresi, 100. ayet)

Gülümce Yıldız


4 yorum:

  1. ne kadar güzel ifade etmişsiniz,kınanma,öteki olma korkusundan ,insanları memnun etmeye çalışarak ,dünyevi her şeye ulaşıyoruz.fakat ,manevi doyumu,ahireti kaçırıyoruz...Kaleminize sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum, sizin de yüreğinize sağlık kardeşim.. İnşaALlah ahireti kazananlardan olmamız duasıyla, sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ablam sen nasil gusel bir insansin.dilerim rabbim senin gittigin her yolun isigi olsun.oyle gusel anlatiyorsunki seni saatlerce dinlemek istiorum.okurken kendimi buldum eski hayatima bakinca uzuluyorum kaybettigim zamanlarima ama sukur allaha ki benim yakarislarima cevap verdi senin gibi sevgili bir kul cikardi karsima.dilerim omrun hep huzur dolsun allah seninle olsun allaha emanet ablam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kardeşim, hepsi senin yüreğinin güzelliği.. Yürekten istedin, o Rahman kapısını açtı, yeniden doğdun.. sonsuz şükürler olsun.. Kalbine etkiyi veren de Rabbimiz..Allah senden de razı olsun, kat ve kat fazlasını sana nasip etsin, ahiret kardeşim benim. Allah'a emanetsin, sevgilerimle.

      Sil