Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

11 Nisan 2014

Kimsenin kaderini beğenmeme lüksü yok !




Okuduğum bir mesaj üzerine kaleme alıyorum bu yazımı

Hayattan usandımmmm
Ve, beni ... canımdan usandıranlar utansın..  böyle diyordu diyordu bir ses.

Cenab-ı Allah
“Hiç şüphesiz, Biz her şeyi kader ile yarattık. ( Kamer Suresi- 49) buyururken biz kimiz ki yaşamımıza isyan ediyoruz?
''Neden benim başıma geliyor? '' demek, kaderi beğenmemek oluyor..

Allah insanın başına gelen olayları ''imtihan '' amacıyla yaratıyor.
Ve.. bizler göstereceğimiz sabır ya da isyan ile deneniyoruz..

Bakınız Allah'ın bir ayeti şöyledir..
Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü’minler, “Allah’ın yardımı ne zaman?” diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır. Bakara, 214

Aslında Kuran mealini herkesin bir kere olsun okumasını isterim.. nice kavimlerin nasıl helak olduklarını okuyup ders alabiliriz..

Ayrıca Kuran çok açık.. Allah idrakını veriyor.. Ayetde buyrulduğu gibi, bizden öncekiler gibi  sıkıntı çekeceğiz ancak sabredersek, Allah mutlaka yardım eder bu Rabbimizin vaadi.

Allah merhametlidir, kimseye gücününün üzerinde yük yüklemez.. Elbette ki zorluklar olacak, olacak ki imtihan olsun.. Her şey dört dörtlük olamaz, bir gün güzel olur..diğer gün üzülürüz, ama asla umudumuzu yitirmemeliyiz..

Allah'ı çok sevelim dostlar.. Bizi yaratan, bize hayat veren Rabbimiz.. ufacık bir iyilik görsek unutmuyoruz, peki ya Yaradan? O bize hayat veriyor, nice nimetlere sahibiz.. teşekkür etmemiz gerekirken isyan olur mu hiç?

Allah yaşatıyor, o halde elhamdülillah diyeceğiz..
Ancak bu elhamdülillahı yürekten dememiz için Allah'ı çok sevmemiz gerekiyor.. İnsan ancak Allahı çok sevince O'ndan gelen her şey ''hayır, her şey güzellik '' oluyor..
Biz Allah dedikçe, açılmaz kapılar açılır dostlar..
Olmayacak dediğimiz yerde ''güller '' açar..

Bişri hafi'yi bilir misiniz?.. bir gün meyhane çıkışında yerde gördüğü  bir kağıt parçası üzerinde (Bismillahirrahmanirrahman) yazısını öpüp başına koyuyor.. Sonra  Miskü anber kokuları sürüp saklıyor.. O gece rüyasında "Ya Bişr! Sen benim adımı güzel kokularla ağırladın.Benim ululuğum ve izzetim hakkı için bende senin adını iki cihanda hoş kılacağım" kelamlarını işiterek uyanıyor.. 

Tevbe ediyor, içtenlikle yönelip Allahın sevdiği kulu, evliya mertebesine ulaşıyor.. biiznillah

Tevbe edelim,
Ettiğimiz isyanlara..
Tevbe edelim, yapamadığımız kulluğumuza..
Tevbe edelim
Rabbimizi incittiğimiz için..

Allah çok büyük, diyorum ya hiç umulmadık yerden kapılar açar.. Yeter ki: bizim gönlümüz ''ALLAH'a açık '' olsun.. Biz bir adım gidelim O on adım gelsin..
Sonra o üzüldüğümüz durumlara oturup ağlayalım.. boşuna kendimi üzmüşüm, Benim Rabbim var, O beni benden daha çok düşünür diyelim.
İmtihan oluyorsak sevildiğimizdendir..
Her imtihan bizi ALLAH'a yaklaştırır..

Sabredersek en güzeli ile karşılanacağımızı bilelim.. Aksi takdirde, her iki cihanda da kaybeden oluruz, ALLAH muhafaza.

Yaşanılan hiçbir şey Allah'dan bağımsız değil..
Bu ayeti hayatınız boyunca unutmayın.. kızsanız, üzülseniz mutlaka hatırlayın:
Sizi de, yaptığınız işleri de yaratan Allah’tır. [Saffat 96]

 Evet her şey ALLAHımızın izni ile... O izin vermezse yaprak kıpırdamaz.. biz Müslümanız, kadere kusur bulmak, kaderi beğenmemek bize yakışmaz.. Allahı çok sevelim.. Kemalata erdikçe mahlukata kusur bulmayacağız..
O neyi yaratıyorsa ''başımızın üzerindedir ''

Sahibine isyan etmek, nankörlük olur.. Allah da nankörleri sevmez..Biz Rabbimize kul olmak için varız, o halde benim Rabbim yaşatıyor, ben deneniyorum demek yakışır mümine..

Kaderi beğenmeme lüksümüz yok !

Yolumuz Allah yolu olsun, aşk ile  Allah'ı sevmek en birinci vazifemiz.. Çok seversek, asla incitmeye gönlümüz razı olsun..

Işık olsun inşaALlah  yazımız.. 

Gülümce,  11-04-2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder