Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

22 Temmuz 2014

Yurtdışında dini yaşamak !




Yazılarımıza biraz ara vermiştik.. şükür kavuşturana..
Bir kaç gündür yurt dışındaydım, iki farklı ülkede.. ezanın olmadığı memleketlerde..
Oradaki insanları görünce farkındalığım için bir değil binlerce şükrettim Rabbime..

Ancak söylemeden geçemeyeceğim bir konu var ki, bizler Müslüman ülkede yaşıyoruz..Oradaki insanlar dinden bihaber yaşıyorlar.. Dinden bihaber yaşayan insanların içinde, dini yaşayan müslüman kardeşlerimin olması takdire şayan.. onlar belki de bizlere göre gerçek mücahid.. milyonların içinde, sayıları oldukça az..
kimbilir ne zorluklarla namaz kılıyor, oruç tutuyor, hatta başlarını örtüyorlar..

O memleketlerde olduğum süre içinde hep düşündüm, elimde imkanım olsa da, herkese dinimi tebliğ edebilsem diye.. ama böyle bir imkanım yoktu hem vaktim sınırlı hem de dilim yeterli değil.. Ancak ben yurt dışında yaşayan bir Müslüman olsam, ne yapar eder, dinimi tebliğ ederdim her yerde.. ama ondan öncesinde de, kendim çok güzel örnek olurdum.. örnek olurdum ki, o insanlar bendeki güzelliği görüp ''Allah'a '' yönelsinler..

Burada, bu sayfalarda.. yurdışında yaşayan kardeşlerim var.. yazım onlar için, ne yapıp yapın.. hiç olmazsa bir insanın hidayetine vesile olun.. tabii ALLAH'ın izniyle..



Çünkü o insanlara yazık, ALLAHı tanımıyorlar.. din nedir bilmiyorlar, bomboş bir yaşamları var.. sabahlara kadar içki.. eğlence,yaşamı bundan ibaret sanıyorlar..
Ben kısacık bir örnek vermek istiyorum.. Resmi de paylaşırdım ama günah olabilir diye paylaşmayacağım.. Metroda bir sarhoş elinde şişesi.. bana bakıp neden bu sıcakta örtüyorsun ? dedi..vakit sınırlıydı anlatamadım..
yani bu insanlar bilgisizler.. Müslüman kardeşlerime çok iş düşüyor, onlara dinimizi sevdirelim..

4 yorum:

  1. ne güzel anlatmışsınız yüreğinize sağlık . Kesinlikle tebliğ edebilmek lazım. Ben bile Müslüman bi ülkede yaşayıp da dinini bilmeyen insanlar için o kadar üzülüyorum ki elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum lakin bazıları hıhı diyorlar ama tık yok bazılarıysa anlatmamı bile istemiyorlar ama bazıları ki ibret alıp İslam'a yöneliyor ablam gibi. Belki sıkıntı bende anlatamıyorum belki de insanlar gerçekten anlamak istemiyorlar. Ama sizin niyetiiniz güzel olunca her şey oluruna varıyor :) Selam ve dua ile.

    YanıtlaSil
  2. Kardeşim ve aleykumselam çok teşekkür ediyorum, değerli yorumunuz için.. '' sizin niyetiniz güzel olunca.. '' bu sözünüz ne kadar güzel ne kadar doğru. Biz niyetimizi Allah için tutup tebliğimizi yapacağz, Allah emekleri zayi etmez.. hiç ummadığımız çiçek ummadığımız zamanda açar, Allahın izni ile :)

    Hayırlı ramazanlar olsun inşaAllah, dua ile..

    YanıtlaSil
  3. Selamunaleykum gusel yurekli ablam.iste o yurt disinda dinini yasamaya calisan bir kiside benim.ben gecmis hyatimda bom bos bir insandim ama sen gulumce ablcim ve esim sayesinde yolumu buldum sukurler olsun.yurt disinda dini yasamak evet zor ama bizim insnlarimizin cogu bu zorlugun arkasina saklaniyor ben calisiyorum ama vakit geldiginde hic biseyi umursamadan kosa kosa gidiyorum namz kilmaya.dogdugundan beridir bu dini yasayan cok tanidiklarim var fakat is ibadete geldiginde ya iste patron izin vermedi okul vardi disardaydim vs bahane cok insan istese herseyi yapar istemek cok onemli.ama yinede cok isterdim namaz sesiyle uyanmak iste buna hasret gidio insan ama olsun rabbim buyuk bana merhamet etti ve kapisini acti ne mutlu herkese nasip olsun.ablamm herdaim aklimda yuregimdesin allah razi olsun senden selametle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleykumselam Semram, hoş geldin. Ben de o topraklarda hep seni düşündüm , şartlar zor ama gerçekten ecri de büyük.. Rabbim seni seviyor kapısını açtı, elhamdülillah.. Son nefese kadar da şevk ile daim olsun yolun. Duların için Allah razı olsun canım kardeşim, sen de hep duamdasın kalbimdesin. İçten selam ve sevgilerimle, Rabbime emanetsin hiç unutmayalım .. Allah'ın seçtiği kulsun..

      Sil