Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

29 Kasım 2015

Aziz Mahmud Hüdayi ve Mehmet Nasuhi Üsküdari Hz leri ziyaretimiz (evliyalar )



Bugün istikamet.. Aziz Mahmud Hüdayi Hz Hocamız, Cennet Efendi ve Üsküdar Doğancılarda bulunan Mehmet Nasuhi Üsküdari Hzleri idi.. ziyaret edip, duada bulunduk.. 
İzin veren Rabbimize şükürler olsun, çağırıldık ve gittik..
 ALLAH dostlarını ziyaret.. ALLAHa daha çok yaklaştırıyor..

Hadis-i şerifte buyruluyor: 
 "Bir kimse, Allah'ın dostlarını sever, düşmanlarını düşman bilirse ve Allah için verir ve Allah için vermezse, imanı kâmil olur" 


Aiz Mahmud Hüdayi Hz leri.. Bursa kadısı iken.. makamı mevkiyi bırakıp.. Hak yolunda nefisini terbiye ederek.. Sarayların sultanlarına  hoca olmuş  tam bir ALLAh dostu..


Kendisinin Sultan I. Ahmed Han'ın talebi üzerine yaptığı şu duâsı ne kadar mânâlı ve güzeldir:
"Yâ Rabbi! Kıyamete kadar bizim yolumuzda bulunanlar, bizi sevenler ve ömründe bir kerre türbemize gelip rûhumuza Fâtiha okuyanlar bizimdir... Bize mensub olanlar, denizde boğulmasınlar; ahir ömürlerinde fakirlik görmesinler; îmânlarını kurtarmadıkça ölmesinler; öleceklerini bilsinler ve haber versinler ve de ölümleri denizde boğularak olmasın!.."

Buradan hayatını okuyabilirsiniz :

Mehmet Nasuhi Üsküdari Hzleri ziyaretimiz ...


Aziz Mahmud Hüdayi Hzlerinin türebesinden doğancılar parkına doğru gittiğinizde yuvarlak kavşaktan karşıya geçer geçmez hemen orada…
Maneviyat oldukça yüksek, kapıdan içeri girer girmez hissediliyor…
                        


Mutlaka hayatınızı okumanızı isterim.. 

Nasıl bir yüksek ahlaktır, hayran olmamak elde değil..

CENNET EFENDİ TÜRBESİ ..





Aziz Mahmud Hüdayi Hazlerinin külliyesinin hemen karşısında.. Ahşap olan türbe sonradan yanmış ve bir rivayette Rabiatül adeviyye burayı yaptırmIştır.. hatta içeride sandukalar ve mezarlar var.. bunlardan biri kendisine ait olduğu da rivayetler arasında.. Burayı da mutlaka görmenizi ziyaret etmenizi isterim..
Zira.. demir parmaklıklar arasından baktığınızda dahi.. misler gibi kokuyor..

Rabbimiz bizleri de nefis terbiyesinde başarılı kılıp, Kendisine kul, habibine layıkıyla ümmet eylesin.. Evliya zatların da şefaatlerine nail eylesin.. Fatiha.. amin.

Gülümce..29-11-2015

3 yorum:

  1. Allah ziyaretinizi makbul dualarinizi kabul etsin hocam. O manevi huzurda bulunmak ne guzel. Rabbim gidemiyen herkese nasip, sizide vesile eylesin insaAllah. Kiymetli paylasiminiz icin Rabbim razi olsun.

    YanıtlaSil
  2. Amin, ALLAH razı olsun kardeşim kıymetli duaların için.. İnşaALLAH herkese nasip olsun, bizi de sürekli kılsın.. Çok selam ve dua ile..

    YanıtlaSil