Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

3 Ekim 2013

GÜZEL BAKALIM, GÜZEL GÖRELİM



Resulullah(sav) bir hadislerinde: "Huz ma safa da' ma keder" Sana safa veren şeyi al, üzüntü ve keder veren şeyi de bırak, buyurmuşlardır..


Ne kadar güzel buyurmuşlar..

Gün içinde yaşadıklarımıza şöyle bir baktığımız zaman ne çok şey var insanın üzülmesine sebep olan öyle değil mi? hayat bu her şeyin dört dörtlük olması mümkün değil.. tamam şimdi her şey yoluna girdi dediğiniz anda, bir başka olumsuzluk mutlaka yakanıza yapışıyor..
Burası eksik yaratılmış, her şey çok güzel olmuş olsa cennetin anlamı olmazdı..
Ancak her ne yaşanırsa yaşansın insan karamsar olmamalı..

Bizim olumsuz olarak gördüğümüz şeyde mutlaka hayır olduğunu bilip, Yaradan'a olan güvenle dosdoğru yolumuzda ilerlemeliyiz..
Yoksa gerçekten her şeyi dert ederek bir ömür geçmez..

Dikkat edin etrafınıza dini yaşayan insanların her zaman mutlu olduğunu göreceksiniz.. Yapılan bir çok araştırmada, dua etmenin, Allah ile olan kuvvetli bağın insanlar üzerinde olumlu etki yaptığı ve daha mutlu olduğu sonuçlarına varılmıştır..

Biz sadece düşünceden ibaretiz.. aynı olaya güzel ya da kötü yanlarıyla bakıp kendimizi mutsuz da edebiliriz, mutlu da..
Kimse elimde değil demesin.. bu bizim elimizde..
Ben olumsuz gördüğüm bir olayda, Allah böyle takdir etmiş mutlaka çok daha güzele eriştirecek beni Rabbim derken, diğer arkadaşım of.. hep mi beni bulacak aksilikler , neden ben? diye düşünüp kendi kendini yiyip bitirebilir..

Üstelik eğitim kaidesidir kendi mutsuz olan insan etrafındakileri de mutsuz eder..

Belki okurların içinde bunun zor olduğunu söyleyenler olabilir.. ben her ne kadar çok zor değil desem de..
İnanın zor değil.. Allah'a tam teslimiyet huzurun anahtarı.. ayrıca üzülmek neden ben? niçin? gibi sorular Allah'ın yarattığı olaya karşı çıkmaktır ki.. bu çok günah.
Biz her ne yaşarsak yaşayalım hep şükreden olalım, güzel bakalım, güzel görelim.. Allah mutlaka en güzeliyle bizi ödüllendirir..

Sevgi ve ışıkla..

Gülümce Yıldız İlk yayın: 24-01-2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder