Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

30 Ekim 2013

ŞEYTAN SİZİ DE Mİ BÖYLE KANDIRIYOR?



Cenab-ı Allah’dan korkmadan, kurallarını gözardı ederek yaşamak ne büyük gafletdir.. İçinde bulunduğumuz toplumda Allah hakkındaki insanların bilgisi daha çok etrafdan eşden dosttan duydukları ile sınırlıdır.. işin en ilginç tarafı da, o güne kadar öğrendiklerinin yanlış ya da eksik olabilceğine ihtimal verememeleridir.

.. Şeytan bu insanları ‘’Allah affedicidir ‘’ diyerek kandırır. Allah’ı gereğince tanımamak, O’nun bir çok sıfatını da bilmemeyi getirir.


Bu insanlar Allah’ın büyük lütuf sahibi, merhametli, nimetleri veren sıfatlarını hatırlayarak vicdanlarını rahat ettirirler. Oysa Allah'ın azap veren, kahredici olan, intikam alan, cezası şiddetli olan sıfatları vardır.
Şeytanın bu insanları nasıl aldattığını Lokman suresi- 33 ayetinde görüyoruz..

“ Ey insanlar! Rabbinizden sakının ve bir günden korkun ki, baba çocuğuna hiçbir fayda veremez. Çocuk da babasına hiçbir şeyle fayda sağlayacak değildir. Şüphesiz Allah’ın vaadi gerçektir. O halde dünya hayatı sizi aldatmasın, sakın o çok aldatıcı şeytan sizi Allah’ın AFFINA GÜVENDİREREK aldatmasın.’’

Cenab-ı Allah’ı hakkıyla tanımak, O’ndan korkmayı gerektirir.

Hz. Mevlana böyle insanlara: “ Allah Tealâ’nın; “ Korkmayın! Hitabını işitmediğin halde ne için kendini güvende ve hoş görüyorsun? Dünyada Allah’tan korkmayan, ahrette korkar. Dünyada Hak tarafına meyletmeyen, ahrette gamlıdır ‘’ buyurmuşlardır.

Allah korkusuna tam sahip olmayan insanların düşüncesi kendilerinin cehenneme uzak olduklarını zannetmelerinden kaynaklanır..Onlara göre cehennemlikler sadece televizyonlardaki azgın katiller, hrsızlar… dır.

CenabI-ı Allah; Şüphesiz Rablerinin azabından emin olunamaz" (Mearic Suresi, 28) ifadesiyle insanlardan hiç kimsenin bir garantisinin olmadığını açıkça belirtmiştir.

Yaşadığımız dünya imtihan dünyası.. Allah ayetlerinde bizlere dosdoğru olan yolu göstermiştir. Her insan hata yapar, ancak doğruyu görmezden gelmez gaflet içinde olunduğunun göstergesidir.

Elbette ki Allah affedecidir ve kullarının günahlarını bağışlayıcıdır. Fakat bunun şartının ne olduğunu Allah Kuran'da şöyle bildirmiştir:

Allah'ın (kabulünü) üzerine aldığı tevbe, ancak cehalet nedeniyle kötülük yapanların, sonra hemencecik tevbe edenlerin(kidir). İşte Allah böylelerinin tevbelerini kabul eder. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibi olandır. Tevbe, ne kötülükleri yapıp-edip de onlardan birine ölüm çatınca: "Ben şimdi gerçekten tevbe ettim" diyenler, ne de kafir olarak ölenler için değil. Böyleleri için acı bir azap hazırlamışızdır. (Nisa Suresi, 17-18)

Sevgi ve ışıkla / Gülümce

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder