Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

23 Nisan 2013

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !



Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek, O'nunla olduğunu bilmek  inanılmaz güzel bir duygu..

Rabbimiz bizi çok seviyor, bizi muhatap kabul ediyor ve her beş vakitte; buyur kulum diyor..

Ezan sesini duyup Allah'ın huzuruna davet ettiğinin bilincini taşıyan her insan; can ile baş ile O'na yöneliyor .Şah damarından daha yakın olan Rabbi ile buluşuyor.

Yarın ahrette ilk sorgumuz namaz ...Allah soracak;

kulum ben seni davet ettim neden gelmedin dediğinde ne cevap vereceğiz..Davete icabet etmek şart.

Namaz dinin direği diyoruz peki neden?

Neden biliyor musunuz? namazla Allah'a yönelen insan asla ve asla kötülüğe yer vermiyor yaşamında..
Ancak her şeyde olduğu gibi, namazda da samimiyetle yönelmek çok önemli..

Samimiyetsiz kılınan namazdan tabii ki hayır görmek; imkansız..

Aklın başka yerde olup namaz kılmak olmaz. Tam manasıyla kalben yönelmek gerekiyor. Kalben yönelen kişi; namazını kıldıktan sonra; Rabbine verdiği sözden geri dönmez..Bilir ki Rabbi onun her yaptığı görüyor, işitiyor..
Yarın ahrette her yaptığının hesabını verecek..Bu bilinçte olan insan için; yaşamın anlamı Allah'ı razı etmek.

Peki ben neden namaz kılamıyorum, tüm bunları bilmeme rağmen diyen kardeşlerime tavsiyem;

Yaşadığımız her anın Allah'ın bizimle olduğunu bilmemiz ve her an Allah'ın bizi kontrol ettiğini hiç aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.
Burası fani dünya..hiç birimiz kalıcı değiliz, hepimiz göçüp gideceğiz..Giderken sadece ve sadece burada yaptığımız amellerimizi götüreceğiz..

Ve o dehşetli gün geldiğinde; hepimiz bir başımıza hesap vereceğiz Allah'ın huzurunda.

Gelin bu sabah bir başlangıç yapın..Ezan sesini duyduğunuzda; gidin abdest alın.
Tam olarak bilmiyorsanız kılınışını yine de bildikieriniz ile kılın namazınızı. Allah kabul eder.

Çıkın Rabbin huzuruna..O'na arz edin durumunuzu.. Namaz bitiminde dua edin Rabbe. Halinizi arz edin gözyaşları ile birlikte..İnanın yaşayacağınız 5-6 dakikalık namaz kılma mutluluğunuzu yeryüzünde hiçbir şeye değişmeyeceksiniz..

Allah yar ve yardımcınız olsun...

.....
Cenab-ı Allah buyuruyor; Hepiniz Ona dönün, Ondan korkun. Namazı dosdoğru kılın, müşriklerden olmayın.  (Rum Suresi- 31 ayet )

GÜLÜMCE YILDIZ

İlk yayın;( 6-08-2011) İnşaAllah bu yazım bir çok kişiye ışık olsun. Amin

Yazımızı, kaynaksız paylaşmanızda rızamız yoktur. 



Namaz kategorisindeki diğer yazılarımızı da okumanızı rica ediyorum..  ALLAH yardım etsin inşaAllah.. http://gulumceninkaleminden.blogspot.com/search/label/namaz



Gerçek yaşamdan yöneliş hikayesi ( namaz ve tesettür ) https://www.youtube.com/watch?v=20YJ2CjmzZY

Dipnot: Emeğe saygı lütfen ! Yazılarımızı linki ile paylaşin 

23-04-2013{ 09:25
Gülümce Yıldız  
https://twitter.com/gulumce

104 yorum:

  1. Allah seni cennetine kabul eder insallah. Bende namaz kilmak istiyorum. Dualri ezberledim namazida fakat sureler konusunda kafam karisiyor hangi sureleri okumam lazim hepsinimi yoksa belli sureler varmi varsa hangileri.lutfen bana yardimci ol cvp sabirla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Amin, cümlemizi inşaAllah kardeşim. Öncelikle şunu söylemek istiyorum:
      namaza başlamaya niyet etmişseniz hemen başlayın, çünkü imandan sonra ilk sorgumuz namaz biliyorsunuz. Dinimiz kolaylık dini, tüm sureleri öğrenene kadar bildiklerinizle başlayın inşaAllah. Size bir kitap tavsiye edeceğim: YUSUF TAVASLI- Kolay Namaz Hocası, ya da Tam namaz hocası. bu kitaplar tüm yeni başlayanlara için ışık olacaktır. Orada namazda okunacak tüm dua ve sureler, anlamları ile mevcud. Ama ben size birazını buradan açıklayayım.

      *Sabah Namazı Sünneti
      1.rekatında: Sübhaneke+euzu besmele+fatiha(amin)+kevser süresi 2.rekatında:besmele+fatiha(amin)+ihlas süresi
      Oturuş: ettehiyyatü+salli -barik-rabbenalar,

      *Sabah Namazının Farzı
      1.rekatında:Sübhaneke+euzu besmele+fatiha(amin)+felak süresi 2.rekatında:besmele+fatiha(amin)+nas süresi
      Oturuş:ettehiyyatü+salli -barik-rabbenalar
      Öğle namazının 4 rekat ilk sünneti;
      1.rekatında: Sübhaneke+euzu besmele+fatiha(amin)+fil süresi 2.rekatında:besmele+fatiha(amin)+kureyş süresi oturuş: ettehiyyatu 3.rekatında:besmele+fatiha(amin)+maun süres
      i 4.rekatında:besmele+fatiha(amin)+kevser süresi oturuş:ettehiyyatu+salli-barik+rabbenalar
      Öğle namaznın 4 rekat farzı için;
      1.rekatında:Sübhaneke+euzu besmele+fatiha(amin)+kafirun sresi 2.rekatında:besmele+fatiha(amin)+nasr süresi oturuş: ettehiyyatu 3.rekatında:besmele+fatiha(amin) 4.rekatında:besmele+fatiha(amin) oturuş:ettehiyyatu+salli-barik+rabbenalar Öğle namazının 2 rekat son sünneti 1.rekatında:Sübhaneke+euzu besmele+fatiha(amin)+felak süresi 2.rekatında:besmele+fatiha(amin)+nas süresi oturuş:ettehiyyatu+salli-barik+rabbenalar kaynak:

      Tam namaz hocası (HAFIZ YUSUF TAVASLI )
      Başlayınca bize yazmayı da unutmayın :) Rabbim kolaylık versin inşaAllah kardeşim.

      Sil
    2. Maşallah size her şeyi açıklamışsınız Allah razı olsun Allahım sizin gibi iyi niyeti olmayı nasip etsin

      Sil
    3. Namaz vakitleri hakkında biraz bilgi ?

      Sil
    4. http://www.gulumceninkaleminden.com/2014/12/bes-vakit-namaz-kilinisi-tablo-ile.html?m=1

      Sil
  2. Allah razi olsun.bir an once baslamak istiyorum suan ezberimde hic sure yok hemen ezberleyip baslayacagim.umarim rabbimin bana cizdigi kaderde olmeden namaz kilmak nasip olur.insallah en kisa zamanda gorusuruz.allaha emanet ol kardesim.

    YanıtlaSil
  3.  Sana ayna olacak insani bul.
    Namaz kilmak istiyorum ama kilamiyorum diyordum.bir gun karar verdim baslicam dedim ama dualr sureler cok karisik nasil ezberlicem diye kendimi parcaliyordum olmuyodu biraktim pesini bir sure ole devam ettim hayatima. Ama icimdeki ses beni hep yedi bitirdi hadi hadi hadi.diger ses surekli uff bos ver ne namazi ya diyodu ama hic duymak istemiyordum o sesi duymadinda.birgun intr girdim namaz kilmak istiyorum yazdim.gulumcenin kalemi diye bir yazi takildi gozume.namaz kilmak istiyorum ama kilamiyorum diyen kardeslerime diye bir baslik dikkatimi cekti tikladim icerigini okudugumda kalbimi bir huzur kapladi sanki eksik olan tarafimi tamamladi bu yazi.bir soru sordum cvp verdi bana namaza bildigin dualarla basla diye.inanin o gece sure ve dua ezberledim ertesi sabah namaza basladim. Simdi rabbine sukurler olsun bana kapilarini actigi karsima seni cikardigi icin gulumce.rabbim herkese nasip etsin dusunecek kaybedecek cok vaktimiz yok elinizi kalbinize koyun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MaşaAllah, çok mutlu oldum kardeşim.. siz yürekten istediniz Allah da doğruya yönellti.. Son nefese kadar şevk ile daim olsun .. tüm okurlarımıza da ışık olsun inşaAllah..

      Cenab-ı Hak ayetinde şöyle buyuruyor: '' ''...Kendilerini çağırdığın bu şey; müşriklere ağır geldi. Allah; dilediğini Kendisine seçer. Kendisine YÖNELENİ de hidayete iletir. '' Şura- 13

      Sil
  4. Amin kardesim allah binkere razi olsun. Herkese nasip etsin.oyle guzel bir duyguki tarifi yok kalbim bogazimda atiyor.umarim bende baskalarina sebep olurum korkmasinlar dedimya o eli kalbine istekle koyarsan nasil sıkı bir elin seni tuttugunu hissedersin.

    YanıtlaSil
  5. Ben namazı bir kılıp bir bırakan sureleri tam bilmeyen sadece fatiha ve ihlas ile namaz kılan biriyim. neden namaz gerek sorusunu kafamda cevaplayamıyordum. ama sizin Allah ın daveti demeniz beni yürekten etkiledi... Şimdi saat 23 civarı ben hemen abdest alıp bildiğimce Allah kabul ederse namazımı kılmaya Rabbimin davetine katılmaya gidiyorum. Rabbim izin verirse de bu bakış açısıyla namazımı bırakmam inşallah... sizden Allah razı olsun... umarım bilmediğim sureleri de ezberler namazımı tam kılarım sizlerin de dualarıyla. bir de kanser olduğunu yeni öğrendiğim bir yeğenim var. Rabbimin kimin duasını kabul edeceğini kimse bilemez... sizde dua ederseniz çok sevinirim. daha 11 yaşında bir kız evladı... Allah sizden tekrar razı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim ne kadar mutlu oldum anlamam.. Namaz bize nefes veren Rabbimizin daveti.. Düşünsenize ne kadar çok ne kadar çok seviyor bizi Yaradann.. her beş vakitde davet yolluyor.. Nefes veriyor bize, biz nasıl davete icabet etmeyiz, düşünmesi bile insanın yüreğini titretiyor.. Rabbim bu andan itibaren son nefese kadar kılmayı nasip etsin şevk ile. O minik yavruya yiğeninize de Rabbim acil şifa versin. inşaAllah,.. Tüm yaşananlar imtihadır, biz sabredip tevekkül edeceğiz inşaAllah, Allah hepimizden razı olsun inşaAlah, diğer Allah sevgisi üzerine yazılarımı da okuyun.. Rabbime emanet olun.

      Sil
  6. Yazinizi yeni gordum allah kabul etsin kardesim benim gulumce ablamdan allah binkere razinolsun ne gusel kapilar aciyor insana.yegeniniz icin cok uzuldum allahim sizlere sabir guc versin o yavruyuda sizlere bagislasin insallah rabbimden gelene kurban olayim insallah bir an once sifa bulur amin.

    YanıtlaSil
  7. Hocam allah razı olsun öncelikle. 19 Yaşıma geldim bir sürü hata yapıyordum namazı kılarken. Bende internetten tam olarak öğrendim Namazın kılınışını. Allah razı olsun bu tarz paylaşımlar yapanlardan. İnşallah bende sitemi açıcam. YGS sınavını atlatayım bi :)

    YanıtlaSil
  8. Allah razı 0lsun insanlarını bilgilendirmek böyle h0ş bir çağrıda bulunmak gayet güzel bir davranış.Müslümanlığın en gereği bu çağrı Allah herkezi bu çağrıya cevap vermeyi nasip etsin...

    YanıtlaSil
  9. ben de istiyorum fakat ojeyle abdest alınmıyor ve ben oje sürmek zorundayım yoksa tırnaklarımı yiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Allah razi olsun sizden bende ayni durumdayim

    YanıtlaSil
  11. Ben bir azeri turkuyum, onun için yazımda bazı hatalar bıraka bilirim ya da hata bırakmamak için azerice yazıram. Men her şeyi başa düşürem, anlayıram, nasıl nefes alırıqsa o bizim üçün nece vacibdise, eyni ile namazda eledi.namaz huzurdur, namaz senin eksikliklerini tamamlayan her şeydir. Ama bilmek bezen işe yaramır. Bu günlerde her şey üstümü üstüme gelir. Ağlamak için behanler tapıram. Tek huzurun Allahın qapısında olduğunu bilirem. Namaza başlamaq isteyirem ve bırakmakdan çox qorxuram çünki bu hatayı bir defe( 2 3 defe) elemişem.Yene de başlayacam İnşAllah, Allah qismet ederse. Ama evden çok uzakdayam (bir köy) ve burda da ortam musait deyil. Sizce ne edim? Önceden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azeri Turk kardeşim.. “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
      ‘.Yeryüzü benim için bir temizlik vasıtası ve mescit kılındı.’ buyurdu.”
      Müslim 523/5, Ebu Avane 1/395, Tirmizi 1553

      Allah bize namazı emrediyor.. Ortam müsait değil gibi bir bahanemiz olamaz.. Bir namazlık yer bulup sokakda dahi olsa kılabiliriz.. Namazın bahansi yok, etrafdan da çekinmeyeceğiz.. Hiç kimse kılmasa biz kılacağız. Çünkü herkes kendinden sorumlu.. Ne güzel söylemişsiniz tek huzurun ALLAH'ın kapısında olduğunu biliyorum diye.. Güzel kardeşim sizin namaz kılmak istmeniz bile, Allahın siz lütfudur. Ben namaz kılacağım deyip, dpğru abdest alıp secdeye gideceksiniz, şimdi şeytan.. sizin namaz kılmamanız için elinden geleni yapıyor, ona meydanı boş mu bırakacaksınız? Rabbim bende nmaz kılmamı istiyor deiyp kılacaksınız.. Bugün kılmadık, dün kılmadık.. yarın yaşıyacağımızı bile bilmiyoruz.. Ameller sonlara göre, namaz kılmadan mı gidelim bu dünyadan.. nasıl hesap veririrz? Önce güzel bir abdest alalım ve tevbe edelim.. Rabbim ben pişmanım diyelim.. gözyaşları ile yalvaralım ve secdeye duralım, Allah'a için için yalvararak namazı kılalım ve söz verdik mi, bir daha da bırakmayalım.. Namaz kılmak, ALLAHın huzurunda olmakdır.. Resulullah'ın durduğu yerde durmaktır.. Sen ümmetsin, o halde, namaz kılacaksın.. Hady baklım doğru secdeye kardeşim.. şeytanı sevindirme.. Rabbim rast getirsin.. Allah'a emanet kardeşim.

      Sil
  12. Bende 1 senedir namaza başlamak istiyorum evde hareketleri yapıp sureyi ezberlediğim oldu ama camiye gitmeye cesaret edemedim dışarıda namaz kılan insanları gördükçe imreniyordum ama inşallah yarın sabah gidip kılacağım bu arada antepte yaşıyan varsa bana yardım edebirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MaşaAllah kardeşim.. Sizinle şu bilgiyi paylaşmak istiyorum:İmama uyan kimse Euzu besmele ile niyet ettim Allah'ım senin rızan için, (örneğin sabah namazının fazını kılmaya ) durdum divana uydum imama yönün kıblem, kıblem kabei şerif diyecek.. , imam tekbir aldıktan sonra, o da tekbir alarak namaza durur. Yalnız Sübhâneke`yi okuyup sükût eder. Fâtiha ve başka âyet okumaz. İmam rükû`a gittiği zaman, o da rükû`a gider. Rükû`daki tesbihleri söyler (3 kere sübhane rabbiye'l-azîm ). İmam rükû`dan Semiallahü limen hamideh diyerek doğrulduğunda ise, Rabbenâ lekel-hamd der. Secdeye gittiklerinde de secde tesbihlerini okur( 3 kere Sübhane rabbiye'l-a'lâ ) . 3 veya 4 rek`atlı namazların ilk oturuşunda sadece Tehıyyât okunur. Son oturuşta ise, Tehıyyât ile beraber salâvat ve dualar okunarak imamla birlikte selâm verilir. İmama uyan kimsenin, onun arkasında Fâtiha ve zamm-ı sûre okuması tahrîmen mekruhtur. Çünkü imam cemaata riyaseten okumaktadır. İmamın okuması cemaatın okuması yerine de geçer. Nitekim hadîs-i şerîf`te de bu husus sarahaten belirtilmiştir. Ancak İmam-ı Muhammed, imamın kırâeti âşikâre yaptığı namazlarda cemaatın okumasını mekruh görmüşse de, imamın gizli okuduğu yerlerde cemaatın da okumasını câiz görmüştür. Namaza başlayınca, yaşadığınız mutluluğu bizlerle de paylaşırsanız seviniriz.. Rabbim daim etsin kardeşim.. dua ile.


      Sil
    2. hocam ben hep farzlarını kılabılıyorum ve cok uzuluyorum bu kadar aksatıp vaktınde kılmadıgım için benım için sureklı apdest sıkıntı oluyorr alacak ortamım yok yanı calıştıgım bırımde abdest almam mumkun degıl evde alıyorum o abdestıde oglene kadar :(

      Sil
    3. Kardeşim.. (Çalşıyorum iş yerinde nasıl namaz kılacağım ) başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ediyorum..Hiçbir şey namaz kılmamızdan daha önemli değil.

      http://www.gulumceninkaleminden.com/2015/10/calisiyorum-is-yerinde-nasil-namaz.html

      Sil
  13. Bende namazlarimi kilamayanlardanim , başlasamda istikrarla devam edemiyorum nasil olacak bilmiyorum

    YanıtlaSil
  14. Cok istiyorum namaz kilmak ama kilamiyirum bisey leri bahane ediyorum ve basima bisey gelincede Allahtan bisey istemekten utaniyorum.Namazlarimi aksatmadan kilmam icin napmam gerekir ? Yardımcı olursaniz cok sevinirim daha 15 yasindayim fazla kaybim olmadigini dusunuyorum bundan sonrada baslarsam Allahin izniyle birakmam diye umit ediyorum yardim etseniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim en büyük düşmanımız nefsimiz.. şeytan her an tekte.. dosdoğru yoldan ayımaya çalışıyor çünkü Allah’a söz vermiş.. ve sözünü tutuyor yani bizleri Allah yolundan alıkoyarak..
      Biz de bezmi elsette söz verdik .. (ezelde )
      Ancak şeytana uyunca sözde sabit kalınmıyor ne yazık ki..
      Kuranda şöyle buyruluyor kardeşim..
      Dedi ki: “Madem öyle, beni azdırdığından dolayı onlar(ı insanları saptırmak) için mutlaka Senin dosdoğru yolunda (pusu kurup) oturacağım.” (Araf Suresi, 16)
      Gördüğün gibi o görevini yapıyor.. ama şeytana uyan nefis
      ‘’daha gencim diyor, ya da şimdi şu işimi yapayım sonra kılarım diyor.. ‘’ hepsi şeytanın fısıltıları..

      Şöyle düşünelim canım, annen seni çağırdığında, geldim anne diyerek hemen gitmiyor musun? Gidersin.. eğer annenin sesine kulak vermezsen, alınır..
      İşte ezan okunduğunda da, bizim Rabbimiz huzuruna gitmediğimizde inciniyor..
      Yani senin sahibin, Sana hayat veren ALLAH inciniyor..
      Tek vakit namaz kılmayınca, Rabbimizi saymamış oluyoruz.. amannn der gibi..
      Yapmamız gereken tek şey, şeytanı dinlememek, davetin Allah’tan olduğunu bilip hemen secdeye gitmek.. Seccadeni ser odanın bir köşesine, ve ‘’Rabbim ben acizim, Sen beni boşuna yaratmadın de.. ben de sana şükrümü bildirmeye geldim de.. ve bu iç konuşmaları yaparken de biri ile değil, ALLAH ile konuştuğunu bil ‘’
      Şimdi senin içine namaz kılma siteğini verenin de ALLAH olduğunu bil ve doğru secdeye git canım benim.. ve bu namazın son nefese kadar, bu bilinçle daim olsun..
      Söz ver Rabbine, rabbim ben Sana kul olacağım de.. Ben Seni incitmeye gönlüm dayanmaz de ve tek bir vakit dahi kaçırmadan .. yaşamdaki en birinci görevinin namaz olduğunu hiç aklından çıkarma canım kardeşim..
      Beni de konuşturan , izin veren ALLAH’dır.. sana bu isteği veren ALLAH olduğu gibi..
      Haydi bakalım doğru secdeye, bu gün mübarek mevlid kandili, inşallah senin için.. ilk adım, sonsuza kadar daim olsun.. (hayrlı haberini bekliyorum, namaz kılmayı bilmiyorsak eğer, sayfamda.. kılınış şekilleri var, namaz kategorisinde.. ben de yardımcı olurum, bize facebook dan gülümce yıldız olarak ulaşabilirsin ayrıca )
      Sevgilerimle..

      Sil
    2. Ben kendimden nefret ediyorum bur kilip bir burakiyorum.Şu fani dünyada bir tek bununla ve bununla zayifim bu da demek zaten her sey demek zaten.abtest almak gercekten zor geliyor bana bazen aslinda bu duyilim ama bu isin icinden vikamiyorum iyicene uzaklasmakta korkutuyor beni agliyorum yalvariyorum utaniyorum ama bir turlu eski halime dönemiuorum bir seyler oldu sanki bana Rabbimin beni unutmasindan terk etmesinden korkuyorum ama bu düzeni bir türlü beceremedimmi desem yenik mi düsdüm desem tiksiniyorum çocuklari uyandiriyorum kildiriyorum hep istiyorum bana da diyen ilsun kal gel hadi kilalim hiç de bekleyen biri olmadim ama birinin itmesine resmen ihtiyacim olduğunu hiss ediyorum.Ne kadar zavalli biriyim bu ne ya ne yapicam ben ezan okundu duygulandim NAMAZSIZ yapa yalnizim ceresizim ama bir turlu düzenkeyemiyorum yaziklar olsun bana.Evimde etrafimda her kes çekinir bu konuda namaz konusunda hassas oldugumu bilirler şu kendimin düşdüyüm hale bakin.

      Sil
    3. Ben kendimden nefret ediyorum bur kilip bir burakiyorum.Şu fani dünyada bir tek bununla ve bununla zayifim bu da demek zaten her sey demek zaten.abtest almak gercekten zor geliyor bana bazen aslinda bu duyilim ama bu isin icinden vikamiyorum iyicene uzaklasmakta korkutuyor beni agliyorum yalvariyorum utaniyorum ama bir turlu eski halime dönemiuorum bir seyler oldu sanki bana Rabbimin beni unutmasindan terk etmesinden korkuyorum ama bu düzeni bir türlü beceremedimmi desem yenik mi düsdüm desem tiksiniyorum çocuklari uyandiriyorum kildiriyorum hep istiyorum bana da diyen ilsun kal gel hadi kilalim hiç de bekleyen biri olmadim ama birinin itmesine resmen ihtiyacim olduğunu hiss ediyorum.Ne kadar zavalli biriyim bu ne ya ne yapicam ben ezan okundu duygulandim NAMAZSIZ yapa yalnizim ceresizim ama bir turlu düzenkeyemiyorum yaziklar olsun bana.Evimde etrafimda her kes çekinir bu konuda namaz konusunda hassas oldugumu bilirler şu kendimin düşdüyüm hale bakin.

      Sil
    4. Kardeşim, ALLAH her insanı fıtrat üzerine yaratmış.. Onun yolundaki eksiklik mutlaka kalbi rahatsız eder, eğer müslüman ise.. eğer inanıyorsa. Kafire rahatsızlık yok çünkü izin yok.
      Vakit ayırıp yazılarımı okumanızı tavsiye ediyorum, belki bir yerden bir anahtar cümle de size ışık olur ve başlarsınız.. Dilerseniz Gülümce Yıldız facebook hesabıma ulaşın, size yardımcı olmak isterim.

      Size tek bir cümle söyleyeyim, dilerseniz alın götürün.. Rabbimizi incitmeye hiç hakkımız yok.. ben olsam şimdi doğru abdest almaya gider ve secdede için için yalvarır, nasuh tevbesi eder ve dosdoğru yoluma devam ederim. Sizin bu sözleri duymanıza da izin verenin ALLAH olduğunu bilerek.

      Sil
  15. ALLAH'ın izniyle bende bugun namaza başladım ve içimde öyle güzel duygular varki yazamıyorum heyecan da bi ayrı inşallah herkez böyle bir duyguya sahip olur

    YanıtlaSil
  16. Ben 3 yıldır namaz kılıyorum kuran öğrenip hatim ettim Allaha şükür, ama bir aydır tuhafım zor geliyor ama çok huzursuzum neyapmak lazım bilemedim bir yol gösterene ihtiyacım var şimdiden Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  17. Kardeşim, Allah kabul etsin öncelikle tüm ibadetlerinizi.. Namaz kategorisindeki tüm yazılarımızda anlattığımız gibi, siz de biliyorsunuz ki, namaz ALLAHın daveti.. Ezanı duyduğumuz zaman, o davetin ALLAH'dan olduğunu bilelim, unutmaylım.. şimdi beni çaığıran Rabbim diyelim ve tek şey söylemek istiyorum: o secdeye gittiğimiz zaman, hep son secdemiz gibi kılalım.. "Her namazı sanki kılacağın son namazmış gibi kıl." (Hadis-i Şerif: Beyhaki, Hakim) öyle buyuruyor Efendimiz (as)

    Hepimiz bir gün öleceğiz, ve giydiğimiz kıyafeti başkaları çıkaracaklar gasilhanede.. o yüzden bir kıldığımız namazımız da son namazımız olacak..

    Bunu unutmayalım.. biz namazda ALLAHın çağrısına cevap veriyoruz..
    Rabbim ben de kulum diyoruz, diyorsunuz..

    Şimdi bana yazdınız , ben size cevap vermediğim zaman.. incinirsiniz..

    Sizi çağıran kim? davete gitmezseniz ya da , üşene üşene giderseniz Rabbimiz incinir..

    Benim RABBİM beni çağırıyor, ben acizim.. diyeceksiniz ve hemen secdeye gideceksiniz, öyle ki, yolda olsak... yeryüzü bize (temiz olan yerler ) mescit kılınmış.. siz düşünün namazın vakitli olarak önemini..

    Bir vakit kaçtı mı, içimiz içimizi yemeli.. ben kulum ama başım secdeye gitmedi demeliyiz.. kimiz ki biz ALLAHı inciteceğiz.. ?
    Namaz öncesinde de, sürekli dilinizde Rabbimizin zikri olsun, iş yaparken dahi.. içinizden ALLAH, kelime-i tevhid.. salavat okuyun.. bu zikirler bir müddet sonra, kalbinize iner.. dil söylemeden kalp söyler hale gelir (Allahın izni ile, inşaALlah ) bir vakit namazı kıldınız mı, diğerini beklersiniz..

    ALLAH buyuruyor:

    Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya devam et. İnşirah- 7

    Allah'a emanet olun, dua ile kardeşim.

    YanıtlaSil
  18. Eger yanitlarsaniz cok sevinirim

    YanıtlaSil
  19. Yanıtlar
    1. Ozcanbeyza95 kardeşim, asıl sorunun olduğu yorum görünmüyor, eğer tekrar yollarsanız yanıt vereceğim inşaALlah.. bekliyorum sorunuzu.

      Sil
  20. Abla bende çok namaz kılmak istiyorum ama çok korkuyorum kılamıyorum Rabbim benide kılanlardan eylesin amin

    YanıtlaSil
  21. namazı kılmak istiyorum ara arada başlayıp bırakıyorum.(günahsa ALLAH affetsin) ama namaza ne zaman başlasam, içimden gelerek kılamıyorum. ve pişman olup soğuyorum yaptığım işten. şimdiden ALLAH razı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim ALLAH ayetinde buyuruyor ki:
      "Sizi cehenneme sürükleyen sebep nedir? Derler ki: 'Biz namaz kılanlardan değildik'." Müddessir/42-43

      Namaz kılmamak durumu ayette çok açık.. Burada namaz kategorisinde çok sayıda yazım var.. lürfen okuyun, inşaALLAH kalbinize bir ışık olsun ve içten bir tevbe ile namaza başlayın .. son nefese kadar da dim olsun.. Namazı içinizden gelerek kılmanız için, ALLAHın sizi çaırdığını bilmeniz gerekir.. Bakın size cevap veriyorum.. ALLAH ezan ile bizden davete icabet etmemizi bekliyor ve bizler duymazdan gelip başka işe dalamayız.. Allahı incitmeye hiç hakkımız yok.. Untumayın sizi çağıran ALLAH'dır.. ezana kayıtsız kaldığınızda hatırlayın.. Şimdi beni ALLAH çağırıyor ama, ben ayaklarımı uzatıyorum, ya da tv ye dalmışım ve ya.. başka bir şey.. hiçbir şey Allahın davetinden önemli değil.. insanlar akletse.. gece gündüz secdeden başlarını kaldırmazlar.. kabirde tek başına olacağız.. ! İnşaALlah bu yorumun ardından güzel bir abdetsle başlarsınız, şaytanı güldürmeyelim.. o görevde.. bize düşen onu da yenmek inşaALLAH

      Sil
  22. selâmün aleyküm kardeşlerim bende başlayıp birakanlardandim namazı :( Rabbim affetsin. Ama şunu söylemek istiyorum biz uzaklastikca Rab'den şeytan yaklaşıyor ve daha çok günaha sürüklüyor.. Çok hatalar yaptım ve cok şeyler yaşadım tövbe ettim Rabbime sigindim başka gidecek kapımız mı var? bizi bizden daha iyi bilen Rabbim öyle güzel öyle büyük ki.. Affedici ve cok merhametli çok acaip şeyler yaşadım acizligimden anlatamıyorum kusura bakmayın ama Elhamdullillah öyle mutluyum ki Rabbimle ne gam var ne keder O'nunla ltfn yapmayın kardeşlerim Allah büyük siz yeter ki samimiyetle isteyin Rabbim Kulunu darda bırakmaz. Teslimiyet çok önemli acizligi bilip kabul etmek çok önemli... Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Dua ile inşallah...

    YanıtlaSil
  23. ben de namaza başlayıp bırakanlardanım devamlı kılmak ıstıyorum ama bı turlu olmuyor bırakıp günaha gırıyorum sonrada kılmak zor geliyor boşver klma dıyorum kendıme sankı yaslanacagımn garantısı varmış gıbı ılerde klarım dıyorum genclıkte yapmadığım seylerı yaslannca kolayca yapacakmış gıbı sankı yanı yardım ıstıyorum ben tezgahtarım ve kasayı bırakıp iş yerınde kılacak vaktım yok ama evde telafı edebılırmıyım acaba sabahı evde kılıp çıksam gelınce kaza yapsam olurmu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim, Resulullah (as) buyuruyorlar: "Kim namazı kasten terk ederse Allah'ın himayesi ondan uzak olur." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, VI. 421) .. Namzı bilerek terk etmek dinimizde tok.. Biz işimize göre kulluk yapamayız, ama işimizi kulluğumuza göre ayarlayabiliriz.. tek vakit dahi geçirlmeyecek.. Namaz ALLAHın daveti.. şimdi cevap vermeyeyim, eve gidince cevap vereyim gibi bir durum yok ..........Allah ayetinde buyuruyor:'' Namazi kildiktan baska, Allah'i ayakta iken, otururken, yan yatarken de anin. Emniyete kavustugunuzda, namazi geregince kilin. Namaz suphesiz, inananlara BELİRLİ VAKİTLERE göre farz kilinmistir.'' .. Eğer iş yerinde yemek arasınız varsa.. biraz fedakarlık yapıp zaman ayarlaması yapıncaya kadar sadece farzı kılabilirsiniz.. ama farzı bilerek terk etmek yok.. Yemek arası da yok diyorsanız.. o halde, namaz kılabileceğiniz iş bulun.. çünkü rızkı veren ALLAH'dır.. hiçbir şey sizin ALLAHa kulluğunuzdan önemli değil.. size bir de şu videoyu dinlemenizi tavsiye ediyorum.. Allah içten bir tevbe ile namaza başlamayı ve son nefese kadar da daim olmayı nasip etsin kardeşim.. - Nureddin Yıldız, Mümin aç kalır alçak kalmaz.. https://www.youtube.com/watch?v=P0bCy4DzGI0

      Sil
  24. Ben de namaza başlamak istiyorum ama Allah biliyor ya kafamda hep bahaneler kuruyorum. hem çalışıyor hem okula gidiyorum. okul saatlerim uysa da iş saatlerim öğle ikindi akşam namazlarını kaçırmama sebep olucak. vakitleri zamanında kılmazsam günaha girmekten korkuyorum. akşam hepsini kaza yapsam olur mu acaba?

    YanıtlaSil
  25. Kardeşim bir önceki yorumda yukarıda açıkladığım gibi.. eğer sizin kulluğunuza uymuyorsa o işyerini değiştirir, namazı aksatmayacak bir işi bulursunuz.. çünk yarın kabirde ilk sorgu imadan sonra.. ''NAMAZ '' Allah buyuruyor: "Namaz, müminlere vakitli olarak farz kılınmıştır" (Nisa 4/103)

    Akşam hepsini bir kılayım gibi bir durum yok.. ALLAH bizleri beş vakitte bir davet ediyor.. şimdi davete icabet etmeyeyim, sonra ederim .. gibi bir şey oluyor.. Namazı vakitli kılmak emrediliyor.. ancak unutur, ya da uyursak kazaya bırakırız.. bile bile kazaya bırakmak yok.. Siz bir başlayaın namaza, Allah mutlaka yok açar, eter ki.. o içinizdeki isteği ertelemeyin kardeşim.. bu gece berat gecesi , sizin kurtuluş geceniz olsun.. haydi namaza :) selametle..

    YanıtlaSil
  26. Yazdiklariniz cok guzel.Allah her kelimesine karsilik sikintilarinizdan arindirsin.Ben yillar yili hassas olmak icin mucadele ettim dini bakimdan.Sonra maneviyatimi hassasiyetimi gun be gun kaybettim.Simdi icimde ne din kaygisi ne iman lezzeti kaldi.Zaten isledigim gunahlar huzura cikacak yuz birakmadi.Caresizlik icinde suruklenip gidiyorum..Dua edin bu zavalli kardesinize.Iki dunya icin de hakkiyla namaz kilabilsem kafi.Otesini istemeye dahi yuzum yok

    YanıtlaSil
  27. Kardeşim ne güzel dua ALLAH razı olsun, inşaALLAH bu yolda sizin de kalbinizden geçen ne varsa kabul eylesin rabbim.. asla umutsuz olmayın, yüzüm yok demeyin.. bakın burasınız, ve ALLAH'ımızı anlattğımız yazıları okuyorsunuz.. niye getirdi Rabbimz buraya? devam edin okumaya lütfen.. hepsi sevgi yazılmıştır.. Herkes hata yapar ama önemli olan hatada ısrar etmemek.. bir yerden başlayın içten bir tevbe.. niye bu mübarek Ramazanda olmasın.. ALLAH nefes veriyor ve hala tevbe vaktiniz var.. alın elinize seccadenizi odanın bir kçşesine koyun ve halinizi arz edin.. yalvarın, yalvarın yalvarın.. bunu yapın, başaracaksınız ve bu yöneliş son nefese kadar daim olsun.. duamızdasınız tabii ki.. haydi secdeye :) hayırlı haberinizi de paylaşın..

    YanıtlaSil
  28. ben yazıların hepsini okudum. bir hüzünle söylüyorum ki bende başlayıp bırakanlardanım. ve içimden gelmiyor oluşuna apayrı üzülüorum. Orucumu tutuorum elhamdülillah. ama zorlanarak. Allah beni davet etmio secdede istemio nasip etmio.... bunlar vesvese biliorum. bilerek yapmadığıma daha çok üzülüorum. çok zor günler atlattım. o zamanlar daha sıkı namazımı kılıordum. sanki sorunlar bitince daha güzel kılarım sanıyordum. şimdi bakınca kendi yaptığıma daha çok üzülüorum. boş... bomboş.. yorgunum sürekli. bitkinim. iş yerim müsade ediyor. etmese bi yolunu bulurdum. önemli olan istemek. neden? bulamıyorum. düşünüyorum çok düşünüyorum. bulamıyorum. iki ses var... hangisi iblisin vesvesesi bilmiyorum. ahir zamandayız. ölmekten korkuyorum böcekten kabir azabından. ama yaşamak da istemiyorum. Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim, ALLAH beni davet etmiyor diye bir şey yok.. Cenab-ı ALLAH'ın daveti hepimize.. ancak, yürekten hisseden yani şimdi benim ''RABBİM '' çağırıyor diyen secdeye doğruluyor.. çaığranın yüceliğini bilen koşuyor.. basit örnek verelim mi: evladınız var mı bilmiyoruz.. en azından evlatsınız.. Evladınız sizi çağırsa.. cevap vermez misiniz? birinde cevap vermeseniz, ikinci de cevap verirsiniz.. insan ancak çok sevdiğini incitmez.. O ki Yaradan size nefes veriyor, nasıl incitebiliyorsunuz? naıl bekletiyosunuz o daveti? nasıl duyakzdan geliyorsunuz? çağaıran kim? ALLAH.. ALLAH çağırıyor.. ALLAH kullarına zulmetmez.. öyle buyuruyor Rabbimiz ayetinde.. ancak biz kullar gerçekten nankörüz.. onca nimete sahipken.. görmezden duymazdan geliyoruz.. rahman suresini mealine bir bakar mısınız? 31 kere yanlış olmasın [Febieyyi alai rabbikuma tukezzibani.] ( Rabbinizin hangi nimetini yalanlayabilirsiniz ) buyuruyor.. görüyor musunuz? Şu an namaz kılmamanın eksikliğini yaşıyorsanız.. bilin ki, ALLAH sizi bekliyor.. o davet ediyor .. o secdeye gitmedikçe kalbiniz huzur bulmaz.. yaşıyorsanız, O Rahman sizden ümit ediyor.. incitmeyin ALLAHı.. rahman suresini dinleyin, yüreğiniz titrerse zaten kendiniz secdede bulursunuz.. biz de dua ederiz inşaALLAH.. siz de duanızı eksik etmeyin.. ALLAH sizinle.. o sizi bekliyor. http://www.dailymotion.com/video/xac2g4_fatih-collak-rahman-suresi_people

      Sil
    2. Selamın aleyküm kardeşim ben muhammet namaz kılmak istiyorum ama sadece fatiha süresini biliyorum başka bir şey bilmiyorum çoçokluğumda cahil yaşadım öğrenmedim ama şuan çok pişmanım Hafız bi nişanlım var ona layık olmak istiyorum ama olamıyorum allahın yolunda olmak istiyorum yüzümü seccade koymak istiyorum ama olmuyor yenemiyorum bu imtihanı

      Sil
    3. Aleykumselam Muhammed kardeşimiz.. evet sadece Fatiha ile namazı kılarsın.. yeter ki, beni çağran Rabbim deyip o sedeceye yönelin.. Ancak şöyle de yaparsınız.. sureleri öğrenene kadar , yanınıza surelerin yazılı olduğu bir kağıt alıp bakarsınız.. daha gençsiniz öğrenirsiniz inşaALLAH... bir de namazın ilk ve son oturuşunda dualar okuyoruz.. son oturuşda ''ettehiyyatü okuyacak kadar oturmak '' farz.. bilmiyorsak eğer orada bu kadar bekleriz, ya da dediğim gibi kğıt alıp bakarak okursun, sonra ezberelersin kardeşim.. Madem ki ALLAH bu isteği içine verdi.. tek vakit çok önemli, namzı kaçırma kardeşim.. bildiğin ile kıl, bilmediklerini de öğrenirsn tez zamanda inşaALLAH...

      Sil
  29. Yanıtlar
    1. Kardeşim bir de bizim tek layık olmamız gereken: YARADAN dır..İçine isteği veren ALLAH seni secdeye bekliyor.. buradan Nihat Hatipoğlu hocanın videosunu da dinleyebilrisin.. (Tek Fatiha ile namaz kılabilir miyiz )

      https://www.youtube.com/watch?v=YAyEndJ8qs4

      Sil
  30. namaz kılmak istiyorum ama sadece akşam namazını biliyorum sadeece akşam namazını kılsam günah olurmu acaba öğrenene kadar ..

    YanıtlaSil
  31. Sevda kardeşim.. her vakitten sorumluyuz.. sadece akşamı da kılarsanız o namaz kılınmış olur.. diğerlerini kılmadığınız zaman da o namazlardan yine sorumlusunuz. .. Sayfamızda tablo ile kılınış var.. http://www.gulumceninkaleminden.com/2014/12/bes-vakit-namaz-kilinisi-tablo-ile.html Namaz kategorisine bakın.. Şöyle de yaparsınız, öğrenene kadar bir namaz kitabını yanınıza alın, baka baka kılın. Namaz kılmayı biiliyorsanız .. diğerlerini de kolaylıkla kılarsınız.. ALlah kabul etsin kardeşim, aman ertelemeyin.. İmandan sonra ilk sorgumuz namaz -

    YanıtlaSil
  32. Bende namazını düzenli kilamiyorum

    YanıtlaSil
  33. Selamün aleyküm ben uzman çavuştum içki içer kumar oynardım (allah affetsin inşAllah) daha sonra vuruldum dost bildiklerim bile terk ettiler tek ve yegane dost Allah kaldı yanımda tövbe ettim hem namaz kılıp hemde hep dua ettim Allaha tekrar ayağa kalkmayı Allah nasip etti yürümeye başladım daha sonra Allahım A duamda Allahım bana hayırlı bir iş nasip eyle diye çok dua ettim arkadaşlar inanır mısınız hiç olmayacak iş devlet memurluğuna tekrar girdim o kadar torpillinin arasından ama benim torpilim Allah tı neyse arkadaşlar namazınızı kılın ve ibadetini yapın Rabbim inanın hiç kimseyi dergahından boş çeviriyor yeter ki ruhen ve kalben yönelin

    YanıtlaSil
  34. Merhaba ben bugun ergenlige girdim ve sadece ihlas kevser fatiha subhaneke allahumme salli ve barik duaları ile kılsak olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkecim evet bu sure ve dualarla namazi kilabilirsin.. ancak oturdugumuz zaman ettehiyyatu de okuyoruz.. bilmiyorsak ettehuyyatu okutacak kadar bekliyoruz.. buna kadehi ahire deniyor.. Şoyle yap istersen.. ezberleyene kadar , ettehuyyatuyu bir kitaodan baka baka oku.. Allah kabul eder insaAllah.. Senin namazin cok degerlidir yasin cok genc oldugundan.. Son nedese kadar Allah daim etsin.. bizi de duana ekle..

      Sil
  35. Ettahiyatu sart mi

    YanıtlaSil
  36. Miray kardeşim, hay maşaALlah.. Rabbim daim etsin.. gördüğüm o ki, bu kadar namazı birarada kılman.. asıl hayatın ahiret olduğunun idrakı.. Rabbim sevgisini daim etsin, namaz kılmak ALlahı çok sevene ağır gelmiyor.. Şimdi sorunun cevabına geçelim.. Yanlış kıldığımız namazdan sorumluyuz gibi bir cevabı verebilmek için, yanlışı bilmek lazım.. Namazın farzları var.. Dışındakiler ve içindekliler olmak üzere.. O şartlar yerine gelmeli .. Netten bakarsın.. Eğer namaz kılarken yanlış yaptım şüphesine düşersek: sevih secdesi yaparız.. Son oturşta ettehiyatü okuyu.. selam verip tekrar 2 kere secdeye gideriz.. ve ettehiyatü ve duaları okurur selam veririz.. Dikkat edilmesi gereken konu: namaz fatihasız olmaz, namazdaki tespihler önemlidir.. Sübhanalah - Elhamdülillah - Allahü ekber: - Semi'allahu limen hamideh - Rabbena lekelhamd - Sübhanerabbiyelazim - Sübhanerabbbiyel a'la Biz namazda ALLahı yüceltiriz, acizliğimizi bilip secdeye giderek.. Onun dışında sünnete uyabilirsek, Efendimizin okuduğu sureleri okuruz.. ancak bilmiyorsak bildiklerimizle kılarız.. Yanlışıkla kıldığım namaz diyorsun.. Hangimizin yanlışık yok bilmiyoruz ki.. Bundan sonrasında sevih secdesi yaparsınız kardeşim.. şüpheye düşerseniz..

    Durmak yok şevkle, yola devam.. Bir dikkat edilecek konu da: kerahat vakitleridir.. Öğleye 45 dakika kala ve akşama 45 dakika kala hiçbir namaz kılınmaz.. Allaha emanet..

    YanıtlaSil
  37. İyi gunler efendim nasılsınız inşallah . Benim bir sorum var. Her şeyi açık açık yazıyorum içimde kalmasın.Ben 19 yaşındayım ve universiteye yeni basladim.Ramazandan 2 3 gün önce namaz kılmaya başladım ve bundan 3 ay sonra da bıraktım Agustos sonu gibi.Kardeşim bu konuda biraz dusuncelerim var ilk olarak namaza yeni başlamis biri olarak Allahima sukurler olsun bir an once alistim ve bu 3 ay namaz kildim.Ama temenni kilmayacagimi biliyordum yani 3 ay kilacaktim zamanimi Allahima sukur icin ayirdim. Ve ondan sonra da cuma namazini kiliyorum bu sene tıp fakültesine basladim ve ailemden ayri bir yerde okuyorum.Dersler 6 yil boyunca oldukca yogun gececek ve iyi yogunlasmam gerekiyor.Dersler zaten yogun bos zamanim cok olmuyor.Ve danistigim bazi insanlar bunu onayliyor.Kardesim bu sekilde oldu ailemden uzak olmam ve tıbbın tutumu beni Allahıma daha da yakinlastirdi.Kardesim zaten ben 3 ay kilacaktim ama birakmak cok zor oldu ve hala kotu bir sey yapmiyirumdur insallah diyorum.Cuma namazlarini sabirsizlikla bekliyorum.Ve bazen ara gunlerde de kiliyorum.Birinin bana soylemesi gerek.insallah bu sekilde olur.Kardesim kilmak isterim ama zaman pek uygun degil saatlerin geri alinmasiyla cuma namazi kacabilir.Kardesim ya kalben hala cok yogun hissediyorum her ezan okunusunda icime dokunuyor.Sanki geri dön gibi.Ve bir turlu alisamadim.Ve cogu zaman goz yaslarimi tutamiyorum.kalbim istiyor bu cok net.Allahim cok buyuktur insallah ben elimden geldigince cuma namazlarini kilarim.boyle olur allahim yardim eder.

    YanıtlaSil
  38. İyi günler evlat.... Hayırlı olsun okulun.. Cenab-ı ALAH ayetinde.. namazın vakitli olarak müminlere farz olduğunu bildiriyor..
    Namazı bitirince de ayakta, otururken ve yanınız üzerinde yatarken (daima) Allah'ı anın. Huzura kavuşunca da namazı dosdoğru kılın; çünkü namaz müminler üzerine VAKİTLERİ BELLİ FARZdır
    Nisa- 103
    Ve şunu unutmayalım ki.. İnsan fıtratı, dini yaşadığında mutlu olur.. ALLAHdan yuz çevirdiğinde ise, mutsuz olur.. Bizim ALLAHa dönük olmamız da tabii ki, sevgimizi ispatla olur.. Emİrlerini yaparak..
    Yani Allahı çok seviyorum ama.. okulum var dersek, önce okulum , ALLAHın rızası sonra gelir gibi bir durum oluyor.. haşa !
    Eğer danıştığın insanlar sana: evet okulunu oku, namaz kılamazsın yoğunsun dedilerse.. bu yanlış tutumun da vebali olur..
    Şimdi şeytan sana: yorgunsun, okulunu bitirmen lazım.. Hele bir okul bitsin sonra kılarsın namazı diyorsa.. sen o şeytanın adımlarını izlemiş olursun..
    ALLAH buyuruyor:
    ..ŞEYTAN onlara yapıp ettiklerini güzel gösterip, böylece onları DOĞRU YOLDAN alıkoymuştu. Halbuki kendileri de az çok gözü açık uyanık kimselerdi. Ankebut Suresi 38 ayet
    ALLAH’a şükret ki, çalışmanın neticesinde, o okulu kazandın, sağlıklısın ki: okuyorsun..
    Okul bitene kadar beynamaz olacaksın öyle mi ?
    Kabir açık ve beklerken, nasıl emin olabiliriz.. yarına garantimiz olacağını..
    Bak ALLAH buyuruyor:
    Hepiniz Ona dönün, Ondan korkun. Namazı dosdoğru kılın, MÜŞRİKLERDEN olmayın. Rum Suresi- 31
    Özetle: Hiç vakit kaybetmeden derhal namazına başla.. tek an bile çok kıymetli.. gerekirse, ders arasında sadece farzı kıl.. ama kıl..
    Hayatta hiçbir şey ALLAHın davetinden yüz çevirecek kadar önemli değil..
    ALLAH senden tıp faültesi diplolması istemiyor.. ama kulluk istiyor..
    Yarın mesajını bekliyorum.. Başladım diye.. ALLAHı incitme ablam..
    (Bu arada Emreydi değil mi adın.. )
    Sevgiler..




    YanıtlaSil
  39. Ablacıgım öncelikle yorum icin gercekten tesekkur ediyorum.İsmim Yasin İstanbul'da okuyorum.İlk yorumum araştırıyordum ve sizi buldum nasip.Dediklerinize katılıyorum işinizde ehil biri olduğunuz cok belli.O kadar yazmışsınız Allah razı olsun. Ablacığım ben 3 aylık namaz kılmak icin kendimi hazirladim ama sonra kilacagimi ya da nasil yapacagim konusunda bir fikrim yoktu.3 aylik sure de gercekten cok guzeldi ve ben neredeyse hepsini camide cemaatle tam vaktinde kildim ablacigim evet hep saati takip ediyordum ve pek fazla bir sey de yapamiyordum eve geldigimde yorgun hissediyordum.Ablacigim bir de 3 aylik namazin oncesinde cuma namazi da kilmiyordum en azindan simdi onu kiliyorum ve buradaki camiileri dolastim.Bos zamanlarimda namaz kiliyorum ve oyle alisveris merkezi degil camiilere gitmek beni cok mutlu ediyor.Yapay yerler bana cok da iyi gelmiyor.Ablacigim hicbir seyin garantisi yok ama Allah ilk once niyetimize bakar.Namaz kilmak farz olmakla beraber insanlari temizliyor.Ablacigim getcekten vakit uygun olmuyor.Bu yorumu buraya yazdim belki yapabilirim ama bilmiyorum.Allah namazi kim kasitli terk ederse gunah olur diye duydum ben bilerek birakmadim sonucta ve bu kadar kilacagimi zaten biliyordum Allah affeder mi

    YanıtlaSil
  40. Ablacigim bu sekilde demeniz dogru zaten kilmiyorum diye kendimi iyi hissetmiyorum ama Allah da biliyor ya kilmak istedigimi insallah ileride 5 vakit devam etsem olur gibi mi aksi bir yorum beni uzuyor Allah yardim eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim, şimdi gördüğüm durum.. Namaz kılmak istiyor, kılmamanın üzüntüsünü de kalbinde hissediyorsun.. o üç aylık dönemden sonra namazı terketmemk, vicdanen rahatsuz etse de.. ilerde kılarım diyerek belki rahatlamaya çalışıyorsun.. Ama öyle bir şey yok... Allahın kitanı çok açık:

      "Onlardan sonra öyle bir nesil geldi ki, namazı terkettiler, heva ve heveslerine uydular. Onlar bu taşkınlıklarının cezasını yakında göreceklerdir.

      Fakat tövbe edip, iman eden ve salih amel işleyen bunun dışındadır" (Meryem, 19/59, 60).
      Ve yine ALLAH buyuruyor:
      "Onlar suçlulara sorarlar: Sizi Sakar cehennemine sürükleyen nedir?
      Suçlular şöyle cevap verirler: "Biz namaz kılanlardan değildik" (el-Müddessir, 74/40-43)

      Ben Allahın ayetelerini paylaştım..Artık bundan sonrası sana kalmış, yüreğin titriyorsa zaten.. secdeye koşarsın... Sadece farzı kılman dahi yeterli (vaktin yoksa )

      Gece yatağına yattığın zaman düşün.. Gün boyu nefes aldım, Rabbimin yedirdiklerinden yedim.. güzellikleri gözlerimle gördüm.. ama ben şimdi bir teşekkür etmeden uyuyorum.. Acaba Rabbim şimdi benden razı olmuş mudur? yoksa incinmiş midir? benim RABBİMİ İNCİTMEYE HAKKIM VAR MI? bu sorunun cevabını ver ve ona göre seçimini yap ablam...

      ALLAH buyuruyor: - Kuşkusuz biz ona yolu gösterdik; ister şükredici olsun, ister nankör. İnsan Suresi- 3
      .

      Sil
  41. Mesela insallah onumuzdeki ramazanda Eyup ve Sultanahmet'te olacagim dusuncelerim var ve cuma namazlarini kiliyorum ablacigim bu sekilde olmaz mi? Boyle diyorum gercekten insallah olur aklimda var yaziyorum hem durum ne gosterir bilemeyiz Allah nasip ederse ileride dusunuyorum.Her seyin farkindayim Allah hayirlisini nasip etsin. Boyle bilgilendirme amacli site cok guzel her sey icin tesekkurler.☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam hiçbir şeyin farkında değilsin.. farkında olsan.. ilerde kılarım demezsin.. Doğruyu biliyor ama.. uygulamıyorsun.. bir adım atsan.. secdedesin.. Bugün mübarek cuma.. camiye gideceksin, içten bir tevbe et..
      Geldim Rabbim de..
      Sen çağırdığın için geldim de..
      Kul olduğum için geldim de..
      Affet de.. yalvar gözyaşları ile..
      Pişmanım secdeden ayrıldığım için de..
      Eğil, eğildikçe de ALLAH seni yüceltecektir..
      Ama lütfen ilk hedefin ALLAHa kulluk olsun..
      Sonra zaten ALLAH sana en hayırlı kapıları açacaktır..

      Hayırlı haberini bekliyorum.. Rabbim yar ve yardımcın olsun.. Nasıl ki seni buraya getirdi, bana da tebliğ yaptırdıysa.. bu duyduklarının da.. ALLAHın sana yardımı olduğunu bilip.. teşekkürü Ona eğilerek yap..

      Sil
  42. Miray kardeşim ALLAH ayetinde buyuruyor ki:

    İş olup bitince Şeytan der ki: Şüphe yok ki Allah, gerçek olarak vaitte bulundu size. Ben de size vaat ettim ama vaadimde durmadım ve zaten de size karşı bir gücümkuvvetim yoktu, ancak sizi davet ettim, siz de icabet ettiniz bana; beni kınamayın, kendinizi kınayın. Artık ne benim size bir yardımım dokunabilir, ne sizin bana bir yardımınız dokunabilir. Zaten daha önceden de beni ona eş tutmanızı tanımamıştım ben. Şüphe yok ki zulmedenlere elemli bir azap var.İbrahim Suresi- 22

    Görüyor musun? Şeytan işi bittiğinde böyle diyecek.. Namz kılma der, daha gençsin der içindeki o olumsuz sözler.. hep seni kandırmak için.. dinlemeyeceksin.. RABBİM EMRETTİ.. bitti.. ALLAHa tam teslim ol.. O seni secdeye davet ediyor.. Şeytanı dinleyecek olursak.. yoldan saparız.. tek vakit önemli çok.. azmet, azimle doğru yolda devam et.. Yarın kabir çok karanlık..

    YanıtlaSil
  43. Merhaba
    Öncelikle çok güzel yorumlar okudum. Allah razı olsun benin eşim beş vakit namazını kılıyor bendende kılmamı istiyor hep bi bahane buluyordm. Taki bu geceki sohbetimizde bana kurduğu bir cümle çok etkiledi beni. Düşün dedi Allah günde beş kere yoklama alıyor farzet dedi. Ve sen namaz kılarak diyorsunki Allah'ım ben burdayım. Yoklamada bende varım.bu cümle okadar etkiledi ki beni.. Ben neden o yoklama da yok yazılayım ki.. Allah a emanet olun.

    YanıtlaSil
  44. Merhaba
    Öncelikle çok güzel yorumlar okudum. Allah razı olsun benin eşim beş vakit namazını kılıyor bendende kılmamı istiyor hep bi bahane buluyordm. Taki bu geceki sohbetimizde bana kurduğu bir cümle çok etkiledi beni. Düşün dedi Allah günde beş kere yoklama alıyor farzet dedi. Ve sen namaz kılarak diyorsunki Allah'ım ben burdayım. Yoklamada bende varım.bu cümle okadar etkiledi ki beni.. Ben neden o yoklama da yok yazılayım ki.. Allah a emanet olun.

    YanıtlaSil
  45. Allah razı olsun güzel kardeşim.

    YanıtlaSil
  46. Merhaba kardeşim benim.. Cenabı ALLAH insan fıtratını öyle yaratmış ki.. dine uymayan her şey vicdanı sızlatıyor.. Tabi inananlar için, kafiri zaten zapt emiş şeytan.. Namaz ALAh'ın daveti.. Namazı hiç kimse için kılmıyoruz.
    Namaz biliyorsunuz kulun acizliğini kabul etmesi aynı zamanda.
    Hz Hasan Kabede, makamı İbrahimde şöyle dua ediyor:
    Yâ Rabbî! Sen’in küçük ve zayıf kulun kapına geldi.
    Allâh’ım! Âciz hizmetçin kapına geldi. Yâ Rabbî! Dilencin kapına geldi,
    Sen’in yoksulun kapına geldi!..”
    O ki, bir peygamber torunu.. Nasıl yalvarıyor Rabbine..
    Biz aciz değil miyiz? Gitmiyoruz secdeye?
    Vallhi ALLAh inciniyor.. hem de çok inciniyor.. ben cevap vermesem incinmez misiniz?
    Ki biz ne kadar aciziz.. ya Yaradan, bizi Yaratan.. ? her gün mühlet veriyor belki döneriz diye..
    Cenabı ALLAHın kapısı açık kardeşim nefes alıyorsunuz.. ama yarın nefes alamayabilirsiniz.. o yüzden derhal secdeye.. ki ALLAh çok büyüktür, bir adım gidene on adım gelir.. buraya gelip bir adım attınız, ben de gece yarısı size yazıyorum… Bizim bir gücümüz var mı? İzin vermese yazamam.. siz de izin vermese, buraya gelemez, yazdığımı da okuyamazdınız.. o halde secdeye.. Sizi bekleyen davet eden, çağıran Yüce ALLAH’tır.. İncitmeye gönlünüz elvermesin.. son nefese kadar kulum Rabbim, pişmanım Rabbim, senin acizinim demek için.. haydi secdeye kardeşim benim..

    hem de hiç bırakmamak üzere.. çünkü böyle fırsatlar her zaman karşınıza çıkmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun senden kardeşim o kadar rahatlattin ki beni anlatamam..!
      Şimdi baslayamiyorum, malum kadınsal şeylerden ötürü.
      Inşallah bir hafta sonra başlıyorum ve bir daha hiç bırakmiyorum. Birde bundan sonra senin yazılarını sürekli takip edicem. Çok çok çok teşekkür ederim güzel kardeşim. :)

      Sil
    2. Cenab-ı ALAhın ayeti tecelli ediyor kardeşim üzerinizde.. maşaAllah, subhanAllah

      Allâhu velîyyullezîne âmenû, yuhricuhum minez zulumâti ilân nûr(nûri)

      Allah, iman edenlerin dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır... (Bakara- 257 ilk kısımı )
      Rabbim hepimizden razı olsun, namazlarınız inşaALLAH sizi cennete taşısın. Selam ve sevgiyle kardeşim :)

      Sil
  47. ÖNCELİKLE MERHABA HEPİNİZE. BEN ALEVİ İ VATANDAŞIM AMA BİZ ALEVİLİK ADINA HİÇBİR İBADET ETMİYORUZ CEM FALAN. BENİM AİLEM OLDUKÇA DİNDAR BABAM 5 VAKİT NAMAZINI KILAR ABLAM VE KARDEŞİM FALAN KURAANI KERİMİ OKURLAR SÜREKLİ. ANNEM KILMAZ NAMAZ AMA. BEN 24 YASINDAYIM VE DAHA 5 AYLIK EVLİYİM. EŞİM SURELERİ BİLMİYOR. GERDEK GECESİNDE NAMAZI O ÖNDE BEN ARKASIDA BEN SESLİ SÖYLEYEREK KILDIR. ESKİDEN BEN ÇOK NAMAZ KILAR İBADETİMİ GÜZELCE YAPARDIM. AMA EVLENDİĞİMDEN BU YANA BÖYLE NASIL DESEM Bİ AGIRLIK VAR ÜZERİMDE NAMAZ KILMAYI İSTİYORUM AMA HEP EVE GİDİNCE Bİ UYKU BASTIRIYO YANİ Bİ TÜRLÜ BAŞLAYAMIYORUM ÇOKTA ÜZÜLÜYORUM VE EŞİM CUMA NAMAZLARINA DAHİ GİTMİYOR. ASLINDA ÇOK İSTİYORUM BİRLİKTE İBADETE BAŞLAYALIM HAYIRLI GÜZEL ÖMÜRLERİMİZ OLSUN FALAN DİYE AMA Bİ TÜRLÜ BAŞLAYAMIYORUM BUNUN İÇİN NE YAPABİLİRİM BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ? NASIL BAŞLAYABİLİRİM NAMAZA VE EŞİME NASIL NASİHATLER VEREREK ONU NAMAZA İBADETE YÖNELTİRİM LÜTFEN BAN YARDIMCI OLUN HAYIRLI GÜNLER DİLİYORUM. MESELA DÜN MEVLİD KANDİLİYDİ VE BEN ORUÇ TUTTUM.ALLAH M KABUL EDER İNŞALLAH EVE GİDİNCEDE YASİN VE NAMAZ FALAN KILAYIM DEDİM AMA EVDE Bİ ÜZERİME BASKI VAR HEMEN UYKUM GELİYO İŞTE ÇOK DİNCİM AMA EVE GİRİNCE Bİ UYKU BASTIRIYOR VE GÖZLERİMİ DAHİ AÇAMIYORUM. BU SABAHTA EŞİM GECE 3 HARFLİLERİN VİDEOSUNU İZLEMİŞ DAHA ÇOK KORKTUM BNA YRDIMCI OLUR MUSUNUZ NE YAPMALIYIM?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. “Evlerinizde Kur'an' ı çok okuyun. Kur'an okunmayan evde hayır az, şer çok olur. O ev, içindekileri sıkar.” (Ramuz el-Ehadis: 80/

      Sil
  48. öncelikle hayırlı sabahlar çok merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum insan birgün namaz kılmak isterse ve her kalbinden tamam namaza başlayacağım dedği vakit o gün içerisinde hasta oluyorsa bunun anlamı nedir (
    tesadüflere asla inanmam)

    YanıtlaSil
  49. Hayırlı sabahlar kardeşim, namaz ALLAHın emri.. Kılmaya mani bir durum değilse, nefes alıyorsak namaz kılacağız.Niceleri var tekerlekli sandalyede, yatalak hasta namaz kılıyor.Namaz vakitli olarak farz kılınmıştır buyruluyor.. Hasta olunca,ALLAHın nimetlerinden yararlanmıyor muyuz ki teşekkür etmeyelim.
    Hepsi şeytanın fısıltıları, aldanmayın.

    Kuran bildiriyor: (Araf Suresi 11- 18 )
    11 - Sizi yarattık, sonra size biçim verdik, sonra da meleklere: "Âdem'e secde edin" dedik; hepsi secde ettiler, yalnız İblis, secde edenlerden olmadı.

    12 - (Allah) buyurdu: "Sana emrettiğim zaman, seni secde etmekten alıkoyan nedir?" (İblis): "Ben, dedi, ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın."

    13 - (Allah) buyurdu: "Öyleyse oradan in, orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık, çünkü sen aşağılıklardansın."

    14 - (İblis) dedi: (Bari) bana (insanların) tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver."

    15 - (Allah) buyurdu: "Haydi sen süre verilmişlerdensin."

    16 - "Öyleyse, dedi, beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onlar(ı saptırmak) için senin doğru yolunun üstüne oturacağım."

    17 - "Sonra (onların) önlerinden arkalarından, sağlarından sollarından onlara sokulacağım ve sen, çoklarını şükredenlerden, bulmayacaksın."

    18 - (Allah) buyurdu: "Haydi, sen, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık. And olsun ki,onlardan sana kim uyarsa, (bilin ki) sizin hepinizden (derleyip) cehennemi dolduracağım."

    Bir kıssadan hisse

    Bütün ibadetlerine yerine getirmeye çalışan bir adam varmış.Orucunu tutar,zekatını verir,insanlara yardım elini uzatmaktan hiç geri kalmazmış.Yalnız bu adamın bir kusuru varmış:
    Namaz kılmak ona çok ağır gelirmiş,üşenirmiş.Bir gün varmış gitmiş çok büyük bir hocanın yanına.
    Demiş ki:
    Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar.Namaz kılmamak için ne yapmam gerekse söyle yapayım.Yeter ki şu namazdan kurtulayım demiş.
    Hoca:
    Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok,borcun kılacaksın demiş.

    Adam yalvarmış bul hocam diye.Hoca müddet istemiş adam gitmiş.
    Aradan haftalar geçmiş,adam gelmiş:
    Buldun mu hocam demiş,kurtulacak mıyım?
    Hoca:Buldum evladım eğer şu 5 şarttan biri sana uyuyorsa NAMAZ dan mesul değilsin:
    1:ÖLÜ İSEN
    2:DELİ İSEN
    3:ÇOCUK İSEN
    4:HAYVAN İSEN
    5:KAFİR İSEN tercih senin

    YanıtlaSil
  50. Hocam ben kilmak istiyorum ama diyelimki sabah namazini kilmadim oglen namazini da kilmak istemiyorum cunku diyorum kendi kendime sabah namazini kilmadim ogleni neden kilcam

    YanıtlaSil
  51. "Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır."

    Müslim, Müsâfirîn 96 Hadis-i Şerif. Yine bir başka hadis; sabah namazını kılan ALLAHın himayesindedir.. Allahın himayesinde olmak demek, ne demek... gün boyu Allah seni himayesine alıyor, şeytan saptırmıyor.. Kardeşim, sabah namazına kalkmanın ecri çok büyük.. kalkamadıysan, takvimde yazan güneş vaktinden 45 dakika sonra yine kılabilirsin.. öğlen namazından 45 dakika önceye kadar.. AMA asla terketmek yok.. Sabah bitti m, öğlen.. Her vakitten sorumluyuz. Şeytan aldatmasın bir an önce başlayın.. Hepsi onun oyundur.. Kabrimiz bizi bekliyor ve yarın imandan sonra ilk sorgu : namazımız !

    YanıtlaSil
  52. Hocam merhaba bende de surekli namz. Kilma istegi kapanma istegi var ama ikisini de yapamiyorum namazi arada bi kilip geri birakiykrum tekrar basliyorum neden boyle oluyor ve icimde. O kadar cok heves var ki ama yapamiyorum

    YanıtlaSil
  53. Hocam bende namaz kılıp bırakanlardanim lütfen bana yardım edin bırakmak istemiyorum tesettürlü biriyim cok günaha giriyorum 16 yaşındayım allah rızası için bana yardım edin kılmak istiyorum namazımı bırakmak istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edacım merhaba kızım.. öncelikle şunu bilelim.. Seni buraya getiren de ALLAH.. Sen şu an bir adım attın.. ALLAH ayetinde buyuruyor ki: ...Kendilerini çağırdığın bu şey; müşriklere ağır geldi. Allah; dilediğini kendisine seçer. KENDİSİNE yöneleni de hidayete iletir.. Şura- 13

      Kul illaha ki isteyecek.. Kendisine yönelecek.Allah da nasip edecek..
      Namazın anlamı neydi? Cenabı Allahın huzuruna çıkıp, acizliğimizi bilerek.. eğilmek, O'nu yüceltmek.. ALLAH bizi beş vakitte çağırıyor..
      Bugün kıldık, yarın amaann deyip arkamızı dönemeyiz.. O zaman haşa ALLAHı saymamak oluyor.. Namaz vakitli olarak farz kılınmış buyurluyor.. Her namaz vaktinde secdeye davet ediliyoruz. Bizi Yaratan ALLAH beş vakitte bizi istiyor, O isterken, O davet ederken.. duymazdan gelmek vicdana sığar mı güzel kızım.. Akıl baliğ olan her insan secdeye gidecek.Ezan okunduğunda sen secdeye gitme, beriki gitmesin.. diğerleri kahvede otursun.. Allah kullarını nasıl ayrıt edecek cennet, cehhennemde? hem de o zorlu günde.. Rabbim Sen çağırdın ama.. ben dinlemedim demek ne acı olur değil mi?
      Rabbimiz incinmesin.. Her ezan vaktinde şu düşünelim.. Şimdi bu davet bana da.. Allah hepimizi çağırıyor ve benim Rabbimi incitmeye hiç hakkım yok.. Haydi doğru secdeye.. tek vakti kaçırmadan kılalım. Yarın ahirette, Rabbim gençliğimi senin yolunda harcadım deyip.. Efendimiz as ile kevser başında olmak varken, sonsuz hayatımızı yakmayalım.. Dua ile

      Sil
  54. Hocam bende namaz kılıp bırakıyorum ama bırakmakta istemiyorum lütfen bana yardım edin 16 yaşındayım tesettürlü biriyim

    YanıtlaSil
  55. Merhabalar.. ben evde olduğum zaman namaz kılmakta zorlanmıyorum ama dışarıya çıkınca mutlaka kılamadığım vakitler oluyo yani bazen kılmamış oluyorum bu durumda günah işlemiş olur muyum

    YanıtlaSil
  56. Kardeşim , Mektubat’taki bir hadis-i şerifte, (Bir namazı bile bile, vaktinde kılmayıp, kaza etmeyene, Cehennemde seksen hukbe azap edilecektir) buyuruluyor. (m. 266) Namazın bilerek terki bu kadar büyük cezası var ve günahtır.. Bile bile namaz keyfi olarak terkedilmez. Allahın en sevdiği amel vaktinde kılınan namazdır buyuruluyor. Müminler ezana kayıtsız kalamazlar, yolda olsak durup kılacağız. Bu kadar çok önemli. Hiçbir şekilde namazı terk etmeye ruhsat yok kardeşim. ALLAH hiçbir ezanı namazsız bırakmaya müsaade etmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabınız için çok teşekkür ederim.. ayrıca sizden bir isteğim daha olacak.namaz kılmayı ve hangi sureler okuyacağını öğle namazına kadar yazmışsınız çok güzel ama rica etsem ikindi akşam ve yatsı namazını da yazabilir misiniz.. tavsiye ettiğiniz kitap ya da bi başkasını alacak imkanım yok yurtdisindayim şimdiden teşekkür ederim..

      Sil
  57. Daha önce küçükken çok güzel dua okuyordum zaman zaman geçince unutkanlık artıyor hiç ezbeleyemiyorum artık kafam almıyor dua bir süre ezberleme istiyorum bir türlü başaramıyorum namaz kilamiyorum kılanların imreniyorum kendi kendime kafa yedim psikolojik bozuldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim, bilyorsunuz namaz ALLAHın daveti.. Bakın size cevap veriyorum vermesem belki gönül kırgınlığı olur içinizde. Ya Yaradan beş kere bizi çağırıyor gitmeyince nasıl inciniyor.Hiç vakit kaybetmeden derhal içten bir tevbe ile gidin secdeye.. Geldim ALlahım hatamı bildim de geldim deyin. Namaz kılmak için çok sure bilmeye gerek yok. Bildiklerinizle kılın. Hiç bimeseneiz yanınıza bir dua kitabı alın baka baka kılın. Böyle yapın okudukça ezber olacak. Namaz besmele FATİHASIZ olmaz biliyorsunuz.Kısa iki sure bilseniz yine olur.. Gerisi zamanla olacak. Hayırlı haberinizi bekliyoruz.. ALLAh yardım eder inşaaLLAH. Biz de dua eder dua bekleriz.

      Sil
  58. NAMAZ KILMAK İÇİN HANGİ DUA VE SURELER

    http://deryasu.blogspot.com.tr/2014/08/namaz-klmak-icin-hangi-surele-ve-dualar.html

    YanıtlaSil
  59. Öncelikle selamun aleyküm ben namaz kılıyorum ama defalarca bıraktım nedeni ise tamamen vesvese ilk namaz kıldıgımda en fazla 15 dakikam giderdi şimdi ise 3 rekatlık namazm abdest almak dahil olmadan 20 dk fln sürüyor nedeni ise adım gibi bildiğim sureleri namaz kılarken hep tekrarlıyorum fatihayı 3 Kere falan okuyorum bir rekatta sadece.namaz kılarken en ince ayrıntısına kadar giriyorum başlayalı 6 gün oldu ama cidden bu durum canımı sıkıyor bir kaç yıl öncesinde rahatça kılabiliyordm ltfen yardım et.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Aleykumselam kardeşim Yıldız ... Bir gün sahâbe-i kirâmdan biri, Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’e gelip: “-Yâ Rasûlallah, vesveseye müptelâyım!” diye endişesini bildirdi. Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ona: “-Endişe edilecek bir şey yok; o îmânın ta kendisidir.” buyurdular. (Müslim, Îman 211; Müsned, 2/456; 6/106)
      Vesvesenin kaynağı şeytandır. Şeytan and içmiş bizleri doğru yoldan döndürmek için.
      Ve.. şeytan boş insanla uğraşmaz kardeşim.İmanlı olan insana uğraşır ancak müminler üzerinde etkisi yok. Tamam bu şeytandan deyip devam edeceksin. Aksi takdirde namazı kılamazsın. Sadece namaz değil, yaşamı da alt üst eder
      Bir vesvese geldiğinde yapılacak tek şey onu dinlememek..
      Allah buyuruyor ki: “Şüphesiz, müttakî olanlara şeytandan bir vesvese geldiğinde, (Allâh’ı hatırlayıp, geleni) iyice düşünürler ve onun (Rahmânî mi, şeytânî mi olduğunu) hemen anlayıverirler.” (el-A’râf, 201) buyurur.
      Gün içinde bol bol zikir çekelim.. Salavat, kelimei tevhid, tevbe istiğifar. Yazılarımız arasında tavsiye ettiğimiz var günlük zikirler..
      Zikirden uzak kalmışsındır.. Dua ile.

      Sil
  60. Çok güzel yazılarınız allah razı olsun sizden bende yaklaşık 1 yıldır kiliyorum ama yatsı namazı çok zor oluyor ve bazen kılmadan uyuyorum Nefs ten seytandan işte neden sadece yatsı zorluyor ablacim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edibe kardeşim, amin Rabbim bütün mümin kardeşlerimden razı olsun.. Bir kardeşimizin sorusu üzerine ''Bu aralara yatsı namazını boşladım '' başlığında bu yazımı yazmıştım.. http://www.gulumceninkaleminden.com/2014/12/bu-aralar-yats-namazn-bosladm-tavsiye.html

      Çağıranın yüceliğini çok iyi bilmek gerekiyor. Ezan okndu mu hemen secdeye gitmeli, yoksa şeytan insanı oyalar.. rehavet çöker günü de yorgunluğu ile. Allahın en sevdiği amel vaktinde kılınana namaz.. bunu çok iyi bilirsek, bekletmeyiz. Ben nasıl şimdi size cevap verdim, sonra vereyim dersem.. unuturum, araya işler girer.. öyle işte :)Tek vakit çok önemli asla hiçbir şekilde kaçmayacak bile bile.. Diğer namaz yazılarımı da okuyun inşaALlah kardeşim, ışık olsun.. sevgiyle..

      Sil
  61. Bende namazlarimi kilamiyorum
    nefsime teslim olmuşum iyice bilmiyorum nasıl kurtulacagım başlıyorum ama kısa bir süre sonra bırakıyorum ne oluyorsa anlamadım yalvarırım ne yapmalıyım yapmam gerektiğini bildiğim hâlde yapmıyorum yardımcı olun bana lütfen

    YanıtlaSil
  62. Kardeşim Efsanenur.. Cenabı ALLAH Enfal suresi 2 ayette buyuruyor ki: Gerçek müminler, yalnız o kimselerdir ki, Allah anıldığı zaman kalbleri korkarak ürperir; onlara âyetleri okunduğu zaman, imanlarını artırır; ve onlar yalnız Rablerine tevekkül ederler.

    Namaz ALLAHın emridir denildiğinde normalde kulun secdeye gitmesi gerekir.. daha fazla söz etmeye gerek kalmaz.. Ancak kardeşim, şeytan insana vesvese verir erteletir.. şimdi kılmasan da olur, yarın kılarsın.. söz öbür gün ve bir türlü secdeye gidemez. Çünkü şeytan o insanı esiri haline getirmiştir, onun arkadaşı olmuştur.

    Allah Zuhruf Suresinde bu durumu anlatıyor: Ve kim, rahmânı anmaktan yüz çevirirse ona bir Şeytan mûsâllat ederiz, artık o, arkadaş olur ona.

    Ancak güzel kardeşim, şeytanın müstakil gücü yok.. samimiyetle yönelene etkisi hiç yok.. Yapacağın tek şey: dinlemiyorum seni melun şeytan deyip.. ezan okundu mu, doğru secdeye gitmen. Ezan okunuyor.. Çağıran kim kardeşim?

    ALLAH, senin asıl Sahibin.

    Gitmediğinde nasıl inciniyor.Sen de kulsun değil mi? nefes veriyor güzel ALLAHımız.

    Hakkın var mı ALlahı incitmeye?
    Bak geldin buraya.. secdeye gitmen için bir vesile.. seni de konuşturan beni de konuşturan güzel ALLAHımız.. Daha fazla incitmeden hemen bir abdest al..
    Geldim güzel Allahım de.
    Hatamı bildim de geldim.. acizliğimle geldim. Sen beni boş çevrimezsin de..
    Yalvar için için o secdede.. gözyaşlarınla kalbini yıka kardeşim.
    Ve söz ver bir daha kapından ayrılmayacağım diye..
    O rahman sen istersin de yol göstermez mi? bundan sonrası nurlu yol.. haydi secdeye..

    Daha da kılamazsan, Gülümce Yıldız olarak bana facebooktan ulaş ..
    Sonrasında yavaş yavaş bloğu okumaya başla.. sevgimiz şevkimiz daha da artar inşaALlah.. iman bebek gibi onu hep taze tutmak zorundayız okuyarak araştırarak.. kendimizi geliştirerek..
    Rabbim yar ve yardımcın olsun, sevgiyle.

    YanıtlaSil
  63. Ben 17 yasindayim 2 hafta tam olarak namazimi kildim sonra biraktim baslamak istiyorum ama bir turlu baslayamiyorum hep bir bahane buluyorum bi an oncr baslamak istiyorum lutfen yardim edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim, yukarıda hep söylediğim gibi.. namaz Allahın davet etmesi.. Biz ezanı duyup da gitmediğimizde haşa, Senden daha önemli işimiz var diyoruz.. Allahın secdesine gitmekten daha önemli ne işimiz olabilir.. Güzel kardeşim, bak geldin bir adım attın.. ben de elimden geldiğimce cevap vereceğim.. vermesem demez misin kaile almadı beni Gülümce abla diye.. Ki bizi yaratan Allah güzel Allahımız hayat veriyor, hiç hakkımız yok incitmeye.. Allahın bizim namaz kılmamıza hiç ihtiyacı yok ama biz namaz kılıp secdeye eğildikçe, ne kadar aciz kul olduğumuzu övülmeye tek layık olanın Yaradanımız olduğunu ifade ediyoruz.. Ayrıca namaz kıldığımızda gerçekten ALlahın istediği ahlaka sahip oluyoruz.. şimdi namazda Rabbime söz verdim deyip günaha yaklaşmıyoruz. Sen çok gençsin senin namazın o kadar kıymetli ki kardeşim, Hz Ömer ne diyordu.. Namaz kılan yalşıyı severim ama namaz kılan gence aşığım. Yarın ALlahın huzuruna çıktığında Rabbim Senin rızan için yaşadım demek istemez misin ? ölümün yaşı yok kardeşim.. Şu anda bir yakınımızın çocuğu 16 yaşında ve ameliyatta iki tane timörden.. senin de duanı beklerim.. Hayırlı haberini bekliyorum , ahirette başın dik güvenle gelen kul ol canım kardeşim.. Dünya hayatı ger.ekten geçici ve biz sadece kul olmak için yaratıldık.. Özetle, kulluğundan taviz verme ve koş secdeye.. Bu yazılanların da sana Allahın duyurduğunu bilerek.. Bu arada bir ( örtünme ve namaza başlama, Allah'a yöneliş videosu paylaşacağım.. Onu da dinle, inşaAllah ışık olsun mümin kardeşim benim .. https://www.youtube.com/watch?v=20YJ2CjmzZY

      Sil
  64. Cok tesekkur ederim Allah razi olsun abla

    YanıtlaSil
  65. Ben eskisi gibi aşkla şevkle namazlarımı kılmak istiyorum ama seccadenin başında nefesim kesiliyor içime korku doluyor çarpıntı oluyor okuduğum duaları nasıl okuduğumu bilmeden hızlıca okuyorum sonrada o korku yüzünden namaz kılmaya cesaret edemiyorum bana neler oluyor gülümce yıldız hanım kendi evimde emanet gibi hissediyorum benimseyemiyorum hiç bir yeride

    YanıtlaSil
  66. Kardeşim şeytan and içmiş bizi yolumuzdan döndürmek için Kuran bildiriyor..

    “Elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!” dedi. (A’râf 7/17)
    Biliyorsunuz Namazda eğildikçe Rabbimizi yüceltip şükrediyoruz kulluğumuza

    Namaza başlarken şeytandan Allaha sığının ve önemsemeyin En güvenilir yerdesininiz.. aklınızdan çıkarın o korkuyu vesveseyi de..Rabbimin huzurundayım diye düşünün öyle kılın siz kıldıkça bu durum geçecektir biiznillah.. pes etmeyin

    Şeytanın müminler üzerinde etkisi yok, namazınız kıymetlidir kıymetli olmasa şeytan uğraşır mı hiç böyle düşünün ve hiçbir ezanı namazsız bırakmayın. Ve unutmayın şu an namaz kılma isteğinizi kalbinize veren de Allahtır o halde doğru secdeye.. Dua ile.

    YanıtlaSil